۲۸ مرداد ۱۳۹۹، ۸:۲۷

رئیس سازمان بورس اعلام کرد:

هر روز هفته شاهد عرضه اولیه در بورس خواهیم بود

هر روز هفته شاهد عرضه اولیه در بورس خواهیم بود

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه درخواست‌های افزایش سرمایه شرکتها، ۵ روزه پاسخ داده می‌شوند، گفت: با ایجاد شرایط فنی به دنبال این هستیم که هر روز هفته، شاهد عرضه‌های اولیه در بورس باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه امروز هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: طی سالهای اخیر، طبقه متوسط در کشور کم شده است به این معنا که یا به طبقات بالا رفته و یا عمده آنها به طبقات پایین کوچ کرده اند، بنابراین بازار سرمایه می‌تواند حضور طبقه پایین را در اقتصاد ایران پررنگ کند.

وی افزود: حضور مردم در بورس منجر به انتفاع اقتصاد کشور و البته خود مردم خواهد شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با ایجاد شرایط فنی به دنبال این هستیم که هر روز هفته، شاهد عرضه‌های اولیه در بورس باشیم.

بنگاه بزرگ در کشور نداریم

قالیباف اصل با بیان اینکه تلاش کردیم تا تسهیلاتی برای افزایش سرمایه شرکتها در بورس فراهم کنیم، گفت: دردی که در اقتصاد کشور وجود دارد، این است که بنگاه بزرگ در کشور نداریم و مرتب شعاری را تکرار می‌کنیم که کوچک زیبا است، در حالیکه بنگاههای کوچک برای یکسری از کارها مناسب هستند، اما انجام یکسری از امور نیاز به بنگاه بزرگ و تأمین مالی بزرگ دارد، بنابراین اگر بنگاه بخواهد بزرگ شود، باید سهامی عام شده و در بازار سرمایه پذیرش شود.

وی اظهار داشت: اگر قرار باشد کار بزرگی در اقتصاد ایران انجام شود، ساختار سهامی عام و تأمین مالی عام نیاز است؛ همانطور که این روش تأمین مالی در دنیا پذیرفته شده است؛ بنابراین ما هم اگر می‌خواهیم در اقتصاد دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، کشور ما باید به بنگاههای بزرگ خود تکیه کند و بازار سرمایه نیز مسیر خوبی برای تحقق این هدف است.

قالیباف اصل گفت: ابتدا شرکت باید نشان دهد که مورد اعتماد جامعه سهامداری هست بعد اقدام به سهامی عام کند که البته در این صورت، مسیر تأمین مالی و بزرگ شدن آن باز می‌شود و ما نیز در بازار سرمایه از این کار استقبال می‌کنیم.

۲۰ هزار میلیارد تومان، ارزش عرضه‌های اولیه در سال جاری

وی میزان عرضه اولیه‌ها در سال جاری را ۲۰ هزار میلیاردتومان ذکر کرد و گفت: فعالان اقتصادی به این سمت حرکت کرده اند که شرکتهای خود را در بازار سرمایه وارد کنند؛ ضمن اینکه در حوزه تأمین مالی نیز، باید به این نکته توجه کرد که یک تنوع خوبی از ابزارهای تأمین مالی در بازار سرمایه وجود دارد که موضوع افزایش سرمایه یکی از آنها است؛ ضمن اینکه دولت و مجلس نیز در سال جاری به بازار سرمایه کمک کرده اند که افزایش سرمایه از محل صرف سهام صورت گیرد.

قالیباف اصل گفت: این امکان را در بازار سرمایه فراهم کردیم که بنگاه اقتصادی به ارزش بازار، افزایش سرمایه دهد و این افزایش سرمایه و رشد قیمتها، نصیب بنگاهها نیز بشود؛ این در حالی است که در گذشته، دو سال افزایش سرمایه را در اختیار هیأت مدیره قرار می‌دادند و اکنون ما به دنبال این هستیم که این عدد به ۵ سال افزایش یابد.

وی ادامه داد: این امر باعث افزایش سطح شناور شدن بازار می‌شود. البته فردا هم دومین جلسه مجلس در مورد لایحه‌ای که در آن افزایش سرمایه از محل صرف سهام مورد تاکید است، برگزار می‌شود.

تأمین مالی از محل افزایش سرمایه افزایش می‌یابد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه سازمان بورس تلاش کرده تا سرعت تأمین مالی در بازار سرمایه افزایش یابد، خاطرنشان کرد: هم اکنون درخواست افزایش سرمایه‌ای که در سازمان بورس وارد می‌شود، ۵ روزه جواب می‌گیرد.

قالیباف اصل در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالات اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: امکان صندوق پروژه‌ها در بازار سرمایه، سال‌ها است که وجود دارد، اما ما خط قرمزی در بازار داریم که آن هم اعتماد به بازار است؛ بنابراین اگر اعتماد از بین رود، مردم پول‌های خود را بیرون کشیده و در منزل نگهداری می‌کنند و به عبارتی، بازار مالی از هم فرومی‌پاشد؛ اما در بحث تأمین مالی پروژه‌ها، سازمان بورس فراخوانی را اعلام کرده است که بر مبنای آن، هر فردی که دارای پروژه است، اجازه می‌گیرد که شرکت سهامی عام پروژه تأسیس کرده و اجازه پذیره نویسی در بورس داشته باشد.

وی افزود: با توجه به رونق بازار، احساس ما این است که پروژه‌های بزرگ را تأمین مالی کنیم؛ اما بحث اعتماد خیلی مهم است که باید مدنظر قرار گیرد، چراکه کسی که وارد بازار سرمایه می‌شود، باید اعتماد مردم را جلب کند؛ نه اینکه یک پروژه زیان ده بوده و نیمه تمام باقی بماند. تاکنون علیرغم فراخوان‌ها، دو نهاد به ما برای تأسیس شرکت سهامی عام درخواست داده و پذیره نویسی صورت دهند.

قالیباف اصل گفت: اگر هر فردی پروژه‌ای دارد که نیاز به تأمین مالی دارد، با آمادگی بازار سرمایه مواجه می‌شود.

کسی که وارد بازار سرمایه می‌شود، باید ریسک سرمایه گذاری خود را بپذیرد

وی تاکید کرد: کسی که وارد بازار سرمایه می‌شود، مسئولیت ریسک مال خود را نیز پذیرفته است، اما باید توجه داشت که همه بازار سرمایه، سهام نیست؛ بلکه ابزارهای مختلفی در این حوزه وجود دارد، بنابراین فردی که وارد بازار سرمایه می‌شود، باید مشخص کند که چه درجه‌ای از ریسک را می‌پذیرد؛ این در حالی است که صندوق‌های سهامی، صندوق‌های سرمایه گذاری و مواردی از این دست با توجه به ریسک سرمایه گذاران قابل انتخاب هستند.

قالیباف اصل در خصوص ریزش بازار نیز گفت: به هر حال افت و خیز طبیعت بازار است؛ این در حالی است که مردم هم باید ریسک این بازار را بپذیرند.

وی دستور داد تا برای ورود شرکتهای مهندسی و پیمانکاری در بازار سرمایه مشخصاً برنامه ریزی شود. این در حالی است که مسیر انتشار اوراق بدون ضامن باز شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: دارای فکری به صورت مستقیم قابلیت معامله دارد؛ اما دارایی فکری باید منجر به سود یا رشد سود شود، بنابراین عرضه و تقاضای سهام در بازار و قیمتگذاری که بر اساس عرضه و تقاضای خیل عظیمی از سرمایه گذاران شکل می‌گیرد، بحث دارایی فکری را قیمتگذاری می‌کند.

صدور ۴.۵ میلیون کد بورسی از ابتدای امسال

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون، چهار و نیم میلیون کد بورسی صادر شده، یادآور شد: سال گذشته ۸۲۰ هزار و سال ۹۷ حدود ۱۰۰ کد بورسی صادر شده بود و به روال قبل اگر سالی ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار کد بورسی صادر می‌کردیم، از نظر ما رقم بالایی بود.

به گفته قالیباف اصل، تقاضای بزرگی به بازار سرمایه آمده که ۵۰ تا ۶۰ درصد آن تازه واردهایی با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان سپرده هستند، ضمن اینکه هم اکنون روزانه ۱۰۰ هزار تا ۱۲۰ هزار رکورد توسط شرکت‌های بورسی صادر می‌شود و این یعنی روزانه تا ۲ هزار میلیارد تومان پول وارد بازار سرمایه می‌شود.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۱۱۰ هزار میلیارد تومان پول جدید توسط تازه واردان به بازار سرمایه وارد شده؛ در حالیکه کل پول وارد شده به بورس در سال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و این میزان از نقدینگی در هر بازار و هر جایی برود باعث تورم شدید و رشد قیمت‌ها می‌شود، اما فعلاً این میزان نقدینگی در بازار سرمایه گردش می‌کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهدار معتقد است که باید برنامه ریزی کرد تا این نقدینگی در بازار بماند ما هم در برنامه های خود این طور برنامه ریزی کرده ایم که نسبت نقدینگی ورودی به بازار سرمایه، عرضه‌های جدید صورت گیرد تا این نقدینگی حفظ شود.

کد خبر 5001431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha