۲۲ خرداد ۱۳۸۶، ۱۳:۴۶

عضو شورای بورس وزارت بهداشت در گفتگو با مهر :

اعزام دانشجویان دکتری باید شفاف سازی شود / اعزام دانشجویان نباید به دلایل اقتصادی با رکود مواجه شود

اعزام دانشجویان دکتری باید شفاف سازی شود / اعزام دانشجویان نباید به دلایل اقتصادی با رکود مواجه شود

سرمایه گذاری در دوره های کوتاه مدت مطالعاتی دوره دکتری فواید بیشتری از حذف و کاهش آن دوره ها دارد و در این میان توجیه اقتصادی نباید مدنظر قرار گیرد.

دکتر حمید اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دوره های کوتاه مدت مطالعاتی خارج از کشور پس از آنکه تصمیم گرفته شد که دوره های دکتری تخصصی داخل کشور تقویت شوند و دانشجویان این دوره ها از فارغ التحصیلان خارج از کشور عقب نیافتند.

مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: بر اساس این تصمیم مقرر شده بود که دانشجویان دوره دکتری داخل کشور 6 ماه پیش از پایان یافتن مدت تحصیل خود به خارج از کشور اعزام شوند. این دوره ها در اصل برای تکمیل دوره دکتری تخصصی رشته های مختلف، آشنایی با روش کار تحقیقاتی در خارج از کشور، آشنایی بیشتر با دانشگاههای خارج از کشور، ایجاد ارتباط لازم علمی با اساتید و دانشجویان آن کشور و تکمیل نیازهای تحقیقاتی در رشته های مختلف برقرار شد.

وی خاطرنشان کرد: با ورود دانشجویان به دوره های مطالعاتی کوتاه مدت نیازهای تحقیقاتی و مطالعاتی رشته های مختلف مرتفع و زمینه مناسبی برای ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی خارج از کشور فراهم می شد.

اکبری اظهار داشت: تاکنون دانشجویانی که برای دوره های دکتری تخصصی اعزام شده اند از این دوره ها به طور مناسبی استفاده کرده اند و به دلیل مفید بودن و اساتید نیز به دلیل آشنایی بیشتر دانشجویان با نحوه تحقیقات و فراگیری هر چه بهتر فعالیت های علمی و تحقیقاتی از این دوره ها رضایت داشتند. ضمن اینکه بسیاری از دانشجویان به دلیل حضور در این دوره ها زبان انگلیسی خود را تقویت می کردند که برای نگارش مقالات شان در آینده بسیار مفید است.

وی ایجاد اعتماد به نفس بیشتر در دانشجویانی که در این دوره حضور داشتند را از دیگر فواید حضور دانشجویان در دوره های کوتاه مدت خارج از کشور برشمرد و گفت: داشجویان ایرانی در مدت حضور خود در خارج از کشور متوجه می شدند که توانایی آنها دست کمی از دانشجویان خارجی ندارد، ضمن اینکه ارتباطات بیشتری علمی و تحقیقاتی با دانشگاه های داخل کشور افزایش می یافت.

مدیرکل آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: کاهش اعزام دانشجویان به دوره های بلند مدت دکتری تخصصی در خارج از کشور و در مقابل آن افزایش دوره های کوتاه مدت مطالعاتی توانسته است، تأثیرات مثبتی را بر مجموعه سیستم دانشگاهی بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: برای آشنایی دانشجویان دوره های دکتری با نظام تحقیقاتی خارج از کشور تنها نمی توان به امکانات داخلی در آن رشته بسنده کرد و آشنایی با منابع علمی خارج از کشور و افزایش کیفیت رشته های داخل کشور نیز از اهمیت بیشتری در این برخوردار است.

اکبری خواستار اطلاع رسانی صحیح در این زمینه شد تا مسئولین به فواید برگزاری این دوره ها آشنایی بیشتری پیدا کنند چرا که باید به طور کامل بیان شود که هزینه کردن برای اعزام دانشجویان چه دستاوردهایی برای نظام آموزشی کشور داشته است.

رئیس سابق مرکز امور دانشجویی وزارت بهداشت یاد آور شد: برای تربیت یک دانشجوی دوره دکتری تخصصی به صورت کامل و در یک دوره بلند مدت به طور متوسط 150 میلیون تومان هزینه می شود در حالیکه در دوره های 6 ماهه نیازی به پرداخت شهریه دانشگاههای خارج از کشور به طور کامل نیست و هزینه هر دوره 6 ماهه به طور تقریبی 20 میلیون تومان محاسبه شده است.

به گزارش مهر، دانشجویان دوره دکتری با ارسال نامه ای به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و در رونوشتی به وزیر بهداشت از حذف دوره های کوتاه مدت مطالعاتی برای این دانشجویان انتقاد کرده اند.

کد خبر 499706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha