به گزارش خبرنگار مهر، روح الله میرزایی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران از کاهش اهدای خون در شرایط شیوع کرونا در کرمان خبر داد و اظهار کرد: بر این اساس شاهد کاهش ذخایر خون در استان هستیم.
وی نیاز به خون را دائمی دانست و افزود: بیماران تالاسمی جزو موارد ثابت مصرف کننده خون در استان هستند که همواره حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد خون تولیدی استان باید به این افراد تزریق شود.
میرزایی با اشاره به تعداد بالای بیماران تالاسمی در استان کرمان گفت: بیشترین تعداد بیماران تالاسمی وابسته به تزریق خون (۸ درصد) در استان کرمان حضور دارند.
وی با اشاره به احتمال انتقال کرونا در محیطهای پر ازدحام بیان کرد: برای اینکه مردم در هنگام مراجعه به پایگاههای انتقال خون نگرانی در این خصوص نداشته باشند تمهیداتی در نظر گرفته شده است.
رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در پایگاههای انتقال خون
میرزایی از رعایت تمامی پروتکل ای بهداشتی در پایگاههای اهدای خون خبر داد و افزود: برای خون گیری ابتدا سلامت اهداکنندگان توسط پزشکان چک میشود و در صورت مشاهده کوچکترین علائمی، فرد اجازه ورود به سالن اهدا را پیدا نمیکند.
وی از به کارگیری تمهیدات لازم برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در پایگاههای انتقال خون خبر داد و افزود: برای این منظور تختها و صندلیهای سالن پذیرش با فاصله استاندارد از هم قرار گرفتهاند.
میرزایی بیان کرد: همچنین تمامی سطوح چندین نوبت در روز گندزدایی میشود و محلولهای ویژه برای ضدعفونی دستها در اختیار مراجعه کنندگان قرار داده میشود.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با تاکید بر اینکه فرآیند انتقال خون بستر انتقال کرونا نیست، بیان کرد: این مساله که تاکنون هیچکدام از نیروهای انتقال خون به کرونا مبتلا نشده ند نشاندهنده رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایگاه هاست.
کرونا از طریق خون منتقل نمیشود
وی گفت: با توجه به اینکه تاکنون هیچ مشاهده علمی در خصوص انتقال کرونا از طریق خون مشاهده نشده است، هیچ نگرانی برای گیرندگان خون در این خصوص وجود ندارد.
میرزایی تاکید کرد: نگرانی برای اهداکنندگان و گیرندگان وجود ندارد چرا که پروتکلهای بهداشتی به دقت در پایگاههای انتقال خون رعایت میشود و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با اشاره به اهمیت اهدای خون به ویژه در شرایط کنونی تاکید کرد: نباید بحران کرونا باعث شود نیازمندان به خون را فراموش کنیم.
وی بیان کرد: نیاز به خون همیشگی است و در برخی ماههای سال (ماه مبارک رمضان، اسفندماه و ماههای سرد سال) ممکن است به صورت مقطعی دچار کاهش ذخایر خون میشویم اما تاکنون در مابقی مقاطع سال مشکل خاصی برای تأمین خون نداشتهایم.
آغاز اهدای پلاسمای بیماران کرونایی بهبود یافته در کرمان
میرزایی بیان کرد: بر اساس مطالعات علمی مشخص شده است که در خون بیماران مبتلا به کرونا پادزهر ضد ویروس ساخته میشود و پلاسمای خون این افراد بعد از ۲۸ روز از بهبودی میتواند به سایر بیماران مبتلا به کرونا تزریق شده و به بهبود آنها کمک کند.
وی گفت: کار در این زمینه به تازگی در استان کرمان آغاز شده است و از بیماران بهبود یافته درخواست داریم بعد از ۲۸ روز از بهبودی با مراجعه به پایگاههای انتقال خون به شکرانه سلامتشان و با هدف کمک به بهبود سایر بیماران مبتلا به کرونا، پلاسمای خود را اهدا کنند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان با اشاره به اینکه این سازمان در پنج شهرستان کرمان، رفسنجان، جیرفت، بم و سیرجان پایگاههای ثابت دارد، افزود: در مابقی شهرستانها تیمهای سیار مستقر میشوند و مبادرت به اهدای خون میکنند.
وی با اشاره به وجود دو پایگاه انتقال خون در شهر کرمان بیان کرد: پایگاه بلوار ۲۲ بهمن از ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹ عصر و پایگاه دوم در ابتدای بلوار جمهوری روبروی اتاق بازرگانی روزهای فرد در شیفت صبح آماده ارائه خدمت است.
میرزایی با اشاره به قدمت حدود ۵۰ ساله پایگاه روبروی مسجد جامع گفت: ساختمان این پایگاه در اثر زلزلههای سالهای اخیر دچار آسیب شده است، به همین دلیل در حال حاضر این ساختمان تخلیه شده و در حال بازسازی است.
وی گفت: با توجه به کاهش تعداد اهداکنندگان خون و در نتیجه کاهش ذخایر خون در استان کرمان، از تمامی اهداکنندگان و هم استانیها درخواست دارم که با حضور در پایگاههای انتقال خون بیماران نیازمند خون را یاری کنند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمان تاکید کرد: در حال حاضر در تمامی گروههای خونی به ویژه «O+»، «O-» و «B+» دچار کمبود هستیم.
نظر شما