۲۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۰۳

نماینده ولی‌فقیه در لرستان مطرح کرد:

جامعه نیازمند به سیره علوی است/ ۶ مولفه اخلاق از دیدگاه امام علی

جامعه نیازمند به سیره علوی است/ ۶ مولفه اخلاق از دیدگاه امام علی

خرم‌آباد- نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه ما امروز بیش از گذشته به سیره و راه و روش امام علی (ع) نیاز داریم؛ ۶ مولفه و حوزه اخلاق از دیدگاه امام علی(ع) را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید احمد رضا شاهرخی امروز یکشنبه در یازدهمین همایش ملی سیره علوی با رویکرد سلامت، با اشاره به اینکه ما امروز بیش از گذشته به سیره و راه و روش امام علی (ع) نیاز داریم، اظهار داشت: مقرر بود این جلسه به صورت عمومی و با حضور همگان برگزار شود اما با توجه به شیوع کرونا بعد از تأخیرها امروز با تلاش مجموعه فرهیختگان استان شاهد برگزاری آن هستیم.

وی تصریح کرد: در ۱۰ دوره گذشته این جلسه هم عزیزانی تلاش کرده اند که باید یاد کنیم از آیت الله میرعمادی که در این رابطه زحمت بسیاری کشیدند.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به مؤلفه‌های اخلاق علوی افزود: اخلاق جمع خلق است، خَلق آن صورت ظاهری و خُلق صورت باطنی است.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه مجموعه عالمان و اندیشمندان در باب اخلاق تعاریفی کرده اند که در دو نکته تمرکز بر صفات و نفی رذائل و تمرکز بر رفتار خلاصه می‌شود، تصریح کرد: از مجموعه‌های آموزه‌های امام علی (ع) چنین به دست می‌آید که اخلاق در ۶ امر به هم تنیده شده است که اگر در هر جامعه‌ای باشد می‌تواند آن را به سعادت برساند.

وی یادآور شد: بینش، ارزش، گرایش، روش، کنش و گویش‌ها شامل ۶ امر مذکور می‌شود.

نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه در باب بینش انسان همانطور که می فهمد زندگی می‌کند و لذا امام علی می‌فرمایند: توجه شما به دنیا باید از نوع توجه انسان‌های بریده از دنیا باشد، افزود: در حوزه مؤلفه ارزش، انسان حرمت و کرامت خود را باید توجه داشته باشد، اگر انسان جایگاه خود را بداند تن به زشتی نمی‌دهد.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: امام علی (ع) می‌فرماید: حرمت خود را حفظ کن از اینکه آلوده به زشتی‌ها بشوی ولو اینکه این زشتی‌ها تو را به آمال و آرزوهای برساند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مؤلفه گرایش، تمایلات و جهت‌های فرد و جامعه در اکتساب صفات دخالت دارد، بلند نظری یا تنگ نظری، اشراف گری یا ساده زیستی، عدالت گرایی یا ظلم‌گرایی و… اظهار داشت: در خصوص دو مؤلفه کنش و گویش، رفتار انسان در دستگاه اخلاقی فرد و جامعه نقش اساسی دارد و نوع کلام نمود و مظهری از اخلاق انسان است.

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه امام علی (ع) در باب متقین فرمود: گفتارت همراه با حق باشد، اگر قرار باشد انسان نسبت به چیزی تعصب بورزد در امر اخلاق است، افزود: امید است با دستگاه اخلاقی امام علی بتوانیم سیره علوی که جامعه ما بیش از گذشته به آن نیازمند است را پیاده کنیم.

کد خبر 4999873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha