۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۹:۳۱

دستیار ویژه استاندار خوزستان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تأکید کرد:

تفکر دانش بنیان عامل ایجاد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید است

تفکر دانش بنیان عامل ایجاد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید است

اهواز- دستیار ویژه استاندار خوزستان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور گفت: اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، رشد و توسعه پایدار حاصل تفکر دانش‌بنیان است.

مصطفی منصوری زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در شرایط ظالمانه تحریم و بحران‌های مختلفی که طی سالیان گذشته گریبان گیر کشور بوده است، لزوم نگاه ویژه به مبحث «سیاست‌گذاری دانش‌بنیان» در همه حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان «اولویت اول» در برون‌رفت از مشکلات و نیز مدیریت بهینه بحران‌ها را می‌طلبد.

وی افزود: در سایه تفکر و مدیریت دانش‌بنیان می‌توان مشکلات و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد چرا که اقتصاد دانش‌بنیان در سال‌های اخیر در بیانات مقام معظم رهبری و مسئولان ذی‌ربط بسیار مورد توجه و تأکید قرار گرفته است و اهمیت حضور جوانانی از این جنس تفکر در ارکان مختلف به صورت جدی توصیه شد.

دستیار ویژه استاندار خوزستان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در ادامه گفت: در رویکرد «اقتصاد مقاومتی» اساس و بنیان بر اصل اقتصاد دانش‌بنیان است که به صورت ورود دانش و فناوری حداقل در بخشی از مدیریت و همچنین فرآیندهای تولید، عرضه و تقاضا به صورت کالا، خدمات و مواردی از این قبیل تعریف می‌شود.

منصوری زاده بیان کرد: با توجه به تحلیل‌های علمی صورت گرفته در دنیا و تجربیات ثبت شده در این خصوص، اهمیت پایه و اساس اقتصاد و تفکر دانش‌بنیان به ویژه نیروی انسانی جوان و متخصص در این زمینه، بیش‌ازپیش نمود پیدا کرده است و حضور این متخصصان در عرصه‌های مدیریتی و راهبردی می‌تواند برای همگرا شدن دو بخش «دولتی» و «خصوصی» به عنوان مکمل و بسترساز اقتصاد دانش‌بنیان کمک شایانی داشته باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی حاصل تفکر دانش‌بنیان است و جهش تولید محصول اقتصاد مقاومتی است و نتایج به دست آمده از راندمان تولید در زمان بحران همانند سیل و کرونا بار دیگر اثبات کرد با همگام بودن مدیران و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در عرصه تولید، جهش تولید امری میسر است.

دستیار ویژه استاندار خوزستان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور گفت: وجود صنایع عظیم نفت، گاز و پتروشیمی، سد و نیروگاه، فولاد و همچنین نیشکر، کشاورزی، شیلات و گردشگری و دیگر صنایع و معادن در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، پتانسیل عظیمی در راستای بهره‌برداری از فرصت‌ها در کشور ایجاب می‌کند که با ایجاد سامانه‌ها و بانک‌های اطلاعاتی از مشکلات و چالش‌های جاری و تحلیل علمی و فنی آنها به کمک فناوری‌های موجود، اقدام به تدوین راهکار و سیاست‌گذاری توسعه محور صنایع و منابع کشور و استان کرد، خروجی این مرحله می‌تواند منجر به معرفی و کاربرد فناوری مربوطه، شاخص‌های توسعه و پایداری در تولید، اقتصاد، رفاه اجتماعی، اشتغال، امنیت، فرهنگ و سیاست با رویکرد جدید شود.

منصوری زاده تأکید کرد: با نگاه عمیق به مشکلات اساسی کشور و شناسایی و شناخت ظرفیت‌های نهفته در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و همچنین مراکز تحقیق و توسعه دانشگاهی، علاوه بر مرتفع کردن مشکلات و کاستی‌ها، باید با مدیریت ورود تکنولوژی و فناوری‌های بومی و ارج نهادن به پتانسیل‌ها با برنامه‌ریزی، نقاط ضعف و تهدید را به نقاط قوت و فرصت جهت تولید، اشتغال و رفاه را به نحوی تغییر داد که تا حد زیادی از خام فروشی اجتناب کرده و با ایجاد صنایع تبدیلی در کنار محصولات صنایع اصلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، تولید و اشتغال را نیز رونق بخشید.

وی افزود: مسیر تولید کالا و خدمات نیز باید توسط مدیران به همراه مشوق‌هایی در اختیار تولیدکنندگان کالا و خدمات به شرط به‌کارگیری فناوری به وجود آید تا در مسیر اتکا به توان داخل، هم‌راستا با سیاست‌گذاران و مجریان دولتی و حاکمیتی، بخش خصوصی و تولیدی نیز در چارچوب تعیین شده پیش رود.

دستیار ویژه استاندار خوزستان در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ادامه داد: ورود فناوری زمینه‌ساز تأمل، تفکر و رشد در تخصص است، به شکلی که فرصت رشد و بهره‌وری را در بستر کار فراهم می‌آورد. دیدگاه کلان به مسئله «تولید» و «اشتغال» با محوریت و ارزش‌گذاری نیروی انسانی در تمام سطوح است به نحوی که در اقتصاد دانش‌بنیان «نیروی انسانی» از ارکان اصلی این تفکر و دیدگاه است.

منصوری زاده گفت: حضور نیروی انسانی با هدف کسب تجربه، آموزش، فرصت و بهره‌گیری در جایگاه‌های گوناگون قطعاً سیر صعود و پیشرفت کلان را مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و تفکر دانش‌بنیان تضمین خواهد کرد. از این رو نیروی انسانی، دانش و تکنولوژی سه اصل تفکر و فرهنگ دانش‌بنیان در عرصه جهاد اقتصادی و جهش تولید است.

وی افزود: در همین راستا با شناسایی، شناخت و معرفی تکنولوژی و تیم‌های تخصصی آشنا به امور و مشکلات جاری در صنایع، سازمان‌ها و حوزه‌های اصلی کشور، ایجاد چارچوب و الزام در همکاری و مساعدت مدیران به ویژه مدیران دولتی با شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، کارگزاران حوزه فناوری و همچنین مراکز دانشگاهی مورد انتظار است و قطعاً شاهد بهره‌وری، بهینه‌سازی و رسیدن به معیارهای اصلی پیشرفت در کشور خواهیم بود.

کد خبر 4962146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha