به گزارش خبرنگار مهر، طاهر موهبتی در سفر به قزوین برای شرکت در ارزیابی دورهای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به قزوین سفر کرده است در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند که بیشترین آنها در روستاها زندگی میکنند و بعد از بیمه روستاییان و کارکنان دولت میتوان گفت که بیمه سلامت رتبه چهارم را به خود اختصاص داده که خانواده شهدا، مدد جویان بهزیستی، کمیته امداد، طلاب و دانشجویان هم تحت پوشش قرار دارند.
وی بیان کرد: در حال حاضر به دلیل انتشار ویروس کرونا بیش از ۱۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان بیمه سلامت به دلیل بیماری کرونا در بیمارستانها بستری شده اند و حمایتهای خوبی از همه بیمه شدگان صورت گرفته و داروهای این بیماری مورد حمایت بیمه قرار دارند و از ابزار تشخیصی تا آزمایشهایی مثل «پی سی آر» و «آی سی یو» تحت پوشش خدمات بیمهای از جمله بیمه سلامت قرار دارند.
پوشش نسخه الکترونیک به ۷۳ درصد رسید
موهبتی تصریح کرد: در شرایطی که بیماری کرونا بسیاری از بخشهای کشور از جمله درمان را تحت تأثیر قرار داده یکی از کارهایی که میتواند به طرح فاصله گذاری اجتماعی کمک کند اجرای طرح نسخه الکترونیک است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه نسخه الکترونیک در ۷۳ درصد بخشهای پزشکی پیاده شده و امیدواریم تا پایان سال این میزان به ۱۰۰ درصد برسد.
سرپرست بیمه سلامت کشور یادآور شد: اجرای نسخه الکترونیک از مراجعه حضور بیماران به مراکز درمانی بشدت کم میکند و «دورا پزشکی» نیز مبتنی بر نسخه الکترونیک خواهد بود که خوشبختانه ۷۳ درصد مطبهای ما به نسخه الکترونیک متصل هستند و به صورت آنلاین برای ما نسخه ارسال میکنند که ۷۰ درصد به صورت نسخه الکترونیک و ۳۰ درصد هم به صورت ویزیت حضوری است.
وی بیان کرد: حدود ۶۸۰۰ مرکز پارا کلینیک مانند داروخانهها، مراکز تصویربرداری، مراکز فیزیوتراپی، آزمایشگاههای پزشکی هم نسخه پیچی را به صورت الکترونیکی انجام میدهند که اتفاقی کم نظیر است و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال این میزان را به صد درصد برسانیم.
موهبتی اظهار داشت: پیش بینی ما این بود که تا پایان سال میزان پوشش نسخه الکترونیک به ۸۰ درصد برسد و با توجه به اینکه در حال حاضر پوشش ۷۳ درصدی داریم و از آنجا که با تاکید رئیس جمهور از نهم آذرماه امسال عملاً باید مصرف کاغذ را به حداقل برسانیم این طرح باید بسرعت عملیاتی و کامل شود.
معاون امور حقوقی، مجلس و امور استانهای وزارت بهداشت یادآور شد: چون حذف دفترچه بیمه به دلیل ضعف زیرساختهای اینترنتی به صورت کامل اجرا نشده در حال حاضر اعتبار دفترچههای کارکنان ما ۱۰ ساله و روستاییان پنج ساله شده که متناسب با کاربردی که از دفترچه داریم تنظیم میشود و خوشبختانه با اجرای دولت و نسخه الکترونیک به عنوان یکی از پروژههای ارزشمند دولت، میزان مصرف کاغذ هم به حداقل خواهد رسید.
وی گفت: امیدواریم روزی شاهد حذف کامل دفترچه باشیم البته این حذف دلیلش این نیست که زیرساخت فنی وجود ندارد بلکه منظور این است که بتوانیم شرکای خود شامل مؤسسات طرف قرارداد اعم از پزشکان، متخصصان، داروخانهها، تصویربرداریها و آزمایشگاهها را متقاعد کنیم در این فرایند حضور یابند.
موهبتی اضافه کرد: در تغییر رفتار مقاومتهای ذاتی وجود دارد و در دولت الکترونیک نیز باید به این نکته توجه کنیم که بلوغ سامانههای الکترونیکی در یک بازه زمانی انجام میشود و این گونه نیست که شما بهترین سامانه را در شروع کار بخواهید بسرعت اجرا کنید هر چند این توقع ممکن است با تغییر رفتار در بالاترین حد باشد.
سرپرست بیمه سلامت اظهار داشت: البته در کشور شاهد استقبال خوب مؤسسات و شرکای خود هستیم و در واقع بیش از انتظار ما از سوی پزشکان همکاری دیده ام و این وضعیت در کشور فنلاند حدود ۱۵ سال و در ترکیه حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول کشیده است و ما در کشور در حال حاضر بخش عمده کار را به اتمام رسانده ایم و امیدواریم بتوانیم بزودی نظام اپراتوری را در نظام سلامت کشور در بحث IT در کشور تجربه کنیم و مجموع طرح را به بخش خصوصی و تعرفههایی که بر اساس هر تراکنش دریافت میکنیم واگذار کنیم تا پوشش حداکثری ممکن شود.
وی گفت: با نسخه الکترونیک مراجعات ال کتیو به غیر از موارد اورژانسی عملاً به حداقل رسیده است.
کرونا به درآمد بیمارستانها آُسیب جدی زده است
موهبتی در ادامه گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد درآمد بیمارستانها از محل بیمهها تأمین میشود و با گسترش بیماری کرونا هزینههای ما نیز به شدت کاهش یافته چون بیماران به دلیل نگرانی از ابتلاء به کرونا کمتر برای درمان سایر بیماریها مراجعه میکنند که این موضوع هم خدمت رسانی را تحت تأثیر قرار داده و هم درآمد بیمارستانها را کاهش داده و هم موجب درمان نشدن بیماری مردم شده که نگران کننده است.
وی اظهار داشت: در شرایطی که هزینههای بیمارستانی در حوزه پرسنلی و مصرفی شاید بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد است حتماً میتواند این موضوع یک آسیب جدی باشد و نیازمند حمایتهای دولت هستیم.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: در برخی از کشورها شاهد حمایتهای ۲۰ میلیارد دلاری تا ۱۲۰ میلیارد دلاری هستیم که تأمین نیازهای خود را دیده اند و طبیعی است که باید از منابع دیگر کشور در این بخش هزینه شود.
موهبتی تصریح کرد: هر چند از محدودیتهای منابع مالی کشور آگاه هستیم اما انتظار کمک داریم و امیدواریم بخشی از یک میلیارد یورو که قرار بود به حوزه سلامت داده شود تخصیص یابد تا بخشی از نیازها تأمین شود که در این راستا از رسانهها انتظار داریم در اطلاع رسانی و یادآوری نیازها به ما کمک کنند.
وی گفت: رسانهها در اطلاع رسانی و پیشگیری از مشکلات و کنترل ورودیها میتوانند کمک کنند زیرا اگر ما بهترین تجهیزات پزشکی را هم داشته باشیم و سرانه تخت پایین باشد به نتیجه نمی رسیم.
سرپرست بیمه سلامت اظهار داشت: سرانه تخت بیمارستانی ۱.۶ و در کشورهای اروپایی حداقل ۶.۶ و تخت آی سی یو در کشورمان به نسبت ۱۰۰ هزار نفر ۶.۶ است که بسیار پایینتر از کشورهای دیگر است و حتی اگر در برخی مناطق که تخت کافی وجود دارد اگر از تحمل نظام سلامت ورودیها بیشتر شود و تاب آوری نظام سلامت دچار آسیب شود شک نکنید که ما دچار مشکل میشویم.
موهبتی گفت: توجهی که در این مدت شد بسیار تأثیرگذار بود و توانستیم بیماری را کنترل کنیم و کادر درمانی و پزشکی با از خودگذشتگی ها در تأمین سلامت مردم مؤثر بودند و از رسانهها انتظار داریم در آگاهی بخشی و صیانت از سلامت مردم نقش بیشتری ایفا کنند.
وی از همدلی موجود در استان قزوین ابراز رضایت کرد و گفت: همدلی و همکاری در قزوین بسیار خوب ظهور و بروز پیدا کرده امیدواریم ارزیابی ما در بحث شاخصهای بهداشت و سلامت نیز مطلوب باشد.
نظر شما