به گزارش خبرگزاری مهر، کریم همتی، در نخستین جلسه پنجمین دوره مجمع عمومی جمعیت هلال احمر، اظهار داشت: وظایف محوله در ستاد ملی مقابله با کرونا بر جمعیت هلال احمر، باعث شد تا هم جمعیت هلال احمر جایگاه واقعی خود را در میان مردم پیدا کند و هم توانمندی های این نهاد در این بحران به چشم بیاید.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه بررسی وضعیت سلامت مسافران ورودی و خروجی شهرها در ایام نوروز بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شد، افزود: ۳۵۰۰ داوطلب و امدادگر با حضور در خروجی و ورودی شهرها، بیش از ۲۱ میلیون نفر را غربالگری کردند و در این غربالگری ها ۱۴ هزار نفر که مشکوک به بیماری کرونا بودند به مراکز درمانی و بیمارستان ها ارجاع داده شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر به وقوع سیل در ۲۵ استان کشور همزمان با شیوع کرونا اشاره و اضافه کرد: عمدتا استان های جنوبی کشور و مناطق محروم، همزمان با پاندمی کرونا درگیر سیل و آب گرفتگی شدند و بیش از ۳ هزار نفر از نیروهای هلال احمر درگیر سیل بودند. با توجه به پیک کاری اما به منطقه جازموریان و رودبار جنوب رفتم و از نزدیک در جریان روند امدادرسانی ها قرار گرفتم.
همتی درباره وقوع زمین لرزه دماوند که در تهران هم احساس شد، گفت: بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه رئیس جمهوری تماس گرفت و پرسید که اولین تیم از کجا اعزام شد و چه زمانی رسید و اینکه امکانات کشور چطور است، در پاسخ گفتم اولین تیم در زمان وقوع حوادث و به خصوص وقوع زمین لرزه به منطقه اعزام می شود، تیم های ارزیاب و واکنش سریع هستند و سعی می کنند در کمترین زمان ممکن به منطقه برسند.
وی افزود: برای پاسخ به سوالات رئیس جمهور ۲ برنامه داریم که شامل ایجاد خانه های هلال و همچنین آموزش همگانی است که امیدواریم با همکاری داوطلبان، این ۲ موضوع را تا پایان دولت اجرایی کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره ایجاد خانه های هلال در سراسر کشور، تاکید کرد: پس از وقوع زمین لرزه به فکر تاسیس خانه های هلال افتادیم، طرح خانه های هلال در سال ۱۳۹۴ اجرایی شد اما متاسفانه متوقف شده بود. با تلاشی که در چند ماه گذشته صورت گرفت ۱۵۰۰ خانه هلال راه اندازی شده که در هفته دولت افتتاح خواهند شد.
همتی افزود: خانههای هلال باید در همه روستاها و شهرستانها افتتاح شوند تا مردم در هنگام حوادث و بحرانها به عنوان اولین حاضرین در صحنه نقش مهمی را ایفا کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره شفافیت و مبارزه با فساد، تاکید کرد: بازنگری اساسنامه و آیین نامه جمعیت هلال احمر موضوع بسیار مهمی است، چون روزنه هایی وجود دارد که باعث بروز فساد می شود و در این زمینه نیازمند مساعدت و همکاری هستیم.
وی با اشاره به اینکه انبارهای جمعیت هلال احمر در ابتدا خالی بود اما با مساعدت رئیس جمهوری این مشکل تا حدودی مرتفع شد، بیان کرد: برای این منظور مبالغی از محل تبصره ۱۳ به جمعیت هلال احمر تعلق گرفت. البته رئیس جمهوری مبلغ ۵۰ میلیارد تومان هم برای بازسازی ۸ فروند بالگرد اختصاص داده است.
همتی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر در امدادرسانی به حادثه انفجار بیروت خوش درخشید، گفت: با تلاش نیروهای هلال احمر در کمتر از ۱۲ ساعت ۹۵ تن محموله امدادی برای ارسال به لبنان آماده شد و همراه با این محموله ۳۷نیروی هلال احمر برای برپایی بیمارستان صحرایی در این شهر آسیب دیده اعزام شدند.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که کمک های امدادی و بشردوستانه خود را ارسال و بیمارستان صحرایی در بیروت برای درمان مجروحان و بیماران دایر کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: رسیدگی به موقوفات و هولدینگ شرکت سرمایه گذاری هلال احمر در دستور کار قرار دارد.
همتی با اشاره به کمک های نقدی و غیر نقدی هموطنان در ایام کرونا به هلال احمر برای تهیه بسته های معیشتی، گفت: در شرایط کرونایی و مشکلات معیشتی، مردم بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان کمک غیرنقدی و ۳۷ میلیارد تومان کمک نقدی در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دادند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: کمک به جمعیت هلال احمر نشان میدهد مردم، لباس و آرم خوش رنگ هلال احمر را دوست دارند.
وی از همه افرادی که در دوره چهارم مجمع عمومی برای سربلندی و اعتلای جمعیت مردم نهاد هلال احمر زحمت کشیدند تقدیر و تشکر کرد و ضمن آرزوی موفقیت از اعضای مجمع عمومی پنجمین دوره خواست تا کمک کنند خوبی ها و اعتماد مردم به این جمعیت باقی بماند.
نظر شما