به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود یکسال قبل دانشمندان دانشگاه کیوتو در ژاپن موفق شدند با تبدیل سلول های بزرگسال موش ها در شیشه به سلول های بنیادی ساعت بیولوژیکی را در این موش ها به عقب برگردانند. این دانشمندان درسال 2006 توانستند موش هایی را که در آنها سلولهای بافت پیوندی بطور ژنتیکی دوباره برنامه نویسی شده بودند را در شیشه تولید کنند.
در این خصوص پروفسور "شینیا یاماناکا" یکسال قبل در گفتگو با مجله "Cell Stem Cell" اظهار داشت : فرایند تولد این موش ها در شیشه انجام شده است اما اکنون محققان دانشگاه "ام آی تی" (موسسه تکنولوژی ماساچوست) و دانشگاه هاروارد موفق شدند فرایند تبدیل سلولهای بزرگسال به سلولهای جنینی را در موش های زنده انجام دهند.
نتایج این تحقیقات که در مجله نیچر منتشر شده است، می تواند راه جدیدی در درمان بیماری ها و کاربردهای سلول های بنیادی بگشاید.
بنابراین گزارش، با استفاده از این تکنیک، شبیه سازی بافت ها و اندام های بیمار بدون نیاز به سلول های بنیادی میسر می شود.
این گروه از دانشمندان موفق شدند چهار ژن Oct4, Sox2, c-Myc و Klf4 موش را به سلولهای بافت پیوندی بزرگسال انتقال دهند. این فرایند، یک عملکرد کلیدی در فعالیت ژنوم جنین به شمار می رود.
با تزریق سلولهای پیوندی به جنین موش در مراحل اولیه توسعه نه تنها این سلولها در تولد بچه موشها شرکت می کنند، بلکه سلولهای دوباره برنامه نویسی شده ای که در شکل گیری تمام بافت های بدن نوزادان موش حضور دارند، هم می توانند در تولد آنها نقش داشته باشند.
نظر شما