حجت الاسلام موسی صفی خانی مدیرکل ارتباطات و امور اجتماعی سازمان دارالقرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه مراکز قرآنی بر اساس چشم انداز 20 ساله کشور فعالیت می کنند و سهمیه استانها در این باره مشخص شده است، تصریح کرد: پیش بینی شده است تا 20 سال آینده برای هر 10 هزار نفر یک مرکز قرآنی راه اندازی شود که البته این رقم با توجه به ظرفیت استانها تغییراتی خواهد داشت .
صفی خانی افزود: بر اساس چشم انداز 20 ساله کشور 1050 مرکز قرآنی تا پایان سال معرفی و سهمیه استانی آنها اعلام می شود. همچنین قرار است 7 هزار مرکز قرآنی در سراسر کشور راه اندازی شود.
وی یاد آور شد: 2 هزار مرکز قرآنی در کشور شناسایی شدند که 25 درصد آنها از سازمان تبلیغات اسلامی، 13 درصد از سایر دستگاههای دولتی چون وزارت ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده اند و 62 درصد دیگر هنوز مجوز دریافت نکرده اند.
وی گفت: به منظور دریافت مجوز مراکز قرآنی، فرمهایی به استانها داده شد و پس از اعزام کارشناسان قرآنی از کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی به این مراکز و ضمن بررسیهای لازم، فرمها تکمیل و اطلاعات کاملتری از فعالیتهای قرآنی به آنها داده شد و سپس در مراکز ثبت اسناد مجوز دریافت می کنند.
مدیرکل ارتباطات و امور اجتماعی سازمان دارالقرآن کریم به تفاهم نامه سازمان اسناد و مدارک و سازمان دارالقرآن اشاره کرد و گفت: پیشینه کار اعلام و مکاتباتی انجام شد . سازمان اسناد کشور سال گذشته به تمام دستگاههای وابسته طی بخشنامه ای اعلام کرد مراکزی که توسط سازمان دارالقرآن معرفی می شوند به سرعت برای ثبت آنها اقدام می شود شود. از این رو ظرفیتها مشخص و اعتباراتی برای آنها در نظر گرفته شد تا بتوانند فعالتیهای خود را به نحو احسن اجرا کنند.
موسی صفی خانی در ادامه به اصل 44 قانون اساسی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از اقدامات سازنده در این خصوص عملیاتی کردن اصل 44 قانون اساسی کشور بود تا طی آن برخی امور به مراکز قرآنی واگذار شود. بنابراین در قالب بخشنامه به استانها اعلام شد و آنها نیز بخش قابل توجهی از فعالیتها و ظرفیتها را به مراکز قرآنی واگذار کردند. در این میان 500 کلاس به 100 مرکز قرآنی واگذار شد .
مدیر کل ارتباطات و امور اجتماعی سازمان دارالقرآن کریم افزود: تا پایان سال 86 وضعیت اتحادیه های قرآنی مراکز قرآنی استانها مشخص می شود. این اتحادیه ها در 4 استان ثبت شده اند که به طور مستقیم طرف سازمان تبلیغات اسلامی قرار می گیرند. ثبت اتحادیه های دیگر استانها 2 تا 3 ماه دیگر به پایان می رسد.
وی با بیان اینکه برنامه های قرآنی در دو دوره 6 ماهه اجرا می شوند، گفت: 6 ماه اول سال از فروردین تا پایان شهریور، اوج فعالیتها و اوقات فراغت است و 6 ماهه دوم از ماه مهر و ماه رمضان تا پایان سال بخش دوم است که برنامه هایی نیز برای این ایام در نظر گرفته شده است.
نظر شما