۱۵ دی ۱۳۸۲، ۱۱:۰۰

محبيان در گفتگو با "مهر" خطاب به جناح منتقد دولت

شكست دوم خردادي ها علامت گسترده شدن نياز به اصلاحات است

شكست دوم خردادي ها علامت گسترده شدن نياز به اصلاحات است

اميرمحبيان عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت گفت: جناح منتقد دولت بايد بدانند كه تحولات پديد آمده و شكست دوم خردادي ها نشانگر شكست اصلاحات نيست بلكه علامت گسترده تر شدن نياز به اصلاحات درجامعه است تا حدي كه دوم خردادي ها هم از پس مديريت آن برنمي آيند.

وي در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، عامل ايجاد مانع در مقابل رشد نيروهاي جوان را نوعي توهم دانست و افزود: عاملي كه باعث مي شود اجازه ندهد نيروهاي جوان رشد كنند نوعي توهم است، توهم بهبود خودبخودي اوضاع. برخي گمان مي كنند كه اصلاحات مانند يك بيماري جلدي، آمد و رفت و تصور درستي از عمق ضرورت اصلاحات براي تحولاتي را كه پديد آورده ندارند.
محبيان خاطرنشان كرد: نياز به اصلاحات اقتصادي كه در زمان آقاي هاشمي تا حدي رفع شده بود اكنون دوباره با شدت وعمق بيشتري به اصلاحات سياسي منضم شده و مديريت سنتي هم به هيچ وجه چاره گشا نيست و هيچ چاره اي جز مديريت علمي ديده نمي شود.
وي تاكيدكرد: ديگر نمي توان و نبايد در مديريت كلان كشور براساس اتفاق حركت كرد، در وضع جديد ديگر بحث درحاشيه يا در متن بودن نيست، اگر در متن نباشيم محكوم به نابودي و فقدان استقلال خواهيم بود.
عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت تصريح كرد: با اين شرايط احساس مي كنم كه انتخابات هفتمين دوره مجلس مي تواند محلي براي ظهور موج نو در جناح منتقد دولت باشد. موج نويي كه باورهاي دمكراتيك در شكل و ساختار دارد و حزب گرا بوده و در عين حال خواهان حذف جريان مقابل نيست بلكه خواهان تعامل با آنان است.
وي تاكيد كرد: اين موج نو مي تواند پلي را بر روي اختلاف و شكاف هاي جناحي ايجاد كند و با عقلانيت، اعتدال و خودداري از سخت گيري ديني در نهايت به آن چيزي كه جامعه آرماني انقلاب اسلامي خواهان آن است تا حدودي نزديك شود.
محبيان با ابراز نگراني شديد از ايجاد توهم در جناح منتقد دولت، گفت: شديدا نگران هستم، احساس مي كنم نويي توهم در حال گسترش است. افراد تصور مي كنند كه شرايط به ناگهان تغيير پيدا كرده و شايد حتي به وضع قبل از سال 76 برگشته است. اين نگاه نگاهي بسيار ساده انگارانه اي است كه مي تواند نتايج و تبعات خطرناكي داشته باشد.
محبيان تاكيدكرد: بايد به نيروهاي جديد مجال داده شود و اين فرصت به آنان داده شود كه بتوانند توان خود را بيازمايند. بايد سازمان دمكراتيكي ايجاد كنيم كه تجربيات نسل قديم جناح منتقد دولت به عنوان يك جناح ريشه دار به نسل نو انتقال پيدا كرده و درعين حال اين فرصت ايجادشود كه سازمان جناح منتقد دولت فارغ از اشخاص خود بتواند به حيات حقوقي و حقيقي خود ادامه دهد.
وي پيرشدگي را يكي از آفات جدي جريانات سياسي برشمرد و افزود: البته اين بدين معنا نيست كه جريان كهن سال و داراي تجربه بايد به كنار گذاشته شود بلكه بايد سازوكاري تنظيم شود كه ضمن ورود جريانات نو و موج هاي نو در درون يك جناح، جريان يا حزب بتواند اين جريان نو از تجربيات جريان قديم هم به نحو احسن استفاده كند و نهايتا شاهد اين باشيم كه خون جديدي در بدن تشكيلات جاري شود.
محبيان با تاكيد بر اينكه جناح منتقد دولت بايد نوسازي شود، اظهار داشت: اين جناح بايد از لحاظ نيروهاي فعال با توجه به توانايي هاي بسيار زيادي كه دارد نوع بازسازي داشته باشد. اين روش و سازوكار تنها مي تواند شكل دمكراتيك داشته باشد، يعني اينكه بايد ساختار جناح به يك ساختار حزبي دمكراتيك تبديل شود، مخاطب محور بوده و اين اجازه را بدهد كه جريانات جديد بتوانند در شكلي معقول و منطقي رشد كرده و به جايي برسند كه بتوانند هدايت جريان و جناح را حتي در دست گيرند.
وي تاكيد كرد: انتخابات مجلس هفتم مي تواند محلي براي آزمايش و ظهور توانايي هاي موج نو جناح منتقد باشد. شرايطي در حال پديد آمدن است كه احتمال دارد باز هم موج نو به عقب رانده شده و مجال ظهور به او ندهند و در اين صورت احتمال اين وجود دارد كه جناح منتقد با چالش هاي ناخواسته دروني و بيروني مواجه شود.

کد خبر 49615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha