۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۴۵

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان:

شهردار گزارش اجرای پروژه‌های هوشمندسازی اصفهان را ارائه دهد

 شهردار گزارش اجرای پروژه‌های هوشمندسازی اصفهان را ارائه دهد

اصفهان – سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با توجه به تعریف ۵۰ پروژه در حوزه هوشمندسازی شهر اصفهان ضروری است که شهردار گزارش اجرای پروژه‌های هوشمندسازی اصفهان را ارائه دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، فریده روشن پیش از ظهر یکشنبه در نطق میان دستور خود در یکصد و سی و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن تسلیت شهادت امام سجاد (ع) و ارتحال آیت‌الله صانعی اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته تا سال ۲۰۵۰، بیش از ۷۰ درصد جمعیت جهان در قالب زندگی شهری در شهرها قرار خواهند گرفت و از این رو مدیران شهری مجبور به بکارگیری و ابداع روش‌های نوین و کارآمد برای سازماندهی و مدیریت شهرها به منظور کاهش تأثیرات منفی و پیچیدگی‌های ناشی از افزایش جمعیت و در عین حال افزایش کیفیت زندگی شهروندان هستند.

وی با بیان اینکه مفهوم شهر هوشمند یک راهکار فنی- مدیریتی به منظور ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان در شهرها و کاهش فشارهای ناشی از پیچیدگی‌های شهرهای پر جمعیت است، ادامه داد: آنچه از مفهوم این تعریف کیفی برای شهر هوشمند به دست می‌آید، فراهم آمدن امکان استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های موجود و نوین به منظور غلبه بر چالش‌های موجود در فضای پیچیده شهری امروزی است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه این چالش‌ها با افزایش سریع و روزافزون جمعیت شهرنشین در همه زمینه‌های زندگی شهری، مسئولان شهری را مجاب به بازنگری در راهکارهای مرتبط با ارائه خدمات، مشارکت شهروندان و ارتباط بین زیر سیستم‌های درگیر در شهر، با هدف حرکت به سمت شهرهای پایدار، با کیفیت و تاب آور، کرده است، ابراز داشت: ارائه خدمات شهری در شهر هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و در راستای بهبود کیفیت زندگی، افزایش بهره‌وری عملکرد، ایجاد فضای رقابتی با تضمین اطمینان خاطر از تأمین نیازهای نسل‌های آینده و با در نظر گرفتن همه جنبه‌های حیاتی یک شهر اعم از اقتصادی، اجتماعی و محیطی صورت می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه رشد روز افزون مفاهیم علم و تکنولوژی در دهه‌های اخیر زمینه ساز استفاده گسترده از این مفاهیم در مدیریت شهری کلانشهرهای جهان شده است، اضافه کرد: ورود ابزارهای نوین جمع‌آوری و تحلیل داده، موجب تغییر در ماهیت و مکانیزم ارائه خدمات شهری شده به گونه‌ای که این خدمات از روش‌های مرسوم به سمت روش‌های الکترونیکی و سپس به خدمات هوشمند خواهند رسید.

روشن با بیان اینکه حرکت به سمت الکترونیکی شدن خدمات از سال‌ها پیش در کشور شروع شده است، ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کلانشهرها برنامه‌ریزی و اجرای نقشه راه راهبردی در راستای گذار از حالت الکترونیکی به حالت هوشمند در قالب شهر هوشمند را در دستور کار دارند.

وی گفت: بر این اساس شهر اصفهان به عنوان یکی از پیشگامان هوشمندی در میان کلانشهرهای کشور، از سال ۹۶ و با شروع به کار دوره پنجم شورای اسلامی شهر و استقرار مدیریت شهری جدید، با تشکیل ستاد شهر هوشمند، نسبت به برنامه ریزی و پیاده سازی اقدامات اجرایی جهت محقق شدن مفهوم شهر هوشمند در شهر اصفهان اقدام کرده است و به استناد نقشه راه هوشمندی شهر اصفهان، راهکارها و پروژه‌های متعددی را در این زمینه پیشنهاد و عملیاتی کرده است.

عناصر هوشمندسازی اصفهان منسجم باشد

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه پروژه‌هایی همچون AVL , AFC و پروژه میز خدمت، سامانه پروفایل شهروندی، سامانه باشگاه شهروندی و سامانه شفافیت برخی از این اقدامات است، ادامه داد: اما آنچه در شرایط کنونی، مستلزم توجه ویژه‌تر جهت حرکت شتابان این مفهوم در شهر اصفهان است، ایجاد انسجام دقیق‌تر در عناصر تشکیل دهنده این مفهوم است.

وی با بیان اینکه سه عنصر مدیریت، خدمات و شهروندان تعیین کننده جریان هوشمندی در شهرهای هوشمند هستند، ادامه داد: انسجام در برنامه‌ریزی مرتبط با هریک از این عناصر منجر به حرکت سریع‌تر قطار هوشمندی خواهد بود، توجه به مفهوم سیستم بودن کل زیرسیستم‌های موجود در مدیریت شهری زمینه ساز الزام مدیران شهری به اقدام در یک چهارچوب یکپارچه و بر اساس برنامه تدوین شده توسط مدیران بالادست است.

روشن گفت: نتیجه این رویکرد اجرای هدفمند طرح جامع شهر هوشمند با هدف بهینه کردن خدمات، جلوگیری ازانجام اقدامات موازی در هریک از زیرسیستم‌ها، فراهم آمدن امکان پیاده‌سازی پروتکل‌های اشتراک و دسترس پذیری داده‌ها و اطلاعات برای استفاده سایر زیرساخت‌ها و شهروندان، دسترسی شفاف به اطلاعات با ایجاد مراکز داده و ایجاد پلت فرم‌های یکپارچه جهت مدیریت جامع شهری است. براین بود که شهرداری زمان‌بندی حذف مراجعه ارباب رجوع از مناطق را صادر کند و مناطقی را به عنوان پایلوت معرفی کند که هنوز این امر اتفاق نیفتاده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با مناقشه حذف عکس دختران از جلد کتاب ریاضی سوم ابتدایی گفت: حضور اجتماعی زنان امری است که در گذشته نیز وجود داشته و با گذر زمان و توسعه کشورها بیشتر شده و همچنان روز افزون است.

زنان حذف شدنی نیستند

وی ادامه داد: جامعه ما با توجه توسعه فرهنگی و پیشرفت زنان در زمینه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، پس از انقلاب شاهد حضور بیشتر زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هستیم. این روند غیر قابل توقف است زنان از ساحت جامعه حذف شدنی نیستند، حذف عکس دختران از روی جلد کتاب برای هیچکس توجیه پذیر نیست و خود گویای وجود اعتقاد به تبعیض جنسیتی و حذف زنان از جامعه آن هم در مهم‌ترین نهاد متولی فرهنگ و تربیت کننده نسل آینده ماست.

لزوم آموزش مهارت به دانش آموزان

وی در ادامه به اهمیت مهارت آموزی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: خانواده‌ها سرمایه گذاری‌های زیادی برای تحصیلات فرزندان خود دارند و نسبت به رشد مهارتی فرزندان خود بی توجه هستند.

روشن تاکید کرد: تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در جامعه ما به دلیل نداشتن مهارت‌های کافی از بازار کار جا می‌مانند و نمی‌توانند به شغل مناسب و مطلوب دست یابند، از این رو فرهنگ سازی در زمینه مهارت و بالا بردن آگاهی جامعه از نیاز فرزندانشان به مهارت نیازمند همکاری متولیان این امر بوده لذا با پیگیری‌های کمیسیون اجتماعی شورای شهر تفاهم‌نامه‌ای بین آموزش فنی و حرفه ای، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشکده فنی شهید مهاجر و اداره آموزش و پرورش و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان امضا شد.

وی گفت: این تفاهم‌نامه با ایجاد هم افزایی و تسهیل امر فرهنگ سازی در این زمینه در راستای آگاهی جامعه با ارزش مهارت و استعدادیابی فرزندان منعقد شده است.

کد خبر 5022644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha