دکتر حسین مروتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طوفان هایی مانند گونو که به شکل چرخابه درآمده است دارای چشمی است که در اصطلاح علمی به آن سورس گفته می شود. سورس مرکز طوفان محسوب می شود و هرچقدر از مرکز آن دور شویم از شدت طوفان کاسته می شود.
وی یاد آور شد: طوفان گونو از اقیانوس هند آغاز شده و به سمت سواحل شمالی دریای عمان در حرکت است و سواحل جنوبی و آب های سرزمینی کشور جمهوری اسلامی ایران را تحت تأثیر قرار می دهد.
این استاد دانشگاه گفت : پیش بینی می شود سطح آب در سواحل میان 1.30 تا 2 متر بالا بیاید و میزان نفوذ آب به ساحل و تأسیسات دریایی بستگی به شیب منطقه دارد.
وی افزود: هم اکنون خلیج گواتر، چابهار، کنارک، جاسک، سیریک، میناب، بندرعباس، هنگام و چند شهر دیگر در این منطقه بیشترین تأثیر را از طوفان خواهند گرفت.
مروتی یاد آور شد: دبی یا همان میزان آبی که تحت تأثیر طوفان به صورت چرخابه حرکت می کند، با شعاع یکصد کیلومتر حرکت می کند و میزان خسارت ناشی از میزان دبی در هنگام طوفان است.
وی افزود: به دلیل تنگی بخش دریایی در سواحل تنگه هرمز در صورت حرکت طوفان به سمت تنگه هرمز بیشترین خسارت به این منطقه و سواحل بندر سیریک وارد می شود.
مروتی توصیه کرد : در این شرایط لازم است تمامی شناورهای دریایی و لنج ها به خورهای ساحلی برده شوند تا در امنیت قرار گیرند. در مورد ساکنین نیز باید به دقت نسبت به تخلیه تمامی دهکده ها و خانه های ساحلی اقدام کرد.
وی همچنین یاد آور شد: حرکت طوفان گونو مانند یک ماشین است و باید با هماهنگی بالا تمامی سواحل و مناطق از میزان خسارت دیگر مناطق یکدیگر را آگاه کنند و با هشدارهای به موقع از میزان خسارت بکاهند.
نظر شما