به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان قربانی روز گذشته در نخستین نشست هم اندیشی مدیران روابط بین الملل دانشگاهها در دانشگاه تهران خواستار توجه بیشتر دانشگاهها به کارگروه علمی و آموزشی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور مستقر در نهاد ریاست جمهوری شد و گفت : برگزاری همایش نخبگان برتر ایرانی در خارج از کشور، ایجاد بانک اطلاعات نخبگان ایرانی، جا به جایی نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور در دانشگاهها و مراکز پژوهشی از طریق مکانیسم های مختلف، برنامه ریزی برای برگزاری گردهمایی های ادواری متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور از جمله فعالیت های این کارگروه است.
تشریح قانون اعزام اساتید زبان فارسی به کشورهای دنیا
قائم مقام وزیر علوم گفت : در دو سال اخیر بیش از 25 تقاضا از آمریکای لاتین و کشورهای اروپایی جهت راه اندازی کرسی زبان فارسی و اعزام استاد زبان و ادبیات فارسی دریافت شده است که در همین راستا 20 استاد به خارج از کشور اعزام شده اند.
قربانی با اشاره به اندک بودن فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی رشته زبان و ادبیات فارسی خواستار همراهی دانشگاهها جهت اعزام اعضای هیئت علمی این رشته شد و گفت : فرآیند گزینش و اعزام استاد زبان فارسی بر اساس نگاه علمی و دیپلماسی آکادمیک است که مصاحبه در کمیته علمی و استعلام برای صلاحیت اخلاقی در این فرآیند در نظر گرفته شده است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل انتظار وزارت علوم از دانشگاهها در کمک به پذیرش هیئت های رسمی خارجی را اعلام کرد و گفت: اساتیدی هستند که خواستار حضور در ایران هستند و دانشگاهها باید در جذب این اساتید همت کنند. طرحی در خصوص اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور تهیه شده است که اکنون در مرحله بررسی در شورای معاونین وزارت علوم است.
وی ارتباط با سرپرستان و رایزنان علمی وزارت علوم و نمایندگان سیاسی و فرهنگی ایران در خارج از کشور را یک استراتژی جهت گسترش همکاری های دو جانبه علمی بین المللی دانست و گفت : اتحادیه دانشگاههای حوزه خزر تقریبا موفق عمل کرده است و برای حوزه های ارس و خلیج فارس نیز آمادگی تاسیس چنین اتحادیه ای وجود دارد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل از در حال تاسیس بودن رایزنی علمی ایران در آلمان خبر داد.
همکاری های علمی ایران با کشورهای دنیا در قالب 40 یادداشت تفاهم
وی در خصوص همکاری های علمی دو جانبه ایران با سایر کشورها به بیش از 40 یادداشت تفاهم و موافقت نامه اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران با بیش از 80 کشور کمیسیون مشترک دارد که مسئولیت علمی این کمیسیون ها با وزارت علوم است و وزارت علوم با بیش از 18 سازمان مختلف منطقه ای بین المللی ارتباط دارد که البته مشکلات و مزایایی دارند.
ارسلان قربانی از افزایش همکاری علمی دو جانبه به منظور استفاده بیشتر از فرصت های علمی مانند شرکت در کنفرانس ها، کارگاههای آموزشی و سمینارها، مشارکت در پروژه های تحقیقاتی مشترک با استفاده از تجربیات علمی و مالی، بهره مندی از بورس های تحصیلی در مقاطع فوق لیسانس و دکتری و امکان بهره گیری از تجهیزات به منظور کمک به انتقال تکنولوژی پیشرفته به کشور خبر داد.
نظر شما