۵ شهریور ۱۳۹۹، ۲۲:۴۱

رئیس اداره بهزیستی پیشوا خبر داد؛

تولید ماسک در مرکز بهبودی اقامتی پیشوا

تولید ماسک در مرکز بهبودی اقامتی پیشوا

پیشوا- رئیس اداره بهزیستی پیشوا از تولید ماسک در مرکز بهبودی اقامتی پیشوا خبر داد.

نجمه اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، از تولید ماسک در مرکز بهبودی اقامتی پیشوا خبر داد و اظهار داشت: یکی از راه‌های توانمند سازی افراد مصرف کننده مواد مخدر و بازگشت آنها به کانون خانواده و جامعه ایجاد مهارت‌های شغلی است.

اسماعیلی افزود: داشتن شغل و مهارت‌های شغلی نقش مؤثری در ماندگاری درمان بهبودیافتگان از اعتیاد دارد لذا با توجه به اهمیت نقش اشتغال در جلوگیری از بازگشت مجدد مصرف مواد می‌بایست بر ضرورت ایجاد فرصت‌های شغلی برای پیشگیری از بازگشت به چرخه اعتیاد اقدامات مقتضی صورت بگیرد چرا که درمان این افراد تنها با درمان دارویی امکان پذیر نیست.

رئیس اداره بهزیستی پیشوا در ادامه به بیان دلایل پایین ماندگاری بر ترک اشاره کرد و عنوان داشت: حمایت نکردن از بهبودیافتگان پس از ترک، پایین بودن میزان مشارکت و عدم حمایت‌های اجتماعی از این گروه از مهمترین دلایل پایین بود میزان ماندگاری بر ترک است.

اسماعیلی تاکید کرد: اگر برای معتاد پس از بهبودی، کار و شغل ایجاد شود نه تنها از آسیب‌های اجتماعی بعدی بلکه از بازگشت مجدد فرد بیمار به چرخه اعتیاد نیز پیشگیری می‌شود.

آسیه ملک دار، کارشناس اعتیاد نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اعتیاد موضوع و پدیده‌ای پیچیده، چند وجهی و دارای ابعاد و جنبه‌های گوناگون است و اعتیاد را به عنوان حالت سرمستی مزمنی که بر اثر استفاده مکرر از مواد مخدر و محرک (طبیعی و مصنوعی) در فرد و جامعه اختلال ایجاد می‌کند تعریف می‌کنند و خصوصیت بارز اعتیاد میل شدید و غیر قابل کنترل برای به دست آوردن مواد به هر قیمت و افزایش مقدار استفاده‌ی آن به نحو تصادفی و وابستگی شدید روانی و گاهی جسمانی به استفاده از آن مواد می‌باشد.

ملک دار افزود: اعتیاد یک عادت پیش رونده؛ تأثیر گذار و فراگیر، خارج از کنترل با عوارض منفی است، ترک جسمانی مواد مخدر چندان مشکل نیست، بلکه مشکل اصلی در بازگشت مجدد و شروع دوباره آن است و عوامل زیادی در عود اعتیاد دخیل هستند که از جمله دوستان معتاد، فشار روانی، نبود اشتغال و منبع درآمد، طرد شدن از طرف خانواده و جامعه می‌باشد.

وی بیان داشت: مسلماً با شناسایی عوامل و فاکتورهایی که در بازگشت به مواد مؤثر هستند می‌توانیم با اجرای سیاست‌ها و اقدامات پیشگیرانه و کنترل کننده درصد بسیار بالایی از بازگشت به مواد را کاهش دهیم که نبود شغل یکی از مهم‌ترین عوامل بازگشت فرد معتاد به چرخه اعتیاد می‌باشد و اشتغال همواره حلقه گمشده در زنجیره درمان اعتیاد است چرا که درمان اعتیاد بدون اشتغال یک کار عبث و بیهوده است.

ملک دار با بیان اینکه افراد بهبود یافته پس از مرحله پاکسازی و برگشت به جامعه با معضلی به نام بیکاری و عدم اعتماد از سوی کارفرمایان مواجه می‌شوند گفت: عدم پذیرش از سمت خانواده و جامعه و ناتوانی فرد در تأمین هزینه‌های زندگی منجر به این می‌شود که فرد دوباره به چرخه تخریب گر اعتیاد برگردد، بنابراین آماده سازی و بازسازی شخصیت اجتماعی بهبود یافتگان مؤثر است.

وی افزود: اگر هدف از درمان اعتیاد را علاوه بر کاهش مصرف مواد مخدر، کاهش عوارض جسمانی مواد مخدر همچون مسمومیت و بیماری‌های عفونی همانند ایدز و هپاتیت، کاهش عوارض خانوادگی، کاهش عوارض روانی و اجتماعی همچون جرم و جنایت و بیکاری بدانیم، متوجه خواهیم شد که رفع وابستگی جسمانی به مواد مخدر به معنای ترک اعتیاد نیست. و دور ماندن از مواد صرفاً منجر به بهبودی نمی‌شود و برای دوری از اعتیاد ۲ چیز همواره لازم هستند که اول دوری از مواد و دوم یادگیری جدید است که یادگیری شامل مهارت‌های تنظیم هیجانی و مهارت‌های حرفه آموزی و… است و بخشی از درمان معتادان پرورش قابلیت‌ها و توانمندی‌های آنها است که به شکل کارآمد و مؤثر مورد توجه قرار گیرد و دیده شود.

ملک دار با اشاره به اینکه حذف ریشه‌های اعتیاد با توانمند سازی معتادان بهبود یافته و ایجاد شرایط اولیه برای اشتغال و اصلاح رفتار آنها برای ورود به جامعه امکان پذیر است اظهار داشت: آموزش‌های مهارتی به افراد بهبود یافته در مراکز اقامتی یکی از رکن‌های اصلی ایجاد اشتغال در رشته‌های مختلف و زمینه توانمند سازی آنها برای ورود به بازار کار می‌باشد و بسیاری از مصرف کنندگان پس از ترک مواد مخدر به دلیل پشیمانی، خجالت و احساس گناه به دلیل ضررها و زیان‌های که به خودشان و خانواده داشته اند تلاش می‌کنند تا حدی بتوانند آن را جبران کند، که اشتغال و کسب درآمد نقش مهمی ایفا می‌کند.

این کارشناس اعتیاد گفت: بنابراین درمان اعتیاد باید به اصلاح سبک زندگی فرد مصرف کننده کمک کند. و ابعاد خوب شدن فرد را باید در ۳ چیز بدانیم که اول عدم مصرف مواد دوم سلامت روان داشتن (یعنی اینکه وقتی مواد کنار گذاشته می‌شود تنظیم هیجانی بداند) و سوم شهروند سالم بودن و اینکه زندگی هدفمند داشته باشد، ارتباط سالم و کارآمد با دیگران را تجربه کند و قوانین اجتماعی را مراعات کند است که اگر این ۳ مؤلفه را داشتیم در درمان اعتیاد موفق بوده ایم و در همین راستا معاونت پیشگیری اداره بهزیستی پیشوا سعی کرده است با ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به معتادین در حال بهبود، زمینه اشتغال را برای آنها فراهم نماید.

ملک دار با اشاره به خدمات موجود در این بهزیستی پیشوا گفت: این مجموعه با تکیه بر توانمندی و مهارت آموزی بهبود یافتگان، کارگاه خیاطی راه اندازی کرده که با توجه به شیوع کرونا این مرکز اقدام به تولید ماسک با ظرفیت روزانه ۵ هزار عدد در دو شیفت کاری کرده است لذا اگر باور داشته باشیم که هر فردی برای جامعه خودش سرمایه است و اگر فردی درگیر اعتیاد شود به طور مستقیم و غیر مستیم می‌تواند افراد زیادی را دچار آسیب کند با توجه به مؤلفه‌های پیشگیری و درمان اعتیاد و نجات فرد مصرف کننده از چرخه باطل اعتیاد، از بسیاری از آسیب‌های دیگر می‌توانیم جلوگیری کنیم.

وی بیان داشت: در این مرکز تا کنون ۱۸ نفر مشغول به کار هستند و ما تلاش می‌کنیم به اهتمام مدیر مرکز علاوه بر آموزش حرفه مناسب شرایط تأمین درآمد مکفی و سرگرم کردن این افراد را فراهم نمائیم تا پروسه پاکی بهبودیافتگان تکمیل و کامل‌تر شود.

کد خبر 5009669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha