۱۶ دی ۱۳۸۲، ۱۸:۲۶

در دومين روز از همايش ششمين دو سالانه نقاشي معاصر تهران مطرح شد:

جهاني سازي هنر را پررنگ تر مي كند

روز دوشنبه 15 دي ماه دومين روز از همايش ششمين دو سالانه نقاشي معاصر تهران با عنوان نقد هنري معاصر با سخنراني هاي سه تن از منتقدان و نقاشان ايراني و خارجي برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ستاد خبري ششمين دوسالانه گيتا كاپور منتقد و مدرس هنر از كشور هند در اين همايش و در سخنراني اش با عنوان ميانجگري هاي نقادانه در هنر معاصر: ارجاع به هند گفت: اكنون دردنيايي زندگي مي كنيم كه ادعيه جهاني شدن را  دارد و در اين دنيا كه وجوه سياسي و اجتماعي اش نسب به وجوه ديگر بيشتر به چشم مي آيد مي لرزد و نقد هنر، به عنوان يك نياز اساسي روز، پررنگ و پررنگ تر مي شود.

اين منتقد كه در رشته هاي هنرهاي زيبا و نقد در دانشگاههاي نيويورك و لندن تحصيل كرده است به تشريح اهميت نقد در دنياي امروز پرداخت و گفت: اثر هنري هر چند شايد يك نوع خطاب مستقيم و جذابيت ظاهري داشته باشد اما اگر قرار باشد لايه هاي پنهان اين اثر هنري هم بررسي شود، آنگاه وظيفه منتقد بيشتر به چشم مي آيد.

پيش از گيتاكاپور، مرتضي گودرزي رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي هم در سخناني با عنوان ناگفته هاي نقد هنري به بررسي وضعيت نقد پرداخت و گفت: اثر هنري با يك جهان حقيقي به مخاطب ارائه مي شود و مخاطب در بسياري اوقات با نگاهي كه دارد باعث تنزل آن مي شود. گودرزي در توضيح سخنانش گفت: هرگز مخاطب نمي تواند تمام حقيقتي را كه بر هنرمند گذشته است دريافت و حس كند. بنابر اين هيچ وقت تمام جنبه هاي يك اثر هنري ديده نمي شود.

اين نويسنده و مدرس دانشگاه در بخش ديگري از سخنراني اش به اهميت وظيفه منتقد اشاره كردو گفت: منتقد علاوه براين كه هميشه در مقام مترجم اثر هنري فعاليت مي كند، در بسياري اوقات هم هنرمند را متوجه حركتي مي كند به شكل ناخودآگاه در اثرش جلوه گر شد و او غافل مانده است.

پس از سخنراني مرتضي گودرزي و در آخرين سخنراني روز دوم دكتر محمدباقر ضيايي نقاش و منتقد ايراني مقيم فرانسه به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: نقد هنر مدرن بر بستر تحولات بنيادين اجتماعي قرن هجدهم و نوزدهم و پيدايش جريانهاي آوانگارد هنري شكل گرفت و بر مخرج مشتركي از خلاقيت هاي فردي، دلايل و تفاسير و انگيزههاي اين تحول استوار گشت.

ضيايي در بخش ديگري از سخنانش بااشاره به وضعيت نقد امروز گفت: نقد امروز ناگزير از شناخت و درك اجزاي سازنده يك يك جريانهاي مطرح هنر امروز است تا با شناسايي مختصات اصولي و بنيادين آن به تدوين چارچوب نوين هنر معاصر و شايد پيش بيني وضعيت عمومي هنر فردا بپردازد.

لازم به يادآوري است همايش ششمين دوسالانه نقاشي معاصر تهران تا روز چهارشنبه 17 دي ماه در محل موزه هنرهاي معاصر تهران برقرار خواهد بود.

 

کد خبر 50130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha