به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی ستوده صبح پنجشنبه در دیدار با سید غنی نظری نماینده محترم مردم شریف شهرستانهای خلخال و کوثر عنوان کرد: تعداد ۸۹ امامزاده و بقعه متبرکه که بیش از ۵۰ درصد از کل بقاع متبرکه استان اردبیل را شامل میشود، در مناطق مختلف خلخال واقع شده که ۴۰ بقعه از این بقاع در گسترش فرهنگ دینی و اعتقادی مردم و اجرای برنامههای فرهنگی، مذهبی در طول سال فعالیت مستمر دارند.
وی با اشاره به نگرش جدیدی که نسبت به امامزادگان و بقاع متبرکه به وجود آمده اضافه کرد: هم اکنون بسیاری از مراسمهای ما در بقاع متبرکه انجام میشود که بخشی از این مراسمها توسط سازمان اوقاف انجام میشود مثل حضور مردم در ایام سال تحویل در این امامزادهها یا در خصوص تبدیل این بقاع متبرکه به قطب فرهنگی که در ایام تابستان از این اماکن به عنوان آموزش به دانش آموزان و نوجوانان استفاده میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همچنین به نادیده گرفتن وقف در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: وقف میتواند به توسعه اقتصاد مقاومتی کمک کند زیرا وقف به توزیع عادلانه ثروت برای دهکهای پایین جامعه و تعدیل مشکلات اقتصادی و کاهش وابستگی به نفت کمک میکند.
سید غنی نظری نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت بالای مذهبی شهرستان خلخال عنوان کرد: وجود ظرفیتهای مناسب مذهبی این شهرستان را تبدیل به یکی از قطبهای مهم توریسم مذهبی استان و کشور کرده است.
وی افزود: واقع شدن بیش از ۵۰ درصد امامزادگان و بقاع متبرکه در این شهرستان همراه با صدها جاذبه گردشگری، مذهبی موجب شده تا این شهرستان همواره مورد توجه تعداد بیشماری از گردشگران و توریستهای مذهبی قرار گیرد.
نماینده مردم خلخال و کوثر گفت: امامزاده عبدلله کلور یکی از مناطق مذهبی توریسمی خلخال است که مردم این مناطق مراسمات مذهبی خود را در این امامزاده اجرا میکنند و بهدلیل قرار گرفتن در مسیر گردشگری، محلی برای استراحت مسافران نیز بهحساب میآید.
نظری ادامه داد: کارکرد فرهنگی یکی از مهمترین اهداف وقف است چرا که وقف خود میتواند زمینه ساز بسیاری از تحولات و اسباب گسترش و توسعه بسیاری از نهادهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه باشد. هدف از انجام عمل وقف، زیربنای اصلی این نهاد محسوب میشود.
نظر شما