به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه فرارسیدن ایام عزاداری ماه محرم، در نشستی صمیمانه، اعضای جمعیت بانوان فرهیخته و فعال فرهنگ دینی و هیئت اندیشهورز اداره کل تبلیغات اسلامی با حضور مدیرکل و معاونت فرهنگی این اداره در خصوص بررسی چگونگی اجرای مراسم ایام محرم و صفر به بحث و تبادلنظر پرداختند.
در ابتدای این نشست، رئیس جمعیت بانوان فرهیخته با ابراز خرسندی از حضور پررنگ بانوان فعال و اندیشمند در این جلسه، به بیان برنامههای پیشنهادی این مجمع پرداخت و گفت: با توجه به اهمیت پردازش به محتوای قیام اباعبدالله علیه السلام و تبیین ابعاد مختلف این حماسه دینی و مذهبی، در نظر داریم با استفاده از ابزارهای نوین تبلیغی و ارتباطی بتوانیم در انجام این رسالت ارزشمند گام مؤثری را برداریم.
سرکار خانم طائی با اشاره به فرهنگسازی آئینهای عاشورایی، عنوان کرد: با توجه به اینکه تبلیغ دینی، اصلیترین وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی محسوب میشود، تصمیم بر این گرفته شد که با استفاده از روشهای مدرن و شیوههای جدید گرافیکی در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی بتوانیم فلسفه قیام امام حسین (ع) و نقش زنان و کودکان را در این مقوله ارزشمند و در سطح بین المللی منعکس کنیم.
وی افزود: هدف اصلی ما از انجام این اقدام، فرهنگسازی آئینهای عاشورایی و سبک زندگی اسلامی است که از بطن این قیام میتوانیم به عموم مردم در جوامع مختلف منتقل کنیم و در خصوص آنچه در اجرای مراسم ایام محرم مورد مذمّت قرار گرفته و آنچه معرف فلسفه واقعی رسوم و آداب حسنه این ایام است، بتوانیم شفافسازی کنیم.
در ادامه این نشست مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان در پاسخ به سوالات و دغدغههای اعضای این مجمع مبنی بر اجرای شایسته مراسم ایام محرم و بهرهمندی دینی، فرهنگی و اجتماعی بانوان از فلسفه برگزاری این مراسم اظهار داشت: جهان غرب با همه هیمنهای که دارد قبل از اینکه دنیا را در بند تهاجمهای فرهنگی و اخلاقی کند، خود را به فضاحت کشیده است و اصلیترین ضربهای که به خود وارد کرده از ناحیه زن و خانواده بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی نبی زاده با تأکید بر همافزایی بین اقشار مختلف بانوان مؤمنه در سراسر استان، تصریح کرد: اولین اقدام مهمی که در این زمینه باید صورت گیرد این است که در حوزه امور بانوان بتوانیم همافزایی ایجاد کنیم. ما بانوان مؤمن و مسلمان و انقلابی بسیاری را در دانشگاهها، مدارس، مراکز علمی، دینی و فرهنگی، زنان خانهدار و حتی دانش آموزان و دانشجوها داریم که در حوزه مسائل دینی نقش آفرینند اما با هم در ارتباط نیستند.
وی افزود: یکی از وظایفی که در بخش فعالیتهای بانوان فرهیخته باید انجام شود این است که کمک کنیم پل ارتباطی بین این دسته از بانوان ایجاد شود و به هم متصل شوند و در این خصوص لازم است بانک اطلاعاتی از ظرفیتهای زنان و دختران متدین در سطح استان جمعآوری شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی در خصوص طرح پیشنهادی سازمان مبنی بر «نهضت تبلیغی زنان» بیان داشت: ما در سازمان تبلیغات اسلامی، طرح و برنامهای داریم تحت عنوان نهضت تبلیغی زنان یا نهضت تبلیغی خاندانی که در این طرح، زن به عنوان «محور خانواده» باید بتواند خاندان و عشیره خود را نسبت به مسائل دینی و انقلابی آشنا کرده و در مسیر مورد نظر رهنمون کند زیرا زنان میتوانند نقش مهمی را در حل آسیبهای اجتماعی داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین نبی زاده به اهمیت فعالیت بانوان در فضای سایبری اشاره داشت و گفت: زنان بهترین سربازان فضای سایبری هستند. لذا با توجه به اهمیت فعالیت بانوان مؤمنه در فضای مجازی و سایبری ضرورت دارد دورههای آموزشی تحت عنوان «سواد رسانه» برای آنها برگزار شود تا در فضای رسانهای هم به خوبی نقشآفرینی کنند.
وی در پایان این نشست به بیان توضیحاتی در خصوص برگزاری مجالس عزای اباعبدالله پرداخت و گفت: امیدواریم با توجه به شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا، انجام همه مراسم عزاداری با تلاش بر حفظ سلامت مؤمنین برگزار شود. لذا توصیه ما به شما بانوان گرامی و عموم مردم این است که نسبت به برگزاری روضههای خانوادگی اهتمام بیشتری شود و در صورت برگزاری روضههای بانوان حتماً با حفظ رمز «شفا» و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در خصوص شستوشوی مکرر دستها، حفظ فاصله گزاری اجتماعی و استفاده از ماسک اقدام شود.
نظر شما