به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از خبرگزاری کویت، فرمانده نیروهای چند ملیتی درافغانستان در گفتگو با رسانه های گروهی آمریکا ازمقرش در افغانستان به صورت ویدئو کنفرانس داشت، اعلام کرد: هیچ دلیل قاطعی دال براینکه سلاح ساخت ایران دراختیار نیروهای طالبان قرار دارد، دردست نیست.
"دان ماکنیل" تاکید کرد: طبیعی است که سلاح ها و انبارمهماتی از کشورهای مختلف درافغانستان یافت شود، چراکه این کشور 25 سال درگیر جنگ است.
این ژنرال آمریکایی درعین حال به این موضوع اعتراف کرد که فعالیت عناصر طالبان و انفجارهای انتحاری آنان درافغانستان افزایش یافته است؛ به طوری که نزدیک به 78 نیروی ناتو درافغانستان، دراین درگیری ها کشته شدند.
"دان ماکنیل" ازفوریه گذشته مسئولیت 36 هزار نیروی ناتو را که براساس قطعنامه 1386 فعالیت می کنند، برعهده گرفت.
قطعنامه مذکور در 20 دسامبر 2001 یعنی بعد از سقوط طالبان به تصویب رسید.
این در حالی است که رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه 14 خرداد در کابل اعتراف کرد که کشورش هیچ مدرکی برای اثبات اتهامات علیه ایران مبنی بر دخالت در ارسال تسلیحات به ستیزه جویان طالبان، در دست ندارد.
حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان نیز تاکید کرد که دولتش تاکنون دلیل و مدرکی دال براینکه ایران درپس ارسال تسلیحات به داخل افغانستان است، به دست نیاورده است.
اواخر اردیبهشت رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکست کشورش در برقراری امنیت در افغانستان، مدعی کشف سلاح های ساخت ایران در این کشور شده بود.
"پیتر پیس" برای سرپوش گذاشتن بر شکست کشورش در افغانستان ومقصر دانستن کشورهایی از جمله ایران برای این شکست، ادعا کرده بود: بر خلاف عراق که مقامهای آمریکایی مطمئن هستند سلاحها از طریق نیروی قدس ایران به دست آشوبگران می رسد،اما درباره افغانستان اطمینانی وجود ندارد.
اوایل خرداد نیز ارتش انگلیس در افغانستان، ایران را متهم کرد که با ارسال تسلیحات به گروه طالبان از آنها حمایت می کند.
روزنامه دیلی تلگراف چاپ انگلیس به نقل از یک منبع ارشد ارتش این کشور در افغانستان مدعی شده بود که ایران با ارائه تسلیحات به نیروهای طالبان درصدد استفاده از این تسلیحات از سوی این گروه در قبال نیروهای ائتلاف است.
اتهامات مکرر به ایران از سوی نیروهای آمریکایی و انگلیسی در افغانستان مبنی بر دست داشتن ایران در ناآرامی ها در افغانستان، تاکتیکی است که مدتی از سوی واشنگتن و لندن پیگیری می شود.
برخی از تحلیلگران بر این باورند که آمریکا و انگلیس درصدد القای این نکته به ناتو هستند که ایران به عنوان تهدید برای صلح و ثبات منطقه است و این درحالی است که مقامات تهران نیز بر تداوم نقش سازنده در موضوع افغانستان و امنیت هرچه بیشتر این کشور تاکید می کنند.
آمریکا بارها اتهامات بی اساسی را علیه ایران مبنی بر حمایت از حملات مسلحانه علیه نظامیان آمریکایی در عراق نیزمطرح کرده است، اما از ارائه حتی یک مدرک برای اثبات این اتهامات ناتوان بوده است.
نظر شما