۲۱ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۱۴

جایگاه زکات در اسلام و تأثیرات آن بر جامعه - 5

تحقق فریضه زکات نیازی به قانون ندارد

تحقق فریضه زکات نیازی به قانون ندارد

دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، سال 1384در مورد طرح "زکات" اعلام کرد: برای تحقق و عمل به فریضه‌ زکات نیازی به طرح و تمهید قانونی نیست .

به گزارش خبرگزاری مهر، در این گزارش که به درخواست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تهیه شد، آمده است: ولی امر می‌ تواند نماینده ‌ای برای جمع ‌آوری زکات منصوب کند و انتخاب یک نهاد مانند کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) در این رابطه کفایت می ‌کند.

دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس در این گزارش با اشاره به اینکه رقم "زکات" در مقایسه با تولید ناخالص داخلی بسیار ناچیز است، می‌افزاید: انتصاب نماینده و نهادی خاص از سوی ولی امر در امر "زکات" یک اقدام تشویقی بوده و تکلیفی را برای مردم ایجاد نمی ‌کند.

این گزارش تصریح می‌کند که کمیته‌ امداد امام خمینی(ره) می ‌تواند تحقق چنین برنامه ‌ای را از طریق اصلاح اساسنامه و مذاکره با دولت در هنگام تنظیم بودجه، پیگیری کند و در این خصوص نیز می‌ توان از تجربیات سایر کشورهای اسلامی بهره برد.

گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه به ارزیابی مفاد و مواد طرح یاد شده پرداخته و می‌افزاید: اگر شیوه‌ احیاء و تقویت انگیزه‌ ها، در راستای ایجاد تمایل داوطلبانه و تشویقی در افراد برای ادای یک تکلیف و فرضیه شرعی باشد، علی ‌القاعده متن و احکام قانونی باید به گونه ‌ای تنظیم شوند که تکلیف یا الزام قانونی برای افراد جامعه ایجاد نکند.

 

کد خبر 499628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha