۱۲ تیر ۱۳۹۹، ۲۲:۴۴

رئیس دادگستری سوادکوه:

آثار کنده کاری در غار اسپهبد خورشید غوغا می کند

آثار کنده کاری در غار اسپهبد خورشید غوغا می کند

سوادکوه- رئیس دادگستری سوادکوه انفجار معادن را از جمله دلایل تخریب غار اسپهبد خورشید ذکر کرد و گفت:آثار کنده کاری های غیرمجاز در این غار غوغا می کند.

به گزراش خبرنگار مهر، احمد محمدی شامگاه پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تعدد آثار تاریخی در شهرستان سوادکوه و اهمیت این آثار در ایجاد درآمد اقتصادی برای مردم، بر لزوم ارائه آمار در زمینه تعداد بازدید و میزان درآمد از این آثار و اینکه چه اقداماتی برای این آثار انجام شده، تأکید کرد و گفت: کم‌کاری اداره‌کل میراث استان در شهرستان قابل رؤیت است و آنها هم همچون مردم عادی تنها ناظر تخریب‌های آثار تاریخی شهرستان بوده، درصورتیکه آنها متولی هستند.

وی در رابطه با بی‌توجهی به تخریب غار اسپهبد خورشید، انفجار در معادن را یکی از عوامل تخریب این اثر دانست و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت بدون توجه به ضرر و آسیب مردم و کشاورزان این منطقه و بدون درنظر گرفتن مسائلی همچون تخریب این اثر تاریخی، نظارت بر برداشت از کوه، هماهنگی با منابع طبیعی برای جلوگیری از تجاوز به حریم ملی به صدور مجوز معادن متعدد و تمدید مجوزات در این منطقه مبادرت کرده و تنها مسئله مهم برای آنها مبلغ واریزی معدن‌داران بوده است.

محمدی با ابراز گلایه از اداره کل میراث فرهنگی استان از عدم اختصاص بودجه و نیروی انسانی کافی و با بیان اینکه روی صحبتش نه با اداره میراث شهرستان بلکه با اداره‌کل میراث فرهنگی استان است، افزود: تمام آثار تاریخی ما در شهرستان از بین رفته است و این اداره‌کل عمداً بی‌توجهی می‌کند که این آثار از میان برود و وظیفه ما این است که پیگیری کنیم.

وی با بیان اینکه آثار کندوکاو در غار اسپهبد خورشید غوغا می‌کند و حتی می‌توان بیل و کلنگ رها شده در آنجا را مشاهده کرد، گفت: این آثار تاریخی، شناسنامه و هویت ما است و ما با دست خودمان در حال تخریب آن هستیم؛ چرا کاشان و اصفهان با آثار تاریخی خود کسب درآمد اقتصادی می‌کنند اما ما ما نتوانستیم تا کنون قدمی برداریم.

این مسئول با تأکید بر ایجاد یک بانک اطلاعاتی برای شناخت آثار تاریخی در وهله اول به مردم خود شهرستان و سپس به دیگر افراد و توریست‌ها، گفت: در ایام عید، به جای برپایی چادر در آزادمهر باید در گدوک چادرها را برپا کرد و چند کارشناس تاریخی و گردشگری به مردم در این رابطه اطلاع‌رسانی کنند.

وی خواستار تحرک جدی در زمینه حفظ اثار تاریخی در درجه اول در اداره میراث شهرستان و سپس اداره کل میراث فرهنگی استان شد و افزود: این مسئله جزو مطالبات مردم شهرستان سوادکوه است.

رئیس دادگستری شهرستان سوادکوه با اشاره به تعداد ۱۵ هزار و ۹۱۵ فقره پرونده ورودی به دادگستری شهرستان از مورخ اول تیر ۹۸ تا ۳۱ خرداد ۹۹، از افزایش پرونده‌های ورودی به دادگستری شهرستان در سال جدید به نسبت مدت مشابه سال قبل خبر داد و با بیان اینکه این تعداد در سال گذشته، ۱۰ هزار و ۴۳۰ پرونده بوده است، گفت: در طی این مدت در سال جدید، ۶۲ هزار و ۹۲۱ فقره ابلاغ الکترونیک انجام شده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵۱ هزار و ۵۹۶ فقره بوده است.

وی بیشترین فراوانی پرونده‌ها در امور کیفری در شهرستان را به ترتیب توهین به اشخاص عادی، سرقت مستوجب تعذیر، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادفات، ضرب و جرح عمدی، نگهداری مشروبات الکلی، تخریب، تهدید و تصرف عدوانی و مواد مخدر برشمرد و گفت: در رابطه با پرونده‌های حقوقی نیز، بیشترین فراوانی مربوط به اختلافات ملکی و سپس مطالبه خسارات دادرسی بوده است.

محمدی با بیان اینکه بیشترین فراوانی در پرونده‌های خانواده مربوط به مهریه و سپس درخواست طلاق از سمت زوجه، نفقه و تمکین بوده است، خاطرنشان کرد: مطالبه مهریه یک زنگ خطر است و زوجین به محض اینکه وارد دستگاه قضائی می‌شوند ما آنها را برای مشاوره و سازش معرفی می‌کنیم که در بسیاری از موارد این کار ثمربخش بوده است.

کد خبر 4964429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha