۲۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۵۸

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی:

آب گذر جدید برای تسهیل آب دریاچه ارومیه احداث می شود

آب گذر جدید برای تسهیل آب دریاچه ارومیه احداث می شود

ارومیه - مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: کار مطالعاتی ایجاد آب گذر جدید در کیلومتر ۷.۸ دریاچه ارومیه آغاز شده تا با اجرای آن گردش آب دریاچه تسهیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد سرخوش پیش از ظهر چهارشنبه در نشست اعضای استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با خبرنگاران به اقدامات ستاد احیا اشاره کرد و افزود: خاکریز ایجاد شده در دریاچه ارومیه برای عبور و مرور خودروها هم اکنون به یک بحران زیست محیطی در احیای این دریاچه تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه این خاکریز مانع از چرخش آب از جنب دریاچه به سمت شمال آن می‌شود، اظهارکرد: رفع این مشکل در اولویت وزارت راه قرار گرفته و به زودی عملیاتی می‌شود که تاکنون آزمایشات لازم حفاری و غیره برای آغاز احیای سیستم چرخشی اکوسیستمی در دریاچه ارومیه آغاز شده است.

سرخوش با بیان اینکه نیمی از اعتبارات اجرای این آب گذر توسط ستاد احیای و ۵۰ درصد باقی مانده توسط وزارت راه تأمین می‌شود، ادامه داد: در همین راستا و برای آغاز هرچه سریع‌تر این طرح، ستاد احیای در مرحله نخست ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به احداث آبگذر دریاچه ارومیه اختصاص داده است.

طرح‌های نرم افزاری دریاچه باید استمرار داشته باشد

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه طرح‌های سخت افزاری ستاد احیای دریاچه ارومیه تا دی ماه امسال توسط رئیس جمهوری کشورمان خاتمه یافته و به بهره برداری می‌رسد، گفت: با اتمام این طرح‌ها تا سال ۱۴۰۶ دریاچه به تراز اکولوژیک رسیده و کامل احیا می‌شود.

سرخوش با تاکید بر تداوم احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بروز بحران خشک شدن دریاچه ارومیه باید طرح هی نرم افزاری شامل لایروبی رودخانه‌های، طرح تعادل بخشی در حوزه کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، کشت گیاهان کم آب بر و… برای همیشه تداوم داشته باشد.

وی در خصوص پیگیری نمایندگان استان و موافقت وزیر نیرو جهت شروع مجدد ساخت سدهای نازلو و باراندوز گفت: طبق مصوبات دولت ساخت سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سه استان آذربایجان غربی، شرقی و کردستان اجازه ساخت و بارگزاری سد جدید داده نخواهد شد.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: از آغاز فعالیت این ستاد تاکنون بیش از ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال در حوزه کشاورزی برای مدیریت مصرف آب و کمک به احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.

کاهش کانون‌های بحرانی ریزگردهای نمکی در دریاچه ارومیه

سرخوش با بیان اینکه تاکنون ۹۰ درصد از طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه مهار شده است، افزود: با شناسایی نقاط بحرانی و اقدامات این ستاد گرد و غبار نمکی دریاچه ارومیه ۹۰ درصد کاهش یافته است و در برخی نقاط بحرانی، میزان ریزگردهای نمکی به صفر رسیده است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: از سال ۹۳ تا پایان سال ۹۸ بیش از ۴۳۶ میلیارد ریال برای مقابله با کانون‌های بحرانی ریزگردهای نمکی در دریاچه ارومیه اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: با تصویب دولت، مبلغ ۶ هزار و ۴۹۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای طرح‌های مصوب کارگروه نجات دریاچه ارومیه، پس از کسر اعتبار مصوب سال ۹۹ برای عملیات اجرایی مربوط و به منظور مدیریت خشکسالی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، اختصاص یافت.

سرخوش یادآور شد: دولت همچنین دستگاه‌های اجرایی مربوط را موظف کرد آن بخش از اعتبارات را که از محل منابع عمومی در قالب جدول مربوط تعیین شده است، در اولویت تخصیص و پرداخت خود قرار داده و سهم حوضه آبریز دریاچه ارومیه را در موافقتنامه مربوط اعمال کنند.

کد خبر 5025486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha