حجتالاسلام قاسم جعفرزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر، ضمن گرامیداشت ۲۴ ذیحجه الحرام روز مباهله و تکریم خانواده، با اشاره به اهمیت این واقعه مهم تاریخی در اسلام، عنوان کرد: در بیان ارزش و اهمیت مباهله اینکه اگر هم سطح با واقعه غدیر نباشد از واقعه غدیر کم اهمیت تر نیست و نشان دهنده جایگاه اهل بیت (ع) بهویژه حضرت امیرالمؤمنین (ع) است که به منزله جان پیامبر (ص) معرفی شده است.
وی افزود: مباهله و غدیر دو واقعه مهم تاریخ اسلام، هر دو در ماه ذی الحجه رخ دادهاند اما متأسفانه به مباهله آن گونه که انتظار میرود توجه نشده است. این واقعه به اندازهای دارای اهمیت است که لازم است این روز را با تبیین جوانب مختلف آن بزرگ داشت و معرفی کرد. این واقعه بسیار عظیم باید در تمام عرصهها بهویژه مجامع جهانی گرامی داشته شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان، در تبیین معنی مباهله اظهار کرد: واژه مباهله از ریشۀ «بهل» به معنی رها ساختن و ترک گفتن به کار میرود و از آنجا که لعنت الهی، موجب جدا شدن انسان از رحمت خداوند میشود به همین مناسبت به معنای لعنت و نفرین نیز بهکار رفته است. با این تفاوت که مباهله از شدّت و تأکید بیشتری نسبت به لعنت برخوردار است.
جعفرزاده گفت: واژه مباهله در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف، پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالباً موضوعی دینی و مذهبی است از خداوند میخواهند تا لعن، نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، به اهمیت خانواده در اسلام اشاره کرد و افزود: اسلام آئین الهی و مقدسی است که برای خانواده اهمیت فراوان قائل است و آن را سنگ بنای مهم حیات اجتماعی میشناسد. اسلام وحدت جامعه را از وحدت زوجین و وحدت اعضا خانواده میشناسد و علایق انسانی موجود در خانواده را قابل گسترش و نشر در جامعه به حساب میآورد.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان، سلامت اجتماعی را در گرو خانواده سالم منطبق با ارزشهای دینی دانست و خاطر نشان کرد: اسلام معتقد است برای اینکه جوامع تحت ضابطه در آیند چارهای جز این نیست که نخست خانواده تحت ضابطه درآید و هر گونه نظم و سازندگی باید از خانواده آغاز شود و دامنه سازندگی و گسترش به جامعه کشانده شود، حیات و سلامت اجتماعی تحت نظم و ضابطه در آید.
حجتالاسلام جعفرزاده، مهمترین نقش خانواده را کنترل اجتماعی عنوان کرد: اگر نقش خانواده در سلامت اجتماعی تضعیف شود تبعات بسیار زیادی بر جامعه حادث خواهد شد. یکی از مشکلات امروز جامعه، ورود الگوهای وارداتی غربی است که باعث تضعیف جایگاه خانواده میشود. این الگوها با رواج فردیت و تجرد، نقش پدران و مادران را در خانوادهها کمرنگ و از این طریق جایگاه خانوادهها را سست کردهاند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان به معرفی خانواده مطلوب از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: خانواده مطلوب از دیدگاه اسلام دارای کارکردهای مهمی است که میتواند باعث سعادت و پیشرفت انسانها شود که چنین خانوادهای، از این جهت، برتریها و مزیتهای بسیاری بر خانوادههای غیراسلامی دارد.
جعفرزاده افزود: تشریح و تبیین خانواده اسلامی در مجامع علمی و رسانههای عمومی میتواند باعث کاهش مشکلات اجتماعی امروز جهان شود و کانون خانوادهها را قدرتمندتر کند که در واقع تقویت نقش خانوادهها، مهمترین عامل در راستای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه است و لازم است که همه مدیران و برنامه ریزان فرهنگی به این مسأله مهم توجه کنند و برنامههای خود را در این راستا قرار دهند.
نظر شما