به گزارش خبرنگارمهر، وزیرجهاد کشاورزی درجمع خبرنگاران در مورد اعتبارات تخصیص یافته به تولید کنندگان بخش کشاورزی ازمحل اشتغال طرح های زود بازده گفت: درسال 85 معادل 545 میلیارد تومان تسهیلات زود بازده به تولید کنندگان بخش تخصیص یافته است که درمجموع از 22 هزارو 700 میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته برای کل بخش های اقتصادی درسال های 84 و 85 حدود 26 درصد در استان ها به بخش کشاورزی اختصاص یافته است .
محمد رضا اسکندری با اشاره به کارورزی 100 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی دردستگاه های اجرایی ، گفت: از این میزان حدود 30 هزارنفرسهم بخش کشاورزی است .
وی درمورد برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی برای دانه های روغنی ، گفت: هم اکنون تیمی دروزارت جهاد کشاورزی درحال بررسی برای تجدید نظردرکشت دانههای روغنی است به طوریکه براساس این برنامه قراراست مصرف سرانه روغن نباتی کاهش یابد و در راستای توسعه باغات زیتون برنامه برای مصرف روغن زیتون افزایش یابد .
اسکندری میزان تولید محصولات باغی درسال 86 را با پنج درصد درمقایسه با سال 85 ، معادل 5/16 میلیون تن اعلام کرد و گفت: مطابق پیش بینی ها در سال جاری صادرات محصولات باغی به ارزش بیش از دو میلیارد دلار خواهد رسید .
وی با اشاره به راه اندازی شهرکهای تولیدی در بخش کشاورزی، گفت: در حال حاضر حدود 625 مجتمع تولیدی در دست احداث است که ازاین میزان عملیات اجرایی 319 مجتمع در سال 85 آغاز شده و در سال جاری تعدادی از آنها به بهره برداری خواهد رسید .
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شناسنامه دار کردن 15 میلیون نهال در سال جاری ، گفت: همچنین دروزارت جهاد کشاورزی با توجه به داشتن 298 هزارهکتارنخلستان درکشورکه غالبا فرسوده هستند، طرح اصلاح و نوسازی نخیلات کشور را در دست اجرا دارد .
وی ، احداث سالانه 50 هزارهکتار باغ زیتون ، توسعه کشت گردو و بادام در راستای شناسایی رقم های جدید این محصولات ، توزیع 470 هزار تن بذرگواهی شده بین کشاورزان ، توزیع حداقل 50 درصد بذر گندم دیم و 60 درصد بذر گندم آبی توسط بخش خصوصی ، را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی درسال جاری اعلام کرد.
اسکندری ، تامین ذخایراستراتژیک را عامل اصلی واردات برنج در سال گذشته اعلام کرد و گفت: واردات بیش از نیاز برنج در سال گذشته به منظور بالا بردن میزان ذخایر بود که قطعا در سال 86 با کنترل صورت خواهد گرفت. همچنین قرار است واردات رنج براساس تولید و میزان نیاز صورت گیرد.
وی با تاکید برتوسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ، گفت: با توجه به پتانسیلهای بالای کشوردربخش کشاورزی باید در زمینه زیر ساخت ها و تولید سرمایه گذاری کرد ، این در حالی است که نرخ رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در سال 84 کمتر از هفت درصد و در سال 85 به 10 درصد رسیده و قرار است در سال جاری به 13 درصد برسد .
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بریافتن بازارهای جدید برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی ، گفت: ظرفیت تولید در بخش کشاورزی بیش از نیاز است به طوریکه در سال 85 پسته ایران به 78 کشور صادر شده و امسال نیز میزان صادرات این محصول بیش از 250 هزار تن خواهد بود.
و ی در مورد برنامه ریزی برای تولید پنج میلیون تن سیب زمینی در سال جاری ، گفت: باوجود برآورد تولید سیب زمینی درحدود چهار میلیون و 200 هزار تن در سال 85 اما به دلیل احداث چند مجتع فرآوری و وقوع سرما و شرایط جوی نامناسب بخشی از این محصول در برخی استان ها از بین رفت که این امر خودبهخود موجب افزایش قیمت این محصول طی هفته های گذشته شد.
اسکندری میزان تولید گوشت مرغ را در سال جاری یک میلیون و 400 هزار تن اعلام کرد و افزود : همچنین در سال جاری 870 هزار تن گوشت قرمز و 690 هزار تن تخم مرغ تولید خواهد شد.
وی ناهماهنگی مسئولان استان و مدیر تعاون روستایی استان گیلان را از دلایل عمده تاخیر در پرداخت پول کشاورزان بابت خرید برگ سبز چای اعلام کرد و گفت: متاسفانه کوتاهی برخی مسئولان استانی دراعلام افتتاح حساب از سوی چایکاران برای پرداخت پولشان موجب شد که روند پرداختها با تاخیر صورت گیرد که البته از دوروز گذشته پرداختها آغاز شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 79 هزار تن چای سنواتی در انبار دولت در سال 85 به فروش رفته است ، گفت: این در حالی است که طی دوسال گذشته چای سنواتی نداشته ایم و چای تولیدی درراستای خرید تضمینی برگ سبز چای از طریق اتحادیه تعاونیهای روستایی با قیمت تمام شده به فروش رفته است .
وی بااشاره به اصلاح ساختارتولید تا مصرف دربخش کشاورزی ، گفت: لذا دراین راستا وزارت جهاد کشاورزی از اواخر سال 85 اقدام به تاسیس تشکل های مربوط به تولید کنندگان و تعاونی ها نموده و امید است از این طریق بتوان تعادل را در قیمت محصولات کشاورزی بهوجود آورد .
نظر شما