به گزارش خبرنگار مهر، یدالله موحد ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید میدانی از برخی نقاط حاشیه شهر کرمان از جمله سکونتگاه صنعتی و روستای شیشه گر بیان داشت: نقاط حاشیه شهرها به جایی برای بزهکاران تبدیل شده و شاهد بسیاری از ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی در این مناطق هستیم.
وی افزود: شاهدیم که تعداد زیادی از افراد ساکن در مناطق حاشیه شهرها اقداماتی را که نمیتوانند در درون شهرها انجام دهند در این منطقهها به راحتی انجام میدهند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: کار ساماندهی حاشیه شهرها بسیار پیچیده است ضمن اینکه این مناطق باید از جهات مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، … مد نظر واقع شوند.
موحد تصریح کرد: در راستای ساماندهی حاشیه شهرها باید به نقاط قوت و ضعف برنامههای اجرا شده در این مناطق توجه شود ضمن اینکه باید با انجام بازدیدها و مطالعات میدانی برای هر کدام از خانوادههای حاضر در این مناطق برنامهریزی جداگانه داشته باشیم و تصمیمات متفاوتی بگیریم.
وی گفت: دستگاه قضا با رویکرد پیگیری مشکلات حاشیه شهرها به میدان آمده است لذا امروز مدیران و مسئولان نهادهای حاکمیتی و عمومی با دلسوزی باید اقدامات و برنامههایی برای این مناطق در نظر بگیرند که حتی یک نوجوان در حاشیه شهر کرمان از تحصیل جا نماند، خدمات بهداشتی مناسب و اسناد هویتی داشته باشد که اگر این قبیل محرومیتها را شاهد بودیم مدیران باید مسئول و پاسخگو باشند.
رئیس کل دادگستری کرمان ابراز داشت: با توجه به وضعیت غیر قابل قبول در مناطق حاشیه شهر شورای شهر و شهرداری باید در راستای ساماندهی و حل مشکلات مرتبط با وظایف شهرداری در این مناطق اقدام کنند.
موحد در بخشی از سخنان خود با اشاره به ارتقا امنیت در نقاط حاشیه شهر کرمان یادآور شد: به منظور ارتقای امنیت در این مناطق بعضی از اقدامات فوری را میتوانیم اجرایی کنیم ضمن اینکه مردم ساکن در مناطق حاشیه شهرها اغلب قشر آسیب پذیرند که به خاطر مهاجرت یا بالا بودن هزینههای زندگی شهری، در این مناطق ساکن شدند و نمیتوان تنها با نگاه برخوردی و تقابلی با آنها مواجه شد چون این افراد بیش از آنچه که در شرایط عادی میتوان تصور کرد نیاز به حمایت دارند تا به توانمندی دست یابند.
حاشیه شهرها به کانون ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی تبدیل شدهاند
وی تاکید کرد: در حال حاضر حاشیه شهرها به کانون ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی تبدیل شدهاند لذا با همکاری نیروی انتظامی استان در راستای کنترل آسیبها و پیشگیری از جرایم باید به سرعت در این مناطق پاسگاههایی تأسیس شود تا امنیت در این مناطق ارتقا یابد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه نگاه صرف حمایتی از مردم ساکن در نقاط حاشیه شهرها نمیتواند کافی باشد، یادآور شد: تا به حال شاهد اجرای طرحهای حمایتی سفر در نقاط حاشیه شهرها از طرف نهادهای مردمی و حاکمیتی بودهایم اما تأثیر چندانی نداشته است.
وی به حضور و فعالیت سازمانهای مردم نهاد و دفاتر تسهیلگری در این مناطق اشاره کرد و بیان داشت: سازمانهای مردم نهاد و دفاتر تسهیلگری دلسوزانه پیگیر حل مشکلات مردم آسیبپذیر این مناطق هستند که جای تقدیر و تشکر دارد ضمن اینکه همه نهادها باید از اقدامات خیرخواهانه این سمنها حمایت کنند و در زمینه تقویت آنها کوشا باشند.
موحد گفت: در راستای توانمندسازی افراد ساکن در مناطق حاشیه شهرها با به فعلیت رساندن ظرفیتهای شخصی این افراد میتوانیم آنها را از این مناطق خارج کنیم و به سوی زندگی سالم اجتماعی و فردی راهنمایی نمائیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: ساماندهی و برنامه ریزی در راستای حل مشکلات حاشیه شهرها هزینهبر و زمانبر است ولی اگر از این حوزه غفلت شود شاهد گستردهتر شدن و پیچیدگی روزبهروز آسیبها در این مناطق خواهیم بود.
موحد اظهار داشت: طبق قانون هر سازمان برای حل مشکلات به وجود آمده در حاشیه شهرها نقشی دارند بنابراین مدیران باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشد با تدوین و اجرای طرحهای درازمدت در کنار اقدامات فوری و اورژانسی وضعیت حاشیه شهر کرمان را بهبود بخشند.
آماده همکاری برای صدور شناسنامه کودکان فاقد هویت در حاشیه شهرها هستیم
وی یادآور شد: بحث حاشیه نشینی تنها مربوط به کرمان نیست زیرا در بسیاری از استانهای کشور و شهرستانهای استان این مسئله مشاهده میشود بنابراین باید برای رفع آسیبهای آن باید راهکارهای اساسی اندیشیده شود و به صورتی برنامهریزی و ساماندهی انجام شود که بتوانیم جلوی به وجود آمدن حاشیههای جدید در اطراف شهرها را بگیریم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: تجربه تلخ گذشته نشان از این دارد که بخش زیادی از توسعه حاشیه نشینی در شهر کرمان ناشی از ارائه خدمات زیرساختی در برخی از این مناطق بوده است با این وجود نباید اقدامات حمایتی و ساماندهی در این مناطق متوقف شود ضمن اینکه باید در حوزههای بهداشت سلامت خدمات و معیشت و افراد ساکن در این نقاط کمک شود.
موحد ادامه داد: مقرر شده که دستگاه قضائی استان کرمان با تعامل استانداری و بهره گیری از تجربیات و همکاری سازمانهای مردم نهاد طرحهای اجرایی و کاربردی در این حوزه را تدوین و اجرایی کند.
وی بیان داشت: در حال حاضر مطالعات و دستاوردهای خوبی جمعآوری شده که در قالب یک سند جامع و کاربردی اجرایی خواهد شد همچنین استانداری کرمان هم اعتبارات لازم برای اجرای این طرحها را تأمین خواهد کرد ضمن اینکه دستگاه قضائی استان بر مبنای ظرفیتها و اختیارات قانونی خود طرح ساماندهی نقاط حاشیه شهرها را پیگیری میکند.
موحد در در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم صدور شناسنامه برای کودکان فاقد هویت در مناطق حاشیه شهر کرمان گفت دستگاه قضائی استان کرمان آمادگی همکاری برای صدور شناسنامه جهت این کودکان را اعلام میکند و پیگیر آن خواهد بود.
نظر شما