به گزارش خبرگزاری مهر، امین قصمی افزود: با توجه به تنش دار بودن روستاهای قشم به ویژه غرب این جزیره، رفع کم آبی این منطقه را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
وی با اشاره به وضعیت آب روستای سلخ قشم افزود: آب شرب روستای سلَخ جزیره قشم از طریق آب شیرین کن ۱۲۰۰ مترمکعبی تأمین میشود که متأسفانه به دلیل عدم انجام تعهدات سرمایه گذار این پروژه، ظرفیت در مدارِ این آب شیرین کن طی ماههای گذشته ۴۰۰ مترمکعب در شبانه روز بوده است و در نتیجه این روستا با مشکل کمبود مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد، تا زمان رفع این مشکل؛ آبرسانی به سلخ از محل آب شیرین کن و به صورت سیار (روزانه) در حال انجام است که این موضوع قطعی سه ماه آب در این روستا را منتفی میکند.
به گفته قصمی، آبفا هرمزگان برای رفع مشکل کمبود آبِ این روستا و به منظور استفاده از ظرفیت نهایی آب شیرین کن سلخ، اقدام به انتخاب سرمایه گذار جدید نموده است که طی ماههای آینده مشکلات فنی این آب شیرین کن برطرف و به ظرفیت نهایی خود میرسد.
وی حجم بالای ذخیره آب خانگی (بین ۱۵ تا ۲۰ مترمکعب) در روستاهای جزیره قشم را از دلایل دیگر کمبود و افت فشار آب دانست و گفت: الگوی مصرف آب برای هر خانوار ۱۶ مترمکعب در ماه است که این مسئله بر میزان مصرف آب افزوده و کمبود آب را تشدید کرده است.
مدیر عامل آبفا در عین حال از اختصاص دو دستگاه تانکر به دهیاری سلخ برای آبرسانی سیار خبر داد و گفت: علاوه بر آبرسانی سیار توسط آبفا و دهیاری، برای جبران کمبود آب، بخشی از نیاز آبی روستای سلخ از طریق ایستگاه پمپاژ شهر طبل تأمین میشود.
وی افزود: آبفا هرمزگان در چند ماهه اخیر و به منظور کاهش تنش آبی در روستاهای شهرستان قشم اقدام به اجرای پروژههایی نظیر؛ اصلاح شبکه روستاهای قشم به طول ۱۰ کیلومتر، توسعه شبکه روستاهای تورگان و پی پشت به طول ۱۴ کیلومتر، اصلاح ایستگاه پمپاژ درکو و گوران، اصلاح ایستگاه پمپاژ آب شیرین کن مپنا، رفع نشتی مخازن آب و اجرای خط انتقال ایستگاه پمپاژ درگهان تا مخزن ذخیره این شهر کرده است.
قصمی، احداث ۲ سایت آب شیرین کن هر یک به ظرفیت ۳۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز در روستاهای باسعیدو و رمچاه و توسعه شبکه روستاهای نقاشه، معتمد آباد و شهرک گیاهدان را از دیگر پروژههای در دست اجرای این مجموعه عنوان کرد.
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان در پایان ضمن عذرخواهی از مردم روستاهای جزیره قشم به دلیل مشکلات موجود در بخش آب، این اطمینان را داد که پس از یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، تمام توان خود را در راستای ارتقا خدمات رسانی به روستاها به عنوان مهمترین هدف این طرح، به کار گرفته و تلاش دارد با توجه به توان مالی و مهندسی خود، تنش آبی در روستاها را به کمترین حد ممکن برساند.
نظر شما