به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «بی قاب بینقاب» با حضور حجت الاسلام روح الله حریزاوی، معاون راهبری استانها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع علل ماندگاری و جاودانگی عاشورای حسینی روانه آنتن شد.
حجت الاسلام حریزاوی حرارت قلوب مسلمین نسبت به شهادت سیدالشهدا را سرد نشدنی توصیف کرد و گفت: راز ماندگاری این شور در دلهای مؤمنین در همان کلمه مؤمن نهفته است که سبب میشود عشق به این حضرت به راحتی از بین نرود.
وی افزود: در طول تاریخ طاقوتها سعی در کوچک شمردن و از بین بردن این حماسه داشتند و تلاش میکردند این حادثه را در حد یک اختلاف نظر میان قبایل اعراب آن زمان پایین بیاورند اما موفق نشدند.
معاون راهبری استانها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به عناصر نظامسازی مدنظر مقام معظم رهبری گفت: عمل در اندیشه اسلامی با ایمان گره خورده و چیزی جدا از آن نیست به معنای دیگر انسان هرچه ایمان قلبی عمیقتری داشته باشد عمل صالح بیشتری انجام میدهد که همین عمل شایسته ایمان قلبی او را فزونتر میکند.
حجت الاسلام حریزاوی، علم را به عنوان رکن دوم ماندگاری عاشورا برشمرد و عنوان کرد: موضع مسلمانان نسبت به علم مشخص است، آنها هیچگاه در دوگانه علم و ایمان قرار نمیگیرند و علم را مکمل ایمان میدانند.
وی ادامه داد: عنصر دیگر مؤثر در این جاودانگی عدل است که از اصول اساسی اسلام نیز میباشد. در واقع از ویژگیهای قیام سیدالشهدا (ع) که سبب ماندگاری آن شده است عدالتخواهی ایشان است.
مدرس حوزه و دانشگاه سید الشهدا (ع) تاکید کرد: امام حسین (ع) با تاکید بر آزادگی و جوانمردی جامعه گرفتار مادیات با حاکمیت طاقوتها را به توحید متصل کرد.
حجت الاسلام حریزاوی با تأکید بر اینکه واقعه عاشورا تکرار نخواهد شد، اظهار کرد: این حادثه تابلویی است که خداوند طراحی کرده است و تمام زیبایی و تراژدیهای جهان در آن قرار گرفته است.
وی، واقعه عاشورا را از بعد فرهنگی مورد تحلیل قرار داد و تشریح کرد: اساساً ملتی که آرمان ندارد مرده است. سیدالشهدا (ع) آرمانها و پدیدههای بنیادینی را مطرح کردند که میتواند مورد توجه همه فرهنگها قرار بگیرد.
این کارشناس مسائل مذهبی اضافه کرد: امام حسین (ع) واقعه کربلا به شکلی مدیریت و اجرا کرد که به یک گفتمان و فرهنگ تبدیل شد و از این رو ماندگار شد.
حجت الاسلام حریزاوی با بیان اینکه عاشورا یک جهاد ابتدایی و دفاعی نیست، گفت: جهاد در سرزمین کربلا قیام برای خداوند و یک پدیده جدید است یعنی پیام این واقعه این بود که باید در مقابل ظلم، هوسرانی کفار و هر آنچه که میخواهد بشر را نابود کند ایستادگی کرد تا بشر به آرمانهای خود دست پیدا کند.
وی در پایان لازمه حفظ قیام امام حسین (ع) را در مقاومت دانست و عنوان کرد: حرکت سید الشهدا (ع) ترس از مرگ را در دل پیروانش از بین برد. حاج قاسم سلیمانی به همین دلیل از مرگ هراسی نداشت و از آنجا که برای آنچه که به عنوان وظیفه خود میشناخت با جان و دل کار میکرد به اسطورهای در راه مقاومت تبدیل شد.
نظر شما