۱۹ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۲۹

مراکز تولید کننده علم در ایران هماهنگ عمل نمی کنند/ ایرانی ها مصرف کننده بار آمده اند

مشهد - خبرگزاری مهر : رئیس دانشگاه انگلیسی سوهه در عمان گفت : دانشگاه های ایران به جای احداث ساختمان ها و اراضی متعدد بهتر است به تولید علم بپردازند و یکی از مشکلات ما این است که مراکز تولید کننده علم در ایران هماهنگ عمل نمی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد ، پروفسور سید صدرالدین نجاتی گیلانی استاد مدیریت و مدیر عامل و رئیس و مدرس دانشگاه انگلیسی سوهه در عمان ظهر امروز در نخستین سمینار از سلسله سمینارهای اقتصاد دانش بنیان در چشم انداز ایران 1404 در محل دانشگاه فردوسی مشهد افزود : کشورهای غربی کار اصلی خود را ارتقای کیفیت منابع انسانی می دانند اما در ایران تنها به دنبال انتقال تکنولوژی از دیگر کشورها هستیم که کار با ارزشی نیست .

 

وی ادامه داد : اگرچه انتقال تکنولوژی می تواند گام اول برای پیشرفت باشد اما ما باید به دنبال تولید دانش برویم که بی توجهی به این امر مهم ما را دچار مشکل خواهد کرد .

 

نجاتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محوریت خوشه های صنعتی در جهان غرب تصریح کرد : در کشورهای پیشرفته شرکت های کوچک که سرمایه اندکی دارند به امر تولید علم می پردازند و شرکت های بزرگ با حجم بالای سرمایه از دانش آنها برای تولیدات بهتر استفاده می کنند که ترکیب آنها خوشه های صنعتی را پدید می آورد.

 

وی با بیان این مطلب که عدم ثبات اجتماعی ، تولید مفاسد و حتی خشونت ها منبعث از بیکاری در یک جامعه است خاطر نشان کرد : افسردگی ها و اختلافات خانوادگی در کنار مفاسد مالی به خاطر بیکاری است و  این بیکاری است که فرهنگ ما را نیز تخریب می کند.

 

نجاتی گیلانی افزود : پژوهشگر برای کار مطالعاتی خود باید در رفاه باشد نیروی کار هم اگر انگیزه ای برای کار نداشته باشد نمی تواند تولیدی مطلوب داشته باشد .

 

وی با اشاره به مزیتهای طبیعی ایران تاکید کرد : در ایران حتی کمبود سرمایه گذاری هم نداریم بلکه مشکل ما در کمبود افراد تولید کننده است و اصولا ایرانی ها مصرف کننده بار آمده اند .

 

این استاد مدیریت استرتژیک با تشریح ویژگی های خوشه های صنعتی بیان داشت : حتما نباید ساختمان های جدید احداث شود تا نام آن را خوشه صنعتی بگذاریم بلکه می توانیم با ایجاد کانال های ارتباطی مناسب میان واحدهای تولیدی که در یک شاخه هستند از پتانسیل های موجود استفاده کرد.

 

وی با اشاره به لزوم مشارکت در کسب علم به انتقاد از عدم مبادلات و مشارکت های علمی در ایران پرداخت و عنوان داشت : باید یاد بگیریم که با هم کار کنیم اجداد ما رهبران تولید در دنیا بوده اند اما کاری که ما اکنون انجام می دهیم تبدیل ساختار به ساختمان است که چنین فرهنگی ضربه های مهلکی به ما خواهد زد .

 

نجاتی گیلانی  یادآور شد : فرهنگ ما این شده که 100 درصد سرمایه خودمان را داشته باشیم حتی اگر 100 درصد سرمایه ما 100 هزار تومان باشد اما در کشورهای پیشرفته شرکت ها 10 درصد یک سرمایه دارند اما این سرمایه 10 میلیارد دلار است و برخی از ما هنوز متوجه نمی شویم که 10 میلیون دلار از 100 هزار تومان چقدر بیشتر است .

کد خبر 499022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha