به گزارش خبرنگار مهر، علی جوکار دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برداشت آویشن در شهرستان جهرم از اواسط بهار آغاز شده و اکنون به پایان رسیده است، گفت: سطح زیر کشت این گیاه دارویی در شهرستان ۱۰ هکتار است.
وی با اشاره به اینکه پس از چند سال این گیاه با موفقیت در بخش جهرم به کشت انبوه رسیده، افزود: جهاد کشاورزی در حال حاضر با تولید خوب و نظارت کارشناسان جهاد و شرکتهای مشاورهای عملکرد خوبی را در این بخش داشته است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با اشاره به اینکه فصل کاشت بذر گیاه دارویی آویشن اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت است و این بذر تا پنج سال داخل زمین رشد میکند، اضافه کرد: در سال اول میتوان دوبار در سال از این گیاه برداشت کرد.
جوکار گفت: از هر هکتار مزرعه آویشن ۱۰ تن آویشن تر یا ۳ تن آویشن خشک میتوان برداشت کرد.
آویشن گیاهی ضدعفونی کننده است. محلول شست و شوی دهان که حاوی آویشن باشد در درمان عفونت لثه مؤثر است و برای تهیه برخی از دهانشویه ها، خمیردندانها نیز به کار میرود و در درمان بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تأثیرات مفیدی دارد و برای معالجه سرفه و گلودرد استفاده میشود.
خطر غرق شدگی در استخرهای کشاورزی جهرم زیاد است
جوکار گفت: اداره جهاد کشاورزی طی جلسات مشترک با معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم یک تفاهم نامه را با هدف بررسی راهکارهای کاهش خطر و پیشگیری از غرق شدگی، ایمن کردن استخرهای کشاورزی و کانالهای انتقال آب، منعقد کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته چندین نفر به دلیل غرق شدگی در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست داده اند در مورد راههای پیشگیری، فنس کشی و نصب تابلوی شنا ممنوع اقدام شده است.
مدیر جهادکشاورزی جهرم اظهار کرد: با وجود تعداد فراوان استخرهای کشاورزی در شهرستان موافقت شد دو طرف (معاونت بهداشت و اداره جهاد) در برنامه آموزش ترویجی کشاورزان و ایمن سازی استخرها همکاری لازم داشته باشند و با آگاه سازی بتوان از خطر غرق شدگی جلوگیری کرد.
نظر شما