عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی درگفتگو با مهر گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دنبال این است که قیمتگذاری واحدهای پتروشیمی قابل واگذاری در بورس هرچه سریعتر انجام شود تا واگذاری این شرکت ها ساده تر و راحت تر انجام شود.
مهدی آقاجانی افزود: تعیین لیست واحدهای قابل واگذاری صنایع پتروشیمی پایان کار نیست بلکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تدریج شرکت ها را برای قیمت گذاری به بورس معرفی می کند تا شرایط مساعدی را برای واگذاری آن ها فراهم کند.
عضو ستاد مرکزی اجرای بند"ج" سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی در وزارت نفت تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت یک شرکت مادر تخصصی باقی خواهد ماند و براساس اصل 44 قانون اساسی حدود 20 درصد از سهام شرکت های قابل واگذاری را در اختیار خواهد داشت.
وی ادامه داد: البته از الزام این قانون به ماندن حدود 20 درصد از سهام هر شرکت در اختیار دولت این گونه تفسیر شده است که می توان سهام های متغیری از شرکت های مختلف را در اختیار داشت به عبارتی دیگر سهام در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی درتمام طرح ها یکسان و برابر با 20 درصد سهم آنها نخواهد بود، بلکه ممکن است 40 درصد از سهام یک شرکت ، دولتی بماند و صددرصد سهام شرکت دیگری را به طور کامل واگذار کنیم.
وی افزود: درمجموع 8 شرکت از مجموعه شرکت های تابعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی قابل واگذاری نیستند.
به گزارش مهر، برای اجرای اصل 44 قانون اساسی در بخش پتروشیمی بیش از 60 شرکت و واحد پتروشیمی برای واگذاری در نظر گرفته شده که فهرست آنها به ستاد مرکزی اجرای بند"ج" اصل 44 در وزارت نفت ارایه شده است.
براساس اولویت بندی شرکت های تابعه پتروشیمی برای واگذاری، پیش بینی می شود در سال 86 حدود 17 شرکت و در سال 87 نیز10 شرکت و درسال های بعد حدود 33 شرکت در زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی قابل واگذاری باشد.
نظر شما