به گزارش خبرنگار مهر، ناصر فغفوری ظهر یکشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در محل استانداری زنجان، با بیان اینکه مجموع صادرات فرش دستبافت استان زنجان سالانه ۱۲ میلیون دلار است، گفت: ظرفیت های خوبی در استان زنجان در زمینه تولید فرش دستباف وجود دارد که در صورت توسعه این بخش می تواند نقش مهمی در زیمنه ارزآوری داشته باشد.
وی با بیان اینکه رتبه ۱۴ این استان در اشتغال بخش صنعت به این دلیل است که صنایع مستقر در استان، سرمایهبر و تکنولوژیبر هستند، افزود: صنایعی که در سالهای اخیر ایجاد شده نیز با استفاده از تکنولوژی بوده و عیب این کار این است که اشتغالزایی نسبت به صنایعی که نیروی کار بیشتری دارد را کمتر میکند.
فغفوری با بیان اینکه مجموع صادرات فرش دستبافت استان زنجان سالانه ۱۲ میلیون دلار است، ادامه داد: با توجه به وجود ۵۹ هزار و ۷۰۰ بافنده فرش، وضعیت صادرات فرش استان زنجان مطلوب نیست و باید فرایند موجود در این زمینه بهبود یابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: بخش مهمی از قالیبافان استان زنجان به صورت پارهوقت و نیمهوقت در این بخش فعال هستند و صنعت فرش برای آنها به عنوان یک هنر مطرح است و جنبه صنعتی و صادرانی ندارد.
فغفوری با بیان اینکه تقریباً در همه مناطق استان قالیبافی رواج دارد، گفت: بخش قرهپشتلو، بخش افشار، انگوران و ایجرود مراکز عمده تولید فرش است و باید عنوان کرد در مجموع ۲۱ هزار و ۵۵۰ دار قالی در استان وجود دارد که شهرستان خدابنده با ۵۴۰۰ دار، بیشترین دار قالی را در استان دارد.
وی ادامه داد: مجموع قالیبافان استان با توجه به آمار بیمهشدگان تامین اجتماعی حداکثر ۱۰ هزار نفر با هدف صادراتی است که در این صورت، متناسب با میزان صادرات است.
نظر شما