به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلامیک نیوز، شرون داکسیما معاون وزیر آموزش هلند طی یک سخنرانی در پارلمان این کشور اظهار داشت که سه مدرسه فاروق عمر، تقوا و ابراهیم خلیل از ماه آگوست آینده از سوی دولت مورد حمایت مالی قرار نخواهند گرفت چرا که از زمان منحل شدن شوراهای اجرایی این مدارس به علت مناقشات مالی این مدارس دارای فقدان هیئتهای اجرایی برای اداره هستند.
علت منحل شدن شوراهای اجرایی این سه مدرسه اسلامی به فقدان سرمایه لازم و استانداردهای آکادمیک نسبت داده شده است. پس از منحل شدن شوراهای اجرایی، این مدارس تحت نظارت موقف فعالان مسلمان قرار گرفتند.
این نخستین باری است که مدارس اسلامی هلند به دنبال تصمیم پارلمان تعطیل شدند. کمیته بررسی آموزشی امسال 21 هشدار برای مدارس اسلامی کشور با استناد به استاندادهای آکادمیک ضعیف، سوء مدیریت و عدم توانایی نسل جوان مسلمان هلند برای فعالیت در جامعه صادر کرده بود.
تصمیم دولت به دنبال درخواست چندین نفر از ساکنان هلندی که در اطراف این مدارس زندگی می کنند اتخاد شده است. رهبر حزب پی وی وی هلند نیز یکی از افرادی بود که خواستار تعطیلی این مدارس شده بود. وی پیش از این خواستار تعطیلی تمام مدارس اسلامی در کشور شد و مدعی شد که باید کودکان را در برابر گسترش دکترین اسلامی حفظ کنیم.
شکی نیست که تصمیم دولت هلند برای تعطیلی این مدارس تحت تأثیر ستادهای راست گرا و متعصب کشور اتخاذ شده است و با دستاویز قرار دادن فقدان و یا کمبود استانداردهای آکادمیک، فعالیت این مدارس اسلامی را متوقف کرده اند.
طی سالهای اخیر بسیاری از دولتهای اروپایی از جمله کشور هلند تصمیم گرفتند ائمه جماعت بومی تربیت کنند که این امر در بسیاری از موارد بدون مشورت با رهبران اسلامی کشور به مرحله اجرا در آمد. رهبران و فعالان اسلامی که در اقلیت زندگی میکنند بکرات این تصمیم دولت را مورد انتقاد قرار داده و اظهار میدارند معیار مورد تأکید اسلام در این آموزش رعایت نمی شود و این ائمه جماعات پس از فارغ التحصیلی از اطلاعات کاملی برخوردار نیستند.
تعطیلی این مدارس اسلامی نیز در مقیاس کوچکتر نوعی دخالت دولت برای آموزش دین به کودکان مسلمان است.
نظر شما