۲۶ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۲۱

روزگار تلخ مسلمانان میانمار در میان بودائیان

روزگار تلخ مسلمانان میانمار در میان بودائیان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : میانمار (برمه) از دیرباز پذیرای اسلام بوده ، اما تلاش بودائیان این کشور برای ذوب کردن مسلمانان میان آنها، از بین بردن هویت تاریخی و اسلامی و تخریب مساجد و اماکن دینی آنها موجب شده تا مسلمانان در فقر زندگی کرده و برای حفظ آموزه های دینی خود رنجهای بسیاری متحمل شوند .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه التجدید، انجمن نجات روهین جیا ( لقب مسلمانان برمه ای) در بیانیه ای درباره رنج و اندوه ملت مسلمان برمه ای بر عدم انعکاس مشکلات مسلمانان از سوی رسانه های اسلامی و جهانی تأکید کرد.

انجمن مذکوراعلام کرد : بیش از نیم قرن است ملت مسلمان این کشور از سوی حکومت نظامی بودایی میانمار ( برمه سابق) مورد تعرض قرار گرفته اند و آنها را علاوه بر آواره کردن و کشتار، وادار به هجرت می کنند.

مسلمانان برمه از مشکلات بسیاری رنج می برند که عدم آموزش و ازدواج نمونه ای از آنهاست. همه مایملک آنها در اختیار اداره های دولتی برمه می شود . بودائیها که اصلی ترین و سر سخت ترین دشمنان مسلمانان به شمار می روند به نابود کردن هویت و آثار اسلامی آنها اقدام کرده و مدارس و مساجد تاریخی آنها را نابود و مانع از ترمیم و بازسازی آن می شوند. 

مسلمانان برمه از عدم آموزش عالی در دانشگاهها و دانشکده ها رنج می برند و از این رو به خارج سفر می کنند تا بتوانند ضمن فراگیری اصول و مبانی اسلام، به اجرای شعائر اسلامی خود اقدام کنند. بودائیها سعی دارند تا مسلمانان و فرهنگ اسلامی آنها در جامعه بودایی برمه ذوب شوند، به همین دلیل روستاها و زمینهای زراعی آنها را گرفته و آنها را اجیر خود کردند. این امر منجر شده تا مسلمانان زیادی به کشورهای مجاور مانند بنگلادش مهاجرت کنند تا زندگی امنی داشته باشند.

همچنین مسلمانان برمه خواستار مساوات در حقوق مانند دیگر شهروندان این کشور هستند تا بتوانند به راحتی تعالیم و شعائر اسلامی خود را اجرا کنند.

این انجمن از حکومتهای عربی و اسلامی خواست تا مسائل آنها را حل کنند و جایگاه شایسته ای برای آنها در نظر گیرند و به آنها اجازه تحصیل در دانشگاههای مختلف داده شود. همچنین شبکه ای ماهواره ای برای این ملت راه اندازی شود تا حقیقت مسائل خود را به جهان اعلام کنند.

کشور برمه یا میانمار فعلی در جنوب شرقی قاره آسیا واقع شده است و دین مردم این کشور بودایی و اسلام است. گفته می شود که اسلام از قرن اول هجری به وسیله تجار عرب به این کشور وارد شد. بیشتر مسلمانان این کشور در منطقه آراکان در جنوب غربی برمه زندگی می کنند . بر اساس سرشماریهای رسمی در میانمار جمعیت این کشور 55 میلیون نفر است که مسلمانان کمتر از 15 درصد آن را تشکیل می دهند، یعنی بین 5 تا 8 میلیون نفر زندگی می کنند. 

کد خبر 502585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha