۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۴۴

سازمان اسلامی محمدیه در اندونزی:

در شرایط پاندمی، صدقه دادن بر قربانی کردن مقدم است

در شرایط پاندمی، صدقه دادن بر قربانی کردن مقدم است

مسعودی، دبیر مجلس ترجیح و تجدید سازمان اسلامی محمدیه گفت: در شرایط شیوع پاندمی کوید-۱۹، انفاق یا صدقه دادن بر قربانی مقدم است که براساس ارزشهای اساسی و اصول کلی دین اسلام استوار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مسعودی، دبیر مجلس ترجیح و تجدید سازمان اسلامی محمدیه در مورد جایگزینی حیوانات قربانی با پول گفت: در خصوص فتوای مجلس ترجیح، چاره‌ای وجود ندارد که حیوانات قربانی با پول صدقه جایگزین شود. اما این یک گزینه است.

وی افزود: برای افرادی که توانمند هستند توصیه می شود، قربانی کنند و صدقه دهند. اما اگر شخصی هر دوی این کار را  نمی تواند انجام دهد، بهتر است صدقه را انتخاب کند، زیرا در وضعیت پاندمی، صدقه بیشتر مورد احتیاج فقرا است. این بدان معناست که اگر کسی توانا باشد، باید دو فعالیت را انجام دهد؛ قربانی و صدقه دهد. اگر نمی تواند هر دو را به انجام برساند، می تواند یکی را انتخاب کند، فقط قربانی کند یا صدقه بدهد.

به گفته وی، در شرایط شیوع پاندمی کوید-۱۹، انفاق یا صدقه دادن بر قربانی مقدم است که براساس ارزشهای اساسی و اصول کلی دین اسلام مانند ارزشهای اساسی برای کمک های متقابل، ارزشهای اساسی همبستگی اجتماعی و اصل مصلحت برگرفته از مبنای همبستگی اجتماعی، استوار است.از منظر فقهی، شورای ترجیح معتقد است که عبادت قربانی حکم سنت مؤکّده دارد. اما انفاق یا صدقه مستقیماً به افراد مبتلا یا متاثر از کوید-۱۹ داده می شود. علاوه بر این، می تواند از طریق مؤسسات خیریه مانند Lazismu که دارای شبکه هایی از شعبه های محمدیه نیز هستند، داده می شود.

پیش از این، در بخشنامه شماره ۶ سال ۲۰۲۰ این سازمان در مورد راهنمایی برای روزه عرفات، عید قربان، قربانی و پروتکل عبادت قربانی در طول دوره پاندمی کوید-۱۹ آمده است که این همه گیر کوید-۱۹ مشکلات اقتصادی و اجتماعی و افزایش تعداد فقرا را ایجاد کرده است.

محمدیه در بیانیه ای در وب سایت رسمی خود روز شنبه، ۲۷ ژوئن نوشت: بنابراین، بسیار توصیه می شود که مسلمانانی که توانمند ، بتوانند صدقه را از ذبح حیوان ترجیح دهند.

در رابطه با توضیحات فوق، اجرای عبادت قربان باید به ارزشهای اساسی (القیم الاساسیۀ) و اصول کلی (الاصول الکلیۀ) دین اسلام توجه شود. اولی، ارزش اساسی کمکهای متقابل (التعاون) است که در سوره مائده، آیه ۲ تأیید شده است

کد خبر 4982451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha