نادر صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از ایرادات نظام مالی کشور بانک محور بودن است اظهارکرد: این مشکل در استان آذربایجان غربی نیز مشهود است در حالی که تولیدکنندگان باید به بازار سرمایه نگاه جدی داشته باشند، یکی از اهرمهای مطمئن تأمین منابع مالی بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: برای رونق تولید یکی از سیاستهای جدی دولت برگزاری کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید است، در ۵ سال اخیر ۳۵۵ جلسه اصلی و ۵۰۰ جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار شده که سه هزار مصوبه داشته از قبل این جلسات ۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان برای تسهیل در تولید پرداخت شده که این رقم علاوه بر ۲۵ هزار میلیارد ریالی بوده که خود سیستم بانکی برای رونق تولید پرداخت کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه سر منشأ تحولات اقتصادی صادرات است، اضافه کرد: در ۷ سال گذشته ۱۰ میلیون تن به ارزش ۶ میلیارد دلار صادرات از استان انجام گرفته که در دو سال اخیر این روند بسیار برجسته بوده است.
بروکراسی اداری از موانع مهم سرمایه گذاری در آذربایجان غربی است
وی یادآور شد: در خصوص جذب سرمایه گذاری نیز در ۷ سال گذشته ۱۳۵۵ پروانه بهره برداری صادر شده است که منجر به ۳۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری داخلی و ایجاد ۱۴ هزار شغل شده و در بحث سرمایه گذاری خارجی نیز ۳۴ فقره مجوز با بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری صادر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و نیز سیاستهای دولت به منظور دستیابی به تولیدی پایدار و ارزآور ۳۷ سرفصل تدوین شده که برای هر سرفصل گامهای عملی و نیز زمانبندی لازم از طریق بیان مشکلات و موانع و راهکارها در نظر گرفته شده است.
صادقی با بیان اینکه از موانع توسعه میتوان به بروکراسی اداری، پاسخگویی طولانی به استعلامات و سرمایه گذاری ها و نیز اشکالات سیستم بانکی اشاره کرد، افزود: از عمده موانع دیگر توسعه که مختص استان نیست و شامل همه کشور میشود این است که عوامل دخیل در فرایند اقتصادی اعم از تولید، فروش، توزیع و خرید کمترین ارتباطی با هم ندارند.
نبود سیستمهای مدیریت زنجیره تأمین موجب بروز مشکل اساسی در بخش کشاورزی شده است
وی با اشاره به اینکه نبود سیستمهای مدیریت زنجیره تأمین مشکلی است که اگر برطرف شود بخش عمده از مشکلات کنونی اقتصادی از جمله کشت محصول و فروش آن برطرف میشود، گفت: اقتصادی پویا است که سرمایه گذاری در آن نقش اصلی را داشته باشد. در استان برای تحقق این امر علاوه بر اینکه فضای کسب و کار به نحو مطلوبی برقرار شده، تلاش برای رفع فرآیندهای زائد نیز کماکان ادامه دارد. اهلیت سنجی سرمایه گذار را به عنوان یک فاکتور مهم برای جلوگیری از هدر رفت منابع و تحویل منابع ملی به سرمایه گذاران واقعی اجرا میسازیم.
صادقی یادآور شد: آذربایجان غربی در حال حاضر رتبه نخست بهبود فضای کسب و کار کشور را داراست، بررسی این عامل مهم اقتصادی توسط اتاق بازرگانی ایران انجام میگیرد، استان سال ۹۶ رتبه ۲۰ بهبود محیط کسب و کار بود که در دو سال اخیر با ارتقای ۱۹ پلهای و حفظ آن جهش قابل ملاحظهای در این رابطه داشته است.
نظر شما