به گزارش خبرنگار مهر، «من هم کورونا گرفتم» روایتی است اولشخص از زبان یک استاد دانشگاه که مبتلا به کورونا شده است. او که در کتابخانۀ شخصیاش زندانی قرنطینه شده است هم باید با بیماری مبارزه کند و هم با تناقضات فردی، اجتماعی، سیاسی و فلسفیای که ذهنش را بهشدت درگیر کردهاند.
در بخشی از رمان چنین میخوانیم: خودم را جمع میکنم درون خانۀ کتابی و زل میزنم به مشتهام که گره کردهام در هوا روبهروی صورتم، و دارم آرام میچرخانم. چند بار میبندم و بازشان میکنم. دنبال نیرویی میگردم درونشان، درون انگشتها و مچ دستم. حس میکنم الکل و آب و صابون، همه چیز را از درون و بیرونشان شسته و برده است….
کف دست راستم را آرام از روی ساعد میکشم تا بالا روی بازوم و میبرم تا بالای شانهها. خبری نیست نه از عضلهها، نه از کولها… همه، در معاملهای زیانبار، جای خود را دادهاند به واژهها که اینها خود، در رقابتی جنونآمیز با ویروس کورونا، مثل سوزنی که در جستجوی رگ بچرخد زیر پوست، در بدنم میچرخند و هر چه انرژی که سر راه خود میبینند، میبلعند…. غباری مقابل چشمانم بلند میشود به هوا و شروع میکند به رقصیدن. چیز جدیدی کشف میکنم: احساس میکنم فریب خوردهام؛ فریبی به درازای یک عمر! با خودم میگویم: «نباید به این معاملۀ طولانی تن میدادم. جهان از همان ابتدا، تا همین حالا و تا ابد، روی زور بازو میچرخیده و خواهد چرخید» …. و من، سالیان سال، غرق در سادگی مفرط خویش، این اصل اساسی را نادیده گرفته بودم.
روح الله حسینی (عطش)، دانش آموخته زبان و ادبیات فرانسه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است. علاوه بر کتاب پژوهشی بحران مدرنیته و مدرنیته در بحران، که از سوی انتشارات فرانسوی ارمتان منتشر شده است، مقالات فارسی و فرانسوی بسیاری نیز در حوزه هنر و ادبیات فرانسه و فارسی از این نویسنده و مترجم ادبی به چاپ رسیده است.
مجموعه داستان «موج ها و دریاها» و داستان «کهکشان ها، تو و خدا و من» و مجموعه مقالات «فایده ادبیات» از دیگر آثار عطش هستند که پیشتر و از سوی انتشارات نگاه و خاموش به بازار عرضه شده اند.
«من هم کورونا گرفتم» نوشته روحاله حسینی (عطش) استاد دانشگاه تهران به همت نشر لوگوس به بهای ۴۰ هزار تومان منتشر شد.
نظر شما