۲۰ مرداد ۱۳۹۹، ۹:۲۴

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت:

سهم تامین منابع مالی صنایع از اوراق به ۳۰ درصد خواهد رسید

سهم تامین منابع مالی صنایع از اوراق به ۳۰ درصد خواهد رسید

قزوین- مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت گفت: با انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق برای تامین منابع مالی در سال جاری پیش بینی می کنیم سهم صنایع به ۳۰ درصد برسد.

نعمت الله شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان ما این است که چون اقتصاد کشور بانک محور است همه تسهیلات از مسیر این سیستم در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و با فرآیندهایی که وجود دارد معمولاً همه نیازها تأمین نمی‌شود و نارضایتی زیاد است.

وی بیان کرد: نقدینگی مورد نیاز صنایع کشور در حال حاضر بالغ بر ۴۷۵ هزار میلیارد تومان است که بدون تردید همه این نیاز در سیستم بانکی تأمین نمی‌شود و باید دنبال منابع دیگری باشیم تا بتوان به درخواست‌ها پاسخ داد.

شهبازی تصریح کرد: انتشار اوراق و بازار سرمایه از منابع قابل توجه تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز بخش صنعت، معدن و خدمات است که هنوز از این ظرفیت بخوبی استفاده نکرده ایم و از آن غفلت شده است.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت یادآور شد: در سال گذشته برای تأمین مالی بخش‌های مولد حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شد که معادل ۲.۵ درصد آن در بخش صنعت، معدن و تجارت بود که بسیار ناچیز است که امیدواریم امسال این سهم بیشتر شود.

شهبازی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان اوراق منتشر شده که پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسد و ما می‌توانیم سهم صنایع را تا ۳۰ درصد افزایش دهیم تا بخشی از منابع مالی از این روش کسب شود.

وی اضافه کرد: تأمین منابع مالی بازار سرمایه و اوراق از همدیگر جداست و در واقع افزایش سرمایه‌ای که بنگاه‌ها دارند می‌توانند از این محل تأمین کنند و در این میان بنگاه‌هایی که وارد بورس شوند افزایش سرمایه با واگذاری سهام انجام می‌شود که بهترین روش است.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت تصریح کرد: هر بنگاه اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ که شرایط ورود به بورس را داشته باشد توصیه می‌کنیم وارد شود و این مسیر و ظرفیت‌های آن برای همه بنگاه‌ها ارزشمند است زیرا اقتصاد بنگاه‌ها نباید فقط به یک منبع متکی باشد.

وی بیان کرد: این که اقتصاد ایران بانک پایه است در واقع یک ایراد و ضعف بزرگ محسوب می‌شود و در کشورهای دیگر اینگونه نیست و بازارهای دیگری مانند بازار سرمایه در کنار بانک‌ها کمک برای تأمین منابع مالی هستند و ما نیز امیدواریم از این ظرفیت در بخش صنعت و تولید استفاده بیشتری کنیم.

شهبازی گفت: امسال امیدواریم بنگاه‌های اقتصادی بیشتری بتوانند بخش زیادی از نیاز مالی خود را از منابع غیر بانکی تأمین کنند تا سهم بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاه‌ها روز به روز بیشتر شود که در این صورت شاهد عملکرد بهتری خواهیم بود.

وی اظهار داشت: وقتی همه مسئولیت تأمین مالی را از شبکه بانکی برداریم حتماً این شبکه می‌تواند بهتر سرویس دهد اما وقتی همه بار مالی را بر دوش بانک قرار دهیم قادر به تأمین همه نیازها نخواهد بود لذا اگر بخشی از نیازها به بازار سرمایه هدایت شود برای تأمین مالی فرصت خوبی ایجاد خواهد شد که می‌تواند راهگشا باشد.

شهبازی تصریح کرد: عملکرد سال‌های گذشته این نیاز را ایجاد کرده که همانند اقتصاد کشورهای پیشرفته ما نیز بتوانیم نیازهای بخش تولید را تنها متمرکز
به شبکه بانکی نکنیم و علاوه بر این شبکه از طریق بازارهای مالی دیگر هم به فکر تأمین منابع خود باشیم.

وی اظهار داشت: در سال گذشته نیاز مالی بخش صنعت، معدن و تجارت حدود ۴۲۵ هزار میلیارد تومان بود که بر اساس آمار بانک مرکزی ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت پرداخت شد که در این بخش با ۱۰۵ هزار میلیارد تومان کسری مواجه شدیم.

شهبازی اضافه کرد: با کسری ایجاد شده به حدود ۲۴ درصد از نیاز بخش صنعت و معدن به نقدینگی پاسخ داده نشد که به نظر می‌رسد امسال نیز این اتفاق در حال تکرار است و با توجه به رشد هزینه‌های تولید در کشور پیش بینی می‌کنیم این میزان کسری مالی بیشتر شود و نیازهای تولید به تسهیلات بالاتر برود.

وی بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده به منظور حفظ وضع موجود در بخش صنعت حدود ۲۸ درصد کسری اعتباری داریم که برای تحقق اهداف سال جهش تولید که نقدینگی بیشتری را طلب می‌کند پیش بینی می‌کنیم امسال ۳۸ درصد کسری منابع مالی داشته باشیم.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت افزود: برای تحقق شعار سال به ۶۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و از این مبلغ ۴۱۵ هزار میلیارد تومان توسط شبکه بانکی تأمین می‌شود و متأسفانه ۲۵۵ هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت.

وی گفت: برای تأمین این منابع باید به سمت بازارهای دیگر برویم که به دلیل رشد نقدینگی و سرمایه‌های سرگردانی که دست مردم داریم می‌توانیم از این سرمایه‌ها برای جبران کسری مالی استفاده کنیم و اقتصاد کشور را از بانک محوری و بانک پایه بودن نجات دهیم و به سمت استفاده از بازار سرمایه سوق دهیم.

شهبازی اضافه کرد: منابع جدید در واقع کلیت بازار سرمایه است که دو روش دارد یا پذیرش در بورس و بازار سرمایه است و یا انتشار انواع اوراق است که این دو روش برای تأمین منابع مالی بنگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از صاحبان بنگاه‌ها این کار را انجام دادند و در سال جاری هم این روند ادامه دارد و انتظار داریم بخش تولید از این فرصت استفاده کند و در کنار نوآوری و به روز کردن دانش فنی تولید به فکر اصلاح دانش مالی بنگاه خود باشد و بتواند نیاز مالی را به موقع از بازار تأمین کند.

وی یادآور شد: در این راستا خوشبختانه تصمیمات خوبی برای کاهش فرآیند ورود به بورس اتخاذ شده به عنوان نمونه هیئت پذیرشی که در گذشته در سازمان بورس تشکیل می‌شد از ابتدای تیرماه در بورس سهام و فرا بورس این هیئت تشکیل می‌شود تا بررسی روند پرونده متقاضیان پذیرش تسریع شده و در این زمینه تصمیمات دیگری گرفته شده که فرآیند کار را سرعت خواهد بخشید.
 

کد خبر 4994636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha