۱۵ دی ۱۳۸۲، ۱۱:۱۶

دبير ستاد حوادث غير مترقبه در گفتگو با "مهر" :

نبود امكانات مخابراتي عامل تاخير امداد رساني در زلزله بم بود

دبير ستاد حوادث غير مترقبه گفت: از بين رفتن تجهيزات و زيرساختهاي مخابراتي و ارتباطي عامل تاخير در امداد رساني در حادثه زلزله بم بود .

عباس جزايري در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي مهر افزود : زلزله بم باعث شد  همه امكانات و تجهيزات زيربنايي مانند آب، برق ، مخابرات و فرودگاه در اين شهر از بين برود ،  به همين علت امكان امداد رساني و حضور نيروهاي امداد و نجات در ساعات اوليه پس از حادثه وجود نداشت .

وي ادامه داد : زلزله بم در فاصله 1150 كيلومتري از تهران در حالي اتفاق افتاد كه همه امكانات زيربنايي و سازمانهاي مسئول در امر امداد و نجات در اين شهر از بين رفته بود به خصوص نبود برق به طور مشخص كار امداد رساني را در اين شهر با مشكل مواجه كرد.

وي گفت: با وجود كاستي ها و مشكلات فراواني كه امداد رساني به زلزله زدگان داشت ، مسئولان محلي ، امدادگران و مردم  از  كرمان و شهرهاي اطراف براي كمك به آسيب ديدگان به شهر بم آمدند و نيروهاي امدادي از تهران نيز از صبح شنبه درمحل حادثه حاضر بودند .

وي ادامه داد : مديريت بحران در كشور به خصوص در مرحله امداد و نجات داراي برنامه و قانون مشخص است ، به طوري كه مسئوليت هر سازمان و ارگان مختلف در اين زمينه تعريف شده است اما ويژگي مردم ايران و احساسات جريحه دار شده آنها در هنگام وقوع حادثه موجب مي شود همه براي كمك و نجات آسيب ديدگان وارد محل حادثه شوند درحالي كه اين كار باعث بروز برخي ناهماهنگي ها در امداد رساني مي شود .

جزايري اضافه كرد : اينكه 24 ساعت  زمان اوليه امداد رساني تلف شده است ،  به هيچ وجه قابل قبول نيست كساني كه در محل حادثه حاضر بودند شاهدند كه همه مجروحان حادثه با پروازهاي اضطراري در همان 24 ساعت اول از محل حادثه به بيمارستانهاي شهرهاي ديگر منتقل شدند .

وي گفت : در فاصله چند روز امداد و نجات در شهر بم بيش از 900 پرواز از تهران و شهرهاي اطراف به بم و كرمان انجام شد و به اين ترتيب  نيروي هواي ارتش و هواپيمايي كشور با اين كار يك ركورد بي سابقه در كشور به جاي گذاشتند.

وي افزود : كساني كه از نحوه امداد رساني در بم انتقاد مي كنند بايد بدانند مديريت بحران و امداد رساني در عمل وآنچه بر روي كاغذ و در دانشگاهها تدريس مي شود متفاوت است و مشكلاتي كه درعمل با آن مواجه مي شويم به گونه اي است كه در بسياري موارد نمي توان  آنها را از قبل پيش بيني كرد .

دبير ستاد حواد ث غير مترقبه كشور ادامه داد : مشاهده شهر بم  و تخريب ناشي از زلزله در آن نشان مي دهد در صورتي كه اصل مقاوم سازي -  كه هيچ هزينه اضافي به مالكان ساختمان تحميل نمي كند-  به درستي رعايت شود نبايد هيچ ترسي از زلزله داشته باشيم زيرا ساختمانهاي كه حداقل اصولي ايمني و مهندسي را رعايت كرده بودند اكنون دربم  سالم هستند و تلفات چنداني در اين ساختمانها به وجود نيامده است .

کد خبر 49622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha