به گزارش مهر، احمد جمالدینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گفتگو چند روز پیش رئیس فنی و حرفهای میناب و سیریک مبنی بر اینکه استقبالی در سیریک برای دورههای مهارت آموزی وجود ندارد اظهار کرد: شغلهای کاذب در عین حال جز آن دسته از شغلهای خالی است که به عنوان زنگ خطری است که موجب شده امروز فنی و حرفهای و دستگاههای مهارت آموزی در شهرستان سیریک با عدم استقبال روبرو شوند.
از دلایل عدم استقبال به مهارت آموزی تغییر فرهنگ کار جامعه
جمالدینی تغییر فرهنگ کار یکی از دلایل عدم استقبال مهارت آموزی در شهرستان سیریک عنوان کرد و افزود: هر چند که فرصتهای شغلی زیادی برای افراد دارای مدرک فنی و حرفهای وجود دارد، اما به دلیل تغییر فرهنگ کار در جامعه افراد تمایلی به این دسته از شغلها ندارند.
وی با بیان اینکه ما در شهرستان سیریک سعی کردیم که با ایجاد فنی و حرفهای این معضل (شغلهای کاذب) نیز رفع کنیم، در ادامه نسبت به جوانان سیریک تاکید کرد: از آنجایی که افزایش میل جوانان سیریکی به شغلهای کاذب زیاد شده است، و هر چند که این شغلها برای این افراد سود آور باشد، ولی به طور یقین بدانند که این سود در یک مقطع زمانی کوتاه است که هم بر روی شخص و هم خانواده آنها تأثیرات منفی ایجاد میکند.
بیکاری عاملی بر ایجاد َشغل های کاذب در شهرستان سیریک
وی بیکاری در جامعه نیز از بروز شغلهای کاذب در شهرستان سیریک عنوان کرد، و افزود: با وجود افراد بیکار در شهرستان، هرروز شاهد بروز یک شغل کاذب جدید هستیم، و این افراد برای فرار از بیکاری مجبور هستند بهسمت مشاغلی که کاذب ولی در آمد دارند بروند.
جمالدینی همچنین یکی دیگر از دلایل عدم استقبال از مهارت آموزی در بین مردم تغییر فرهنگ کار در بین افراد جامعه و پشت میز نشین عنوان کرد و افزود: از آنجایکه میزان و سطح سواد افراد در جامعه بالا رفته است، از همین جهت میل جوانان به پشت میز نشینی و داشتن شغلهای دولتی در جامعه زیاد شده است، اما علیرغم بالا بودن تقاضا برای شغلهای دولتی، دولت هم قادر به استخدام این همه نیروی فارغ التحصیل جدید و دانشگاهی نیست.
وی با بیان این عنوان که من معتقدم که به افرادی که مهارت آموخته اند یقینن کار وجود دارد، تصریح کرد: نیاز است که فرهنگ همت کار در بین افراد جامعه ایجاد کرد، و همچنین افزایش سطح انتظارات و توقعات در بین این افراد موجب شده تا جوانان به هر شغلی تن ندهند و صرفنظر از پرستیژدار بودن شغل، از کسب و کارهایی استقبال کنند که آسان و کم زحمت و دارای درآمد بالا باشد.
جمالدینی بر لزوم اصلاح و بازنگری برخی قوانین و مقررات کار تاکید دارد و میافزاید: اگر قوانین مورد نیاز وضع شود و در مقابل برخی مقررات و قوانین موجود مشمول اصلاح و بازنگری قرار گیرد به طورئیکه کارهای فنی، خدماتی و کارگری در بین جامعه جایگاه اجتماعی ویژه و خوبی پیدا کند، از این حیث میتواند به بازار کار ما کمک کند.
فرماندار سیریک تاکید کرد: در دنیای امروز با اهمیت دادن به بخش خصوصی و همچنین اقتصاد مردمی و رونق دادن به تعاونیها میشود که فضای کسب و کار را در جامعه توسعه داد.
در همین حال جمالدینی عدم تزریق به موقع و کم بودن مبلغ تسهیلات بانکی برای افرادی که مهارت دیده اند، را یکی از مشکلات پیش روی مهارت آموزان میداند و میگوید: برای آنکه کسانی که مهارت آموخته اند و میخواهند وارد بازار کار باشند، تسهیلاتی که بتوانند کاری را ایجاد کنند در اختیار کارجویان قرار نمیگیرد در صورتی که باید بانکها با تسهیلات فضای امنی برای کارآفرینان ایجاد کنند.
جمالدینی تاکید کرد و گفت: نیاز است که همه دستگاهها و مسئولان شهرستان نسبت به معرفی فنی و حرفهای در شهرستان سیریک اقدام کنند.
وی همچنین از اداره فنی و حرفهای شهرستان خواست نسبت به کلاسهای آموزشی فنی و حرفهای که در شهرستان سیریک برگزار میکنند بیشتر اطلاع رسانی شود تا اینکه مردم و مسئولان نیز در جریان برگزاری کلاسها قرار گیرند.
نظر شما