۲۱ خرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۲

/ ایران ‌در آستانه‌ محرومیت از پروژه عظیم بین‌المللی - 21 /

ارائه لایحه دوفوریتی سزامی در دولت تصویب شد

ارائه لایحه دوفوریتی سزامی در دولت تصویب شد

رئیس مرکز مطالعاتی تحقیقاتی علمی بین المللی گفت : پرداخت حق عضویت ایران در پروژه سزامی در هیئت دولت به تصویب رسیده است و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز پرداخت ریالی آن را از محل اعتبارات وزارت علوم تائید کرده است.

دکتر حسین دوستدار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از بزرگترین مشکلات این پروژه برای تصویب در گذشته، همراه بودن آن با چند پروژه بین المللی دیگر بود که این موضوع حل شد و سزامی به صورتی مستقل از سایر پروژه های بین المللی در هیئت دولت مطرح و برای طرح در مجلس به صورت لایحه دو فوریتی مورد موافقت قرار گرفت.

رئیس مرکز مطالعاتی تحقیقاتی علمی بین المللی (ایسمو) گفت: پرداختن حق عضویت ایران در سزامی مراحل اداری خود را برای تهیه لایحه دو فوریتی و مطرح شدن در مجلس طی می کند.

وی اظهار داشت: طی مذاکرات صورت گرفته با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، مقرر شده است این موضوع هر چه سریعتر پس از گذراندن مراحل اداری و ارائه به کمیسیون در صحن علنی مجلس طرح و به تصویب برسد.

دوستدار با اشاره به زمان باقی مانده برای اعلام آمادگی ایران برای عضویت در سزامی گفت: اگر چه مسئولین امر پیش بینی کرده اند که تا زمان باقی مانده پرداخت حق عضویت به تصویب مجلس می رسد و حق عضویت نیز به شورای سزامی پرداخت می شود اما وزارت علوم به دولت پیشنهاد داده است در غیر این صورت اعتبار حق عضویت از محل دیگری تأمین شود و پس از پرداخت به شورای سزامی سایر مراحل طی شود.

وی در خصوص اعلام رسمی ایران برای همکاری در این پروژه بین المللی اضافه کرد: پرداخت حق عضویت به شورای سزامی نشان دهنده تمایل قطعی ایران به همکاری است و نیازی به اعلام یا مکاتبه دولت ایران به همکاری با این شورا نیست.

به گزارش مهر، طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان «سزامی» ایده ای بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز  شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت ها و گسترش صلح ارایه شد.

این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسموم به تابش «سینکروترون» در منطقه خاورمیانه ختم می‌شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است.

جلسه شورای سزامی 29 جولای (7 مرداد ماه) تشکیل می شود و در صورتی که ایران تا آن زمان موفق به ارائه حق عضویت و اعلام تمایل رسمی نشود، لغو عضویت می شود.

خبرگزاری مهر، در ماههای گذشته و در گفتگو با مسئولان پروژه سزامی وضعیت بحرانی ایران را اطلاع رسانی کرد که پس از آن وزارت علوم و معاونت پژوهشی این وزارتخانه با تکاپوی بیشتر مشکل ایران برای عضویت دائم در سزامی را شناسایی کردند و برای رفع مشکلات موجود اقدامات لازم را صورت دادند.

کد خبر 500052

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha