خبرگزاری مهر-گروه استانها: حجت الاسلام محمد صدارت*: هرچند ویروس منحوس و متقلب کرونا، امسال مانع از برگزاری جشن مردم در سالروز آزادسازی مهران قهرمان شد، اما آنچه که کام مردم مهران را در این روز تلخ میکند این نیست، بلکه عدم توجه ملی به روز پایان بخش سالها محاصره و اشغال است.
برایم قابل توجه بود که با گذشت سیوچهارمین سالروز آزادسازی مهران از چنگ بعثیها همچنان این دغدغه که «حماسه دهم تیر باید ثبت ملی شود و مراسمات ملی برای آن برگزار شود» از سوی تهران نشینان بیپاسخ مانده و از مطالبات اصلی مردم، مسئولین شهر و نمایندگان مهرانیها در مجلس است و در رسانهها تکرار میشود.
گویا فقط برای امام راحل آسان بود که وصف بهکار رفته در خونین شهر را برای شهر مشهد شهدا تکرار کند و برای مسئولان کشوری سخت است که برای شهر و استان ایلام عنوان مقاومت و پایداری را تکرار کنند و برای اصحاب فرهنگ و رسانه سخت است که آنچه را در باب مسجد جامع خرمشهر هنرنمایی میکنند، مانند شهید آوینی در باب امامزاده سیدحسن (ع) مهران که ملجاء رزمندگان و مردم بوده و هست تکرار کنند.
هرچند یک ماهی است شهروند مهران قهرمان شدهام، اما موضوع سخن من این دغدغه نیست که اگر بود در همان دهم تیرماه مانند سایرین مطرح میکردم و بیجواب میماند. بلکه این قلم فرسایی از باب روزهای پسا دهمتیر است و مخاطب آن جوانان بهویژه اهالی جهاد، فرهنگ، هنر و رسانه هستند.
روزگاری جوانان نسلهای پیش از ما از استانهای مختلف جمع شدند تا در مهران قهرمان حماسه آفرینی کنند؛ قاسم سلیمانیها و سید محمدرضا دستوارهها و… به مهران آمدند تا در کنار علی غیوریزادهها و عدنان سابوتهها و… قرار بگیرند و به جوانان مهران برای آزادسازی کمک کنند و آوینیها این رشادتها را در رسانهها ماندگار کردند.
حال جای سوال دارد که سلیمانیها و دستوارهها و آوینیهای نسل سوم و چهارم انقلاب کجایند؟ وقتی جوانان دهه هفتادی مهران، هم اهل جهاد دارند و هم اهل فرهنگ و هم اهل رسانه، چرا افسران دهه شصتی جبهه فرهنگی انقلاب به اینان توجهی ندارند؟!
آیا این همه دستگاههای عریض و طویل فرهنگی و هنری و دینی و این همه جوانان انقلابی و جهادگر، کاربردشان برای مهران، فقط حضور در اربعین، آن هم برای خدمترسانی به مردمان استان خودشان است؟!
درست است که تفاوت مهران با بسیاری از شهرهای مرزی ایران در محروم نبودن و کپرنشین نبودن است، اما این دلیل نمیشود که مجاهدین فرهنگی جبهه انقلاب، جوانان و نوجوانان مهران را تنها گذاشته و برای حماسه آفرینی کمکشان نکنند.
سخت است در شهری که همه، آن را به حماسههای بزرگ میشناسند، ببینی الحمدلله جوانان مستعد در عرصههای فرهنگی و هنری وجود دارند اما حمایتها از آنان در سطح یک روستای بزرگ باشد!
با توجه به اینکه مهران در گذشته دروازه ایثار در روزگار دفاع مقدس بوده و اکنون دروازه زیارت در حماسه عظیم اربعین شده و در آینده دروازه جهاد در دوران طلایی ظهور خواهد شد، بسیاری از گروههای فرهنگی و جهادی کشور، باید با یاری جوانان این خطه، در حماسه آبادسازی مهران قهرمان نقش ایفا کنند.
بیایید پس از حماسه ملی آزادسازی مهران توسط نسل گذشته، ما جوانان نسل حاضر نیز در راستای حماسه ملی آبادسازی مهران قدم برداریم و مهران، این نماد ایثار را به پایتخت فرهنگی مقاومت تبدیل کنیم.
*رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مهران
نظر شما