خبرگزاری مهر، گروه استانها: فعالان اقتصادی به عنوان بازوهای توانمند خراسان جنوبی در اقتصاد استان حال و روز خوشی ندارند. در شرایطی که رهبر فرزانه انقلاب طی سالهای متوالی با نامگذاری شعار سال پیرامون موضوعات تولید و اقتصاد مقامتی، به دنبال جلب توجه مسئولان به این امر مهم هستند، فعالان اقتصادی در استان از مشکلاتی اعم از ارزش افزوده و سنگ اندازی های بانکی رنج میبرند.
پیش از ظهر یکشنبه کمیته حمایت قضائی از سرمایه گذاری و اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی در راستای بررسی مشکلات برخی از واحد تولیدی و صنعتی استان برگزار شد.
باز هم پای مالیات در میان است
یک سرمایه گذار در بخش تولیدی سازههای سبک در جلسه بیان کرد: مشکلات بانکی و مالیات در راستای ارزش افزوده از معضلات موجود در این واحد تولیدی است.
وی که نمیخواهد نامی از او برده شود، بیان کرد: در سال ۸۵ با مشارکت بانک عامل واحد تولیدی خود را راه اندازی و تا سال ۹۱ با استفاده از سرمایه گذاری شخصی فعالیت داشتهام.
وی با بیان اینکه طی سالهای ۸۶ و ۸۸ دو پروانه بهره برداری اخذ کردهایم، افزود: متأسفانه نتوانستیم تعهدات بانکی را پرداخت کنیم و از سال ۹۱ تمامی تعاملات بانکی واحد تولیدی قطع شده است.
این فعال اقتصادی با اشاره به تحریمها بیان کرد: به دنبال تحریمها در سال ۹۱ مواد اولیه به ۱۰ برابر قیمت رسید و واحد را با ۳۵ کارگر به تعطیلی کشاند.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه بخشی از تسهیلات به بانک عامل پرداخت شده بود در سال ۹۳ به جای واحد تولیدی، سند منزلم تملک شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کارخانه و ماشین آلات در ید بانک است، افزود: بر اساس مصوبهای طی سال گذشته مقرر شد قرارداد به حالت اولیه برگردد.
این سرمایه گذار واحد تولیدی ادامه داد: انتظار میرود بانک به قرارداد اولیه برگردد و سند کارخانه آزاد شود.
وی مشکلات ارزش افزوده و مالیات را از دیگر مشکلات پیش روی واحد تولیدی دانست و گفت: از متولیان خواستاریم برای رفع مشکلات ما را یاری کنند.
نتیجهگیری مسئولان
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر تمام حسابهای بانکی این سرمایه گذار بسته شده و املاک در ید بانک است.
عباس جرجانی ادامه داد: از سویی دیگر مسئولان در انتظار فعالیت دوباره کارخانه هستند بنابراین از بانک عامل خواستاریم حسابهای بانکی سرمایه گذار باز و دسته چک به وی داده شود تا بتواند ماده اولیه تهیه کند.
محمد رضا پاک گهر، نماینده اداره کل امور مالیاتی خراسان جنوبی هم بدهی ارزش افزوده واحد تولیدی را از سال ۸۸ تا ۹۲ دانست و افزود: اصل بدهی ۱۴۲ میلیون تومان و جریمه ۴۴۴ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه با توجه به ماده ۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم اگر تا پایان سال اصل بدهی و ۱۰ درصد از جرایم پرداخت میشد مشکل واحد رفع میشد، گفت: در حال حاضر هم اگر اصل بدهی و ۱۴ درصد جرایم توسط واحد تولیدی پرداخت شود، ۳۸۰ میلیون از جریمه قابل گذشت است.
در پایان بررسیها مقرر شد اصل بدهی و ۱۴ درصد جرایم توسط واحد تولیدی پرداخت و مابقی جریمه بخشیده شود.
سنگ راه و شهرسازی در میدان تولید سرمایه
بررسی مشکلات یک مجتمع گردشگری در حال احداث از دیگر موضوعات این جلسه بود.
سرمایه گذار این پروژه تفریحی بیان کرد: در آذر ماه ۹۳ مجوز واگذاری زمینی به مساحت چهار هزار و ۹۰۰ متر از راه و شهرسازی برای ایجاد مجتمع گردشگری و تفریحی اخذ کردم.
وی بیان اینکه بعد از شش ماه تأخیر در خرداد ۹۴ زمین را تحویل گرفتیم، گفت: همچنین اخذ مجوزهای لازم از سوی متولیان یک سال طول کشید و عملیات اجرایی پروژه در ۱۱ خرداد ماه ۹۵ آغاز شد.
وی با بیان اینکه این پروژه تا پایان سال ۹۵ قریب به ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و تورم ایجاد شده در سال ۹۷ با مشکلات زیادی مواجه شدیم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه مقرر بود از سوی دولت ۷۰ درصد سرمایه گذاری را تسهیلات اخذ کنیم، افزود: در سال ۹۵ برای اخذ تسهیلات به بانک معرفی شدیم اما بعد از پنج ماه و اخذ مدارک لازم، طرح به دلیل عدم توجیه اقتصادی رد شد.
قصوری متوجه سرمایه گذار نیست
این سرمایه گذار با بیان اینکه در حال حاضر برای زمینی که ریالی بدهی نداریم از سوی راه و شهرسازی رأی خلع ید و فسخ قرارداد صادر شده است، افزود: این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در صورت اتمام برای ۲۵ نفر اشتغال ایجاد میکند.
وی ادامه داد: اگر مشکلاتم مورد توجه قرار نگیرد انگیزهای برای دیگر سرمایه گذاران وجود نخواهد داشت و خروج آنها دور از انتظار نیست.
نماینده راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: قرارداد این پروژه یک بار تمدید و از سوی سرمایه گذار تعهد داده شده که ظرف یک سال خاتمه یابد اما تکمیل نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر رأی قطعی در فسخ و خلع ید گرفته شده و راه بازگشتی ندارد.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: این طرح مهمترین پروژه گردشگری در فردوس است.
مرتضی عربی با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه بیان کرد: ما به عنوان دستگاه متولی اعلام کردیم قصوری متوجه سرمایه گذار نیست.
نظر شما