۱۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۶

فرمانده انتظامی شهرستان اردبیل خبر داد:

استان اردبیل رتبه ۱۷ نزاع در کشور را دارد/افزایش ۲۹ درصدی درگیری‌

استان اردبیل رتبه ۱۷ نزاع در کشور را دارد/افزایش ۲۹ درصدی درگیری‌

اردبیل- فرمانده انتظامی شهرستان اردبیل گفت: استان اردبیل در رابطه با عملیات ناجا در دستگیری عاملان نزاع و درگیری رتبه ۱۷ کشوری را دارد که باید عوامل نزاع و درگیری مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عادل منیر شامگاه سه شنبه در جلسه بررسی برنامه جامع سلامت و کاهش خشونت اجتماعی، گریزان بودن جوانان از بطن جامعه و احساس بی هویتی را از علل بروز آسیب‌های اجتماعی دانست و عنوان کرد: با توجه به اینکه طبق بررسی‌های به عمل آمده جوانان امروزی دچار بحران هویتی شده اند از این رو این مسئله زمینه را برای کشیده شدن این قشر به سمت آسیب خانمان سوز اعتیادو سایر ناهنجاری‌ها فراهم کرده است.

وی عدم وجود برنامه‌های مناسب برای پر کردن اوقات فراغت جوانان را عاملی در شکل گیری دوستی‌های نامتعارف عنوان کرد و افزود: پیشنهاد شغل‌های مناسب و برنامه‌های فرهنگی و تفریحی سالم برای جوانان و آگاهسازی این قشر از آسیب‌های مواد مخدر و مشروبات الکلی می‌تواند به طور چشمگیری گریز جوانان از کانون خانواده و اجتماع را کاهش دهد.

فرمانده انتظامی شهرستان اردبیل کم توجهی به بحث فرهنگسازی و آموزش همگانی را از عوامل مهم افزایش نزاع و درگیری در استان دانست و بیان کرد: رویکرد آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان و خانواده‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش جرایم و کاهش پرونده‌های قضائی داشته باشد.

منیر شیوع بیماری کرونا و توجه دستگاه‌های اجرایی به این مسئله را عامل کم توجهی به مسئله فرهنگسازی و آگاهسازی جوانان در خصوص آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: نیروی انتظامی و قوه قضائیه در حال حاضر به دلیل اشتغال دستگاه‌های اجرایی به مسئله کرونا در میدان مقابله با آسیب‌های اجتماعی دست تنها مانده اند و فرهنگسازی قانونمداری و نظم و انضباط اجتماعی در بین جوانان و مردم استان نیازمند مشارکت و هم افزایی کلیه دستگاه‌های اجرایی استان و نهادهای فرهنگی است.

وی با اشاره به ثبت روزانه ۱۶۰۰ نزاع فردی و دسته جمعی در سطح کشور تصریح کرد: طبق آمار به دست آمده در حوزه انتظامی اردبیل، طی سه ماهه اول سال جاری در بحث نزاع دسته جمعی و فردی افزایش ۲۹ درصدی را در اردبیل شاهد بوده ایم که از این آمار ۶۶ درصد شامل نزاع دسته جمعی است.

فرمانده انتظامی شهرستان اردبیل افزود: حوزه انتظامی استان در بحث دستگیری سخت افزاری در نزاع فردی و هم نزاع دسته جمعی ۴۳ درصد افزایش داشته که نشانگر پیگیری و اقدامات جدی پلیس در راستای ایجاد امنیت در سطح جامعه است.

منیر بیان کرد: استان اردبیل در رابطه با عملیات ناجا در دستگیری عاملان نزاع و درگیری رتبه ۱۷ کشوری را دارد و این به منزله این است که استان اردبیل از نظر آمار وقوع نزاع و درگیری از ۱۶ استان کشور وضعیت بهتری دارد که در این راستا باید عوامل نزاع و درگیری به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم در راستای مقابله با آن راهکارهای مناسبی ارائه دهیم.

وی شرایط اقلیمی، مسائل اجتماعی و روانی، محیط شهری و ضعف در فرهنگسازی را از عوامل افزایش نزاع و درگیری در استان معرفی کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشترین آمار نزاع و درگیری در بین جوانان ۱۵ الی ۲۸ ساله رخ می‌دهد لذا باید در این راستا تمهیداتی اتخاذ شود که آستانه صبر و تحمل مردم را بالا ببریم تا با صبر و حوصله به حل مسائل و اختلافات خود بپردازند.

فرمانده انتظامی شهرستان اردبیل افزود: با توجه به اینکه آستانه صبر مردم شهر در بحث نزاع و درگیری بسیار پایین است لذا در این خصوص برنامه‌های فرهنگی و آگاهسازی را در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و سطح جامعه آغاز کرده ایم و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش آمار نزاع و افزایش آستانه تحمل مردم در اختلافات باشیم.

احمد ناصری مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این جلسه عنوان کرد: ۴۵۱ مورد خشونت منجر به جراحت در بین دانش آموزان استان ثبت و از این تعداد ۱۷۰ مورد منجر به انتقال دانش آموز به مراکز درمانی شده که ۷۰ درصد این آمار شامل دانش آموزان پسر است.

وی با بیان اینکه عمدتاً از مدارس حاشیه شهر گزارشات نزاع و درگیری دانش آموزی گزارش شده، افزود: در بحث کودک آزاری نیز طبق گزارشات به دست آمده ۳۸۵ مورد در سال گذشته و سال جاری بوده که نیازمند توجه اساسی به این مسئله هم از سوی آموزش و پرورش و هم نهادهای مرتبط است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: با بررسی‌هایی که توسط اداره کل آموزش و پرورش در سطح استان انجام شده آمار نزاع و درگیری بین دانش آموزان در سالهای اخیر نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته و این نشان از تأثیر برنامه‌های فرهنگی در بین دانش آموزان دارد که بر این اساس در تلاشیم تا برنامه‌های فرهنگی و آگاهسازی را بیش از پیش در مدارس نهادینه کنیم.

کد خبر 4968856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha