۱۸ خرداد ۱۳۸۶، ۹:۳۴

تبیین چرایی اخلاق در اخلاق پزشکی اهمیتی حیاتی دارد

تبیین چرایی اخلاق در اخلاق پزشکی اهمیتی حیاتی دارد

دکتر ساچادینا در برنامه دوره تکمیلی اخلاق زیست پزشکی اظهار داشت: باید ببینیم که اخلاق در صحنه عمل چه مسئله‌ای را حل می‌کند چراکه استدلال اخلاقی بر هر کاری مقدم است. کار اخلاقیات شناسایی چرایی عمل است. و ما در نظر داریم از منابع علمی به این چرایی مسائل برسیم.

به گزارش خبرنگار مهر، از سوی گروه اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برنامه دوره تکمیلی اخلاق زیست پزشکی آغاز به کار کرد.

 این دوره از برنامه تکمیلی اخلاق زیست پزشکی در جهت ارتقاء و آشنایی بیشتر متخصصان با مقوله اخلاق زیست پزشکی برگزار می‌شود.

در این دوره در نظر است مقولاتی مانند اخلاق زیست پزشکی، فقه پزشکی، حقوق پزشکی، رابطه فقه و اخلاق، مبانی مسئولیت مدنی، فلسفه اخلاق، رابطه پزشک و بیمار، اخلاق پزشکی در تمدن ایران و اسلام، شبیه سازی انسان و چالشهای اخلاقی آن مورد بررسی، تبیین و آموزش قرار گیرند.

دکتر عبدالعزیز ساچادینا، آیت الله دکتر محقق داماد، دکتر علی رضا زالی، دکتر اردشیر امیر ارجمند، دکتر محمود عباسی، دکتر علی اکبر ولایتی، دکتر ایرج فاضل و دکتر محسن جوادی از جمله سخنرانان و مدرسان این دوره از برنامه تکمیلی اخلاق زیست پزشکی هستند.

دکتر زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، در افتتاح این دوره ضمن اشاره به این مورد که در کشور ما تعبیر نادرستی از اخلاق پزشکی شده است گفت : می بایست قدمهای سترگی در راه از بین بردن تعابیر سطحی از اخلاق پزشکی برداریم و نگاه جامع الاطرافی بر این مسئله بیندازیم.

دکتر ساچادینا که مدت 32 سال در دانشگاه ویرجینا به تدریس اخلاق زیستی مشغول بوده و به تازگی عضویت هیات علمی افتخاری دانشگاه علوم پزشکی را پذیرفته بر مقوله تبیین اخلاق تاکید کرد و گفت : می بایست ببینیم که اخلاق در صحنه عمل چه مسئله ای را حل می کند چرا که استدلال اخلاقی بر هر کاری مقدم است. کار اخلاقیات شناسایی چرایی عمل است و ما در نظر داریم از منابع علمی به این چرایی مسائل برسیم.

دکتر مصطفی محقق داماد نیز بر نیاز به اخلاق پزشکی تاکید کرد و سخنش را با یک پرسش مهم آغاز نمود که اگر کشور ما اسلامی است و فقه در آن جریان دارد چرا اخلاق پزشکی باید در آن جریان پیدا کند؟

دکتر محقق داماد با اشاره به این مسئله که تاکید بیش از اندازه بر فقه، اخلاق را تضعیف می کند گفت : مهمترین کار پیامبر اسلام تکمیل مکارم اخلاقی بود بنابراین وقتی که دین در مناسک خلاصه شود اخلاق به فراموشی می گراید.  لذا در کشور ما تاکید بر مقوله اخلاق از مهمترین واجبات است.   

کد خبر 498245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha