به گزارش خبرگزاری مهر، سینا دلشادی ظهر امروز در جلسه تشکیل ستاد هنری ترویج فرهنگ دفاع مقدس، اظهار کرد: حوزه هنری خوزستان به عنوان طلایهدار ترویج فرهنگ دفاع مقدس و اولین استانی است که این ستاد را تشکیل میدهد.
سرپرست حوزه هنری خوزستان افزود: چهل سال از آغاز حماسه دفاع مقدس میگذرد از این رو باید این حماسهها و سلحشوریها را با نگاه جدید و متفاوتتری نسبت به گذشته مورد توجه قرار داده شود و این فرهنگ اصیل و گرانقدر را از طریق کتاب، فیلم، تئاتر و آثار هنری به نسل جوان انتقال دهیم.
وی اضافه کرد: طبیعی است انسان وقتی در بحبوحه واقعهای قرار میگیرد، در یک قاب ظاهری و ابتدایی با مسائل روبهرو میشود و فقط ظاهر آن (جنگ) را می بیند ولی به مرور زمان که از این اتفاق فاصله میگیریم رفتهرفته لایههای دیگری برای ما آشکار میشود.
دلشادی تصریح کرد: شاید شهید آوینی اولین کسی بود که توانست بعد از ابعاد حماسی، ابعاد عرفانی دفاع مقدس را به زیبایی و با زبان هنر روایت کند و در یکی از مستندهای خود دم از شناخت راههای آسمانی توسط رزمندگان دفاع مقدس میزند.
وی ادامه داد: این مهم استناد به مکتب حضرت امام (ره) است که حماسه و عرفان را در هم آمیختهاند و نشان دادند که در عین سلحشوری و مبارز بودن و جهادگری میتوان عارف هم بود و از راه دل، خدا را نیز شناخت و این راهها را درنوردیدند و این سلوک را به همه ما آموزش دادند.
سرپرست حوزه هنری خوزستان تأکید کرد: هنر برای ما یک قالب بیانی بسیار مهم است تا بتوانیم برای ماندگار کردن فرهنگ اصیل دفاع مقدس تلاش کنیم و خوزستان هم در این راستا وظایف سنگینتری نسبت به سایر استانها بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم این ارزشهای والا را با زبان هنر ماندگار کنیم، تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری «هیچ اندیشهای در تاریخ ماندگار نخواهد شد مگر اینکه با هنر آمیخته باشد» از این رو باید با زبان هنر بتوانیم این ارزشها را به نسل جوان منتقل و در راستای استراتژی جهانی امام (ره) این فرهنگ را مصادره کنیم.
دلشادی با اشاره به اینکه امروز اگر در سبک زندگی ایرانی اسلامی نقاط برجسته و درخشانی داریم که همگی به نوعی وامدار فرهنگ دفاع مقدس است، عنوان کرد: برای مثال در بحث کرونا نیز هر کجا از رشادتها، فداکاریهای کادر پزشکی، کادر درمانی، خدمات نیروهای بسیجی و جهادی مردمی سخن به میان میآید به نوعی با جانفشانیها، رشادتها، ایثارگریها و فداکاریهایی تطبیق پیدا میکند که در طول دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد و زبان قاصر و عاجز از بیان آنهاست.
وی گفت: امید است امسال بتوانیم در چهلمین سالگرد دفاع مقدس کارهای ارزشی و ماندگاری را ثبت کنیم و حرکت ماندگاری را رقم بزنیم.
سرپرست حوزه هنری خوزستان بر تعامل حوزه هنری و اداره کل تبلیغات اسلامی در استانها تأکید کرد و یادآور شد: در راستای دستورهای رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور این دو نهاد انقلابی باید تا یک ماه آینده به یک تفاهم عملیاتی روشن برسند که به نظر تشکیل این ستاد میتواند حسن مطلعی بر آغاز این همکاری ارزنده باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، از جمله فعالیتهای این ستاد ایجاد بانک اطلاعات جامع مفاخر هنری و آثار فاخر هنری تولید شده در حوزه دفاع مقدس، طراحی یک شبکه هنری مجازی میان دغدغهمندان فرهنگ دفاع مقدس، تکریم قهرمانان دفاع مقدس با زبان هنر و تجلیل از هنرمندان حوزه دفاع مقدس، تأسیس گنجینه مجازی و متمرکز آثار هنری دفاع مقدس قابلدسترسی برای عمومی با حفظ حقوق معنوی صاحبان آثار، تنظیم منشور جامع هنر دفاع مقدس با اتکا به منویات امام راحل و مقام معظم رهبری و دیگر استاد بالادستی، تدوین تقویم رویدادهای هنری مرتبط با دفاع مقدس، پل زدن برای ارتباط مؤثرتر و همافزایی نهادهای حاکمیتی و خصوصی مرتبط با دفاع مقدس، راهاندازی و تجهیز کتابخانه تخصصی هنر دفاع مقدس در حوزه هنری خوزستان و… است.
نظر شما