به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلی بعد از ظهر شنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی ارومیه اظهارکرد: حلقه حمل و نقل، به عنوان مهمترین حلقه زنجیره تولید به شمار میرود که مشکلات فراوانی در حوزه حمل و نقل محصولات کشاورزی وجود دارد که متأسفانه زنجیرهای که محصولات آن را کامیونهای یخچال دار حمل میکنند، در استان بسیار کم است در حالی که ضرورت دارد تا استان به ناوگان حمل سرد مخصوصاً حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی تجهیز شود.
وی ادامه داد: آذربایجان غربی بالاترین ظرفیت سردخانهای در کشور را داراست. بیشترین تعداد سردخانههای استان آمونیاکی هستند که برای نگهداری محصولات هسته دار مناسب نیست و از سرمایه گذاران و سردخانه داران در این زمینه در خواست داریم برای تجهیز و بروز رسانی سردخانههای استان به کنترل اتمسفریک اقدام کنند تا از فاسد شدن و هدر رفتن محصولات کشاورزی جلوگیری شود.
جلیلی افزود: افزایش درآمد کشاورزان و ارتقای بهره وری منابع و عوامل تولید با بهره گیری از تکنولوژیهای نوین، حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع پایه، منابع طبیعی و بسترهای تولیدی در چار چوب توسعه پایدار و مشارکت در احیای دریاچه ارومیه مطابق اهداف و برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه از مهمترین اهداف بخش کشاورزی استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از تولید ۲۲ درصد محصولات بخش کشاورزی استان در شهرستان ارومیه خبر داد، عنوان کرد: به منظور ارتقای بهره وری در این بخش، تمام تلاش ما بر این است که یافتههای علمی به کشاورزان انتقال یابد تا با حفظ منابع پایدار و محیط زیست، حداکثر بهره وری از منابع آب و خاک استان در جهت توسعه کشاورزی پایدار انجام گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت مکانیزه و علمی کردن بخش کشاورزی بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر محصولات کشاورزی تولیدی فساد پذیر بوده و قابلیت نگهداری در بازه زمانی کمی را دارند و به دلیل ظرفیت محدود سردخانهها و صنایع تبدیلی و فرآوری کننده، شاهد افت قیمت این محصولات در زمان عرضه به بازار فروش محصولات هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: در سال گذشته ۷۵۰ هزار تن سیب درختی از کشور به کشورهای همسایه و اتحادیه اوراسیا صادر شده که ۵۰۴ هزار تن از این میزان محصول صادراتی از سطح استان صادر شده بود و امیدواریم در سال جاری شاهد رونق صادرات محصولات کشاورزی مخصوصاً سیب درختی و انگور در استان باشیم.
جلیلی گفت: تسهیل بازاررسانی و صادرات محصولات کشاورزی، با تقویت تشکلهای صادراتی و بروزرسانی روشهای سورت و بسته بندی امکان پذیر است و این موضوع از مهمترین اولویتهای سازمان جهادکشاورزی استان است.
وی اضافه کرد: در نیمه اول امسال با صادرات محصولاتی از قبیل گیلاس، زردآلو، آلبالو به کشورهای همسایه توانستیم از افت شدید قیمتها در زمان پیک عرضه محصول جلو گیری کنیم و درآمد خوبی از این طریق عاید کشاورزان شود.
نظر شما