نايب رييس سازمان نظام مهندسي استان تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: درحال حاضر مناسب ترين روش قبل از تدوين و تنظيم هر گونه دستورالعمل و قانون جديد براي مقاوم سازي ساختمانها ، اجراي قوانين موجود است و چنانچه پس از اجراي اين قوانين نياز و كمبودي احساس شد آن وقت مي توان براي وضع قوانين جديد اقدام كرد.
منوچهر شيباني اصل ، با اشاره به چگونگي نظارت بر فعاليت مهندسان و مشاوران ساخت و ساز گفت: تشخيص صلاحيت مهندسان و طراحان ساخت و ساز بر اساس ماده 12 قانون نظام مهندسي از سوي سازمان نظام مهندسي اجرا مي شود. وي افزود: كنترل صلاحيتها نيزعمدتا توسط شهرداريها و بعضا توسط سازمانهاي نظام مهندسي استانها اجرا مي شود.
شيباني با اشاره به دستورالعملي كه اخيرا از سوي وزارت مسكن مبني براجراي ساخت و ساز از سوي مهندسان وطراحان مطرح شده است افزود: اين دستورالعمل در حال حاضر براي ساخت و سازهاي با زيربنايي بيش از800 متر اجرا مي شود و اميد است در آينده براي كمتر از اين نيز اجرا شود.
وي گفت: اين طرح در حال حاضر در بعضي از استانهاي كشور با همكاري شهرداري ، سازمان نظام مهندسي استانها اجرا مي شود كه در تهران نيز با همكاري استانداري، شهرداري تهران و سازمان نظام مهندسي استان تهران بزودي به مرحله اجرا درمي آيد .
وي مهمترين مشكل در مورد ساختمان سازي را مجريان ساختمانها دانست و گفت: طراحان و مهندسان ناظر ساخت و ساز داراي صلاحيت هستند اما متاسفانه در زمينه اجراي ساخت و ساز افراد فاقد صلاحيت و با هر گونه اطلاعات و هر شغلي كار اجراي ساختمانها را به عهده مي گيرند .
نايب رييس سازمان نظام مهندسي استان تهران در گفت گو با مهر:
تدوين طرحهاي جديد براي مقاوم سازي ساخت و سازها موجب سر درگمي مي شود
هم اكنون ضوابط و مقررات لازم براي ايمن سازي ساختمانها به حد كافي وجود دارد و افزايش قوانين و مقررات موجب سر درگمي و پراكنده كاري مي شود.
کد خبر 50012
نظر شما