به گزارش خبرگزاری مهر، سید کامل تقوی نژاد، اظهار داشت: خوشبختانه با تلاشهای همکاران حوزه سلامت برای ارتقای نظام بهداشت و درمان در کشور موفق شدیم در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۳۶ هزار تخت در قالب طرح احداث تکمیل و توسعه تختهای بیمارستانی در طرح تحول سلامت به بهرهبرداری برسانیم.
وی گفت: همچنین حدود ۱۷ هزار واحد بهداشتی که نیاز به تعمیرات اساسی داشتند تعمیر شدن حدود ۱۹۲۱ پروژه از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری خواهد رسید در این پویش ابتدا در همین هفته ۱۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت کار خود را آغاز خواهد کرد و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و پس از آن بعد از هفته دولت تا ۱۲ فروردین سال ۱۴۰۰ که سال تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران ۱۴۰۰ پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
تقوی نژاد گفت: در طرح استفاده مطلوب مردم از خدمات بهداشتی و درمانی کشور این ۱۹۲۰ پروژه با اعتباری قریب به ۱۶ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهد رسید که اعتبار آن تأمین شده و در اختیار قرار خواهد گرفت.
معاون توسعه وزارت بهداشت ادامه داد: نتیجه آزمونی که آبان سال گذشته برگزار شد، اسفند ماه اعلام شد و حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای تازهنفس در رشتههای مختلف جذب شدند که از این تعداد ۴۵۰۰ نفر پرستار هستند.
وی تصریح کرد: به علاوه مجوز بکارگیری ۲۲۸۴ نفر را طی هفتههای گذشته به دانشگاهها اعلام کردیم و داوطلبین ثبت نام خود را انجام دادهاند و در روزهای آتی این افراد در آزمون شرکت خواهند کرد که از طریق دانشگاه به طور مستقیم جذب آنها انجام میشود.
تقوینژاد با اشاره به وعده وزیر بهداشت در خصوص جداسازی کارانه و اضافه کاری پرستاران گفت: جداسازی کارانه و اضافهکاری برای پرستاران محقق شد از اسفندماه به دانشگاهها ابلاغ شد.
معاون توسعه وزارت بهداشت گفت: در بخشهای مختلف اختلافی بین نیروهای رسمی، طرحی و شرکتی از لحاظ دریافتها وجود داشت که تلاش شد این اختلاف به حداقل برسند، و اکنون وضعیت با ثبات تری دارند اما دغدغه سایر همکاران ما این بود که حقوق به هم نزدیکتر شود که تلاش کردیم حقوق این افراد با حقوق نیروهای پیمانی فاصله زیادی نداشته باشد.
وی افزود: اقدام دیگری که طی روزهای اخیر انجام شد و بسیار اساسی و مهم است این است که با تصویب ستاد ملی کرونا و تصویب شورای توسعه مدیریت سرمایه انسانی خوشبختانه برای افرادی که طی ماههای گذشته در مواجهه مستقیم با بیماری کرونا بودند امتیازاتی قائل شدیم و برای افرادی که در این عرصه فعالیت کردند به ازای هر ماه فعالیت ۲ امتیاز در نظر گرفتیم که سقف این امتیاز داد ۲۰ هست و در استخدامهای آتی ۲۰ امتیاز برای آنها در نظر گرفته میشود.
تقوی نژاد ادامه داد: بحث پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران در دستور کار قرار گرفت و میزان مطالبات کارانه پرستاران و پزشکان از ۲۴ ماه به زیر ۱۰ ماه کاهش یافت.
وی با بیان اینکه در این دولت تعداد تختهای ویژه کشور دو برابر شده است گفت: اگر اقدامات خوبی در حوزه سلامت را شاهد هستیم بخش عمدهای به حوزه زیرساختها بر میگردد.
تقوی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین ۲۶۲ مرکز زایمانی در کشور ایجاد شده و تغییرات عمدهای در اتاقهای زایمان سنتی ایجاد شده است، به نوعی باید گفت کمتر شهری در کشور وجود دارد که این بلوکها در آنها توسعه و بازسازی نشده باشد.
معاون توسعه وزارت بهداشت گفت: ۱۸۳ کلینیک ویژه در این مدت به بهرهبرداری رسیده که اقدامی جدید است. ۱۰۰ طرح اورژانس در کشور راه اندازی شده و ۹۷ مرکز بیماریهای خاص و سرطان در کشور اضافه شده است. وی تصریح کرد: نرخ فرسودگی تختهای بیمارستانی از ۵۷ درصد به ۴۳ درصد رسیده است و ۹۶ بیمارستان با ظرفیت بیش از ۱۱ هزار تخت به بهرهبرداری خواهد رسید.
جزئیات دریافت یک میلیارد یورو
به گفته تقوینژاد، حدود ۴۵ بیمارستان و توسعه بیمارستانی با حدود ۶۳۸۹ تنخت از هفته دولت سال گذشته تاکنون داشتهایم، ۳۲ طرح اورژانس و ۵۵۰ پروژه بهداشتی در این مدت به بهرهبرداری رسیده است. ما توسعه را متوقف نکردیم و فعالیت ما در حوزه ساخت و ساز با وجود بیماری کرونا کم نشد.
وی افزود: از محل یک میلیارد یورو ۴۱۰۰ میلیارد یورو اعتبار دریافت کردیم، و با هماهنگی بانک مرکزی ۲۰۰ میلیون یوروی دیگر مقرر شد که ریال آن تأمین شود، و وزری بهداشت از رئیس جمهور درخواست داده بقیه اعتبار محقق شود و که رئیس جمهور دستور آن را صادر کرده است. تأمین کسری نیاز دانشگاه، ایجاد مرکز سی دی سی، تأمین تجهیزات و توسعه تأسیسات و توسعه تجهیزات سرمایشی، پرداخت پرسنل و … از جمله مواردی بوده که این مبالغ در آنجا صرف شده است.
تقوینژاد گفت: برخی گزارشهای غیررسمی نشان میداد که پرستاران کارانه صحیحی دریافت نکردند که پس از آن بخشنامه ارسال شد و کارگروهی تشکیل شد تا پرداختی پرستاران کنترل شود و با تبعیض و بی عدالتی برخورد شود، نمیشود فردی در بخش ستادی فردی مبلغ بیشتری دریافت کند.
معاون توسعه وزارت بهداشت افزود: سال گذشته به استانی سفر کردم و پرسنل ۲۴ ماه کارانه طلب داشتند که این زمان ۱۳ الی ۱۴ ماه کاهش یافته است.
تقوی نژاد گفت: قرارداد افرادی که ۸۹ روزه از خدمات آنها استفاده شد مجوز ویژه بود با توجه به ازدحام بیمارستالنی نیاز بود کادر درمان تقویت شوند، این مجوز مقطعی بوده و در اختیار دانشگاه قرار گرفت، مشکل این است که برخورد یکسان با این مسئله صورت نگرفت، گیلان تعداد زیاد مبتلا به کرونا داشت به همین خاطر مجبور به بکارگیری این نیروها شدیم و از محل اعتبارات بیشترین اعتبار به استان گیلان ارائه شد، طبیعی است که این مدیریت باید اعمال میشد، جلسهای در این خصوص برگزار شد و تعداد بسیار اندکی وجود دارند که تعیین تکلیف نشده بودند که احتمالاً وضعیت آنها مشخص است.
وی تصریح کرد: درآمدهای بیمارستانی یا جز فنی است یا حرفهای، ما این را میدانیم که پزشک به عنوان نقطه اصلی ایجاد درآمد و پرستار به عنوان عرضه کننده خدمت دارای منافع مشترک هستند، این موضوعی است که در صورت تحقق از دزآمد پزشکان کسر خواهد شد؛ درخواست اصلی پرستاران سیستم قاصدک بود که بخشی از آن اصلاح شد و نظام نرم افزاری آن تغییر میکند و امیدواریم با تغییر این نظام بخش عمده مطالبات پرستاران حل شود.
نظر شما