۲۲ تیر ۱۳۹۹، ۶:۰۰

دبیرکل ناتو: نباید اجازه داد نسل کشی سربرنیتسا تکرار شود

دبیرکل ناتو: نباید اجازه داد نسل کشی سربرنیتسا تکرار شود

دبیر کل ناتو در پیامی توئیتری با اشاره به کشتار سربرنیتسا در ۲۵ سال پیش، نوشت که هرگز نباید اجازه داد چنین اتفاقی دوباره تکرار شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرکل ناتو در بیست و پنجمین سالگرد نسل‌کشی سربرنیتسا تأکید کرد که نباید اجازه داد این کشتار دوباره تکرار شود.

«ینس استولتنبرگ» در پیامی توئیتری نوشت: نسل‌کشی سربرنیتسا در قلب اروپا به وقوع پیوست. ۲۵ سال از آن زمان گذشته است. ما همگی یک مسئولیت داریم: همواره آن را بخاطر داشته باشیم و هرگز اجازه ندهیم بار دیگر تکرار شود.

در یازدهم ژوئیه سال ۱۹۹۵ و در اوج جنگ بوسنی، ارتش جمهوری صرب بوسنی به فرماندهی «راتکو ملادیچ» پس از هفته‌ها محاصره شهر سربرنیتسا، وارد منطقه امن سازمان ملل متحد شد. این نیروها در برابر چشمان صلح بانان بین‌المللی- که اکثر آن‌ها هلندی بودند- بیش از هشت هزار مرد و پسر نوجوان مسلمان را با اتوبوس از محدوده تحت حفاظت سازمان ملل متحد خارج کرده و در طی ۱۰ روز همگی آنان را در اطراف شهر به قتل رساندند.

سربازان صرب بوسنی بعد از قتل عام، اجساد را در گورهای دسته جمعی در چندین منطقه ریختند و محل‌ها را با بولدوزر صاف کردند تا رد جنایت را از میان ببرند.

با این حال دانشمندان بین المللی و بوسنیایی در عملیاتی که در ابتدا غیرممکن فرض می‌شد، استخوان‌های قربانیان را یافته و توانستند با آزمایش دی‌ان‌ای آن‌ها را با اسامی مفقودان مطابقت دهند.

در این پروژه که زمانی «بزرگترین پازل پزشکی قانونی در جهان» خوانده می‌شد، اجساد بیش از شش هزار نفر شناسایی شد و با مشخصات در قبرستان یادبود پوتوگاری به خاک سپرده شد.

پس از مداخله ناتو و پایان جنگ بوسنی با قرارداد صلح دایتون، دیوان بین‌المللی ویژه رسیدگی به جرایم ارتکابی در یوگسلاوی سابق تشکیل شد و شماری از رهبران صرب از جمله «اسلوبودان میلوشویچ»، «رادوان کاراجیچ» و «راتکو ملادیچ» را به دلیل مشارکت در نسل‌کشی مسلمانان به حبس ابد محکوم کرد.

دادگاه عالی هلند نیز، با تأیید ماهوی رأی دادگاه بدوی و تجدید نظر، مسئولیت مستقیم این کشور در قبال جان باختن ۳۵۰ مرد و پسر بوسنیایی در جریان کشتار سربرنیتسا را پذیرفت. با این حال همین مرجع قضائی، این مسئولیت را به ۱۰ درصد کاهش داد. در این حکم آمده است که اگر قربانیان در منطقه تحت حفاظت سازمان ملل می‌ماندند، تنها ۳۰ درصد شانس زنده ماندن داشتند و تنها ۱۰ درصد مسئولیت خروج قربانیان از منطقه و کشته شدن آن‌ها به عهده صلح بانان هلندی بوده است.

کد خبر 4971552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • 123 IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
      0 0
      جان انسانها باید عزیز شمرده شود وبه دور از تعصب نژادی وقومی درکنار هم با آرامش زندگی کنیم.