۷ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۳۲

پوشش پلیمری برای جلوگیری از پس زده شدن ایمپلنت استخوان‌ها

پوشش پلیمری برای جلوگیری از پس زده شدن ایمپلنت استخوان‌ها

محققان اسپانیایی از تولید پوشش پلیمری جدیدی برای افزودن به ایمپلنت ها خبر داده اند که جلوی پس زده شدن و جدایی آنها را از استخوان‌های بدن می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، نصب ایمپلنت برای ترمیم استخوان‌ها همیشه با چالش جداشدن و شکستگی همراه است و استفاده از یک پوشش پلیمری جدید می‌تواند این مشکل را حل کند.

این پوشش پلیمری که بر روی پروتزهای تیتانیومی قرار می‌گیرد، حاوی پروتئینی موسوم به فیبرونکتین است. بدن انسان به طور طبیعی این پروتئین را تولید می‌کند و از آن برای تقویت بافت‌های استخوانی استفاده می‌شود. اما فیبرونکتین دارای مؤلفه ای به نام آر جی دی نیز هست. آر جی دی دارای سه آمینو اسید به نام‌های آرژینین، گلیسین و آسپارتات است که برای شکل گیری دقیق و تنظیم حالت و موقعیت استخوان‌ها به کار می‌روند.

از این طریق نه تنها بافت‌های استخوانی به دقت در سرجای خود قرار می‌گیرند، بلکه ارتباط آنها با دیگر سلول‌های استخوان‌ها نیز مدیریت می‌شود و برای بازتولید و ایجاد پوشش بر روی استخوان‌ها در صورت لزوم برنامه ریزی می‌شود.

ایمپلنت‌های عادی که فاقد آر جی دی هستند به عنوان ماده‌ای سازگار با استخوان‌ها شناخته نمی‌شوند و گاهی از سوی سلول‌های استخوانی پس زده می‌شوند ولی با افزودن پوشش پروتئینی جدید این مشکل برطرف شده و روند بازسازی و تقویت استخوان‌های آسیب دیده تسهیل می‌شود. از سوی دیگر امکان افزودن انواع داروها و آنتی بیوتیک های تقویتی به این نوع ایمپلنت‌ها وجود دارد تا احتمال پس زده شدن آنها در آینده باز هم کاهش یابد.

کد خبر 4985217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha