۳۰ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۰۷

رئیس حوزه هنری اردبیل:

اشعار آئینی و مداحی اردبیل نمادی از ادبیات پایداری و مقاومت است

اشعار آئینی و مداحی اردبیل نمادی از ادبیات پایداری و مقاومت است

اردبیل- رئیس حوزه هنری استان اردبیل با تبیین اهمیت ادبیات در حوزه دفاع مقدس گفت: ادبیات پایداری و مقاومت در اشعار آئینی و مداحی اردبیل نمایان است.

امیر رجبی در گفتگو با خبرنگار مهر، ترویج ادبیات پایداری و مقاومت در جامعه را از راهکارهای اصلی انتقال آموزه‌های دفاع مقدس به نسل جوان دانست و اظهار کرد: مسئولیت انتقال ارزش‌ها و مفاهیم دفاع مقدس به نسل‌های آینده، حفظ و تقویت روحیه وحدت و دشمن ستیزی و نیز الگوسازی از شخصیت‌های برجسته و نمونه جنگ برای نوجوانان و جوانان از مزایای ترویج و توسعه ادبیات پایداری در جامعه است.

وی افزود: ادبیات دفاع مقدس، ادبیات پایداری و مقاومت بوده و ریشه در ادبیات حماسی دارد چنانچه امروزه در این حوزه آثاری از جمله اشعار، داستان، رمان و خاطره نگاری دفاع مقدس به همت هنرمندان و ادیبان خلق شده است.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان مضامین عاشورا را زنده نگهداشت، پاسخ داد: در ادبیات عاشورا، متأسفانه به ادبیات مرثیه بیشتر پرداخت شده که این امر تنها یک بعد از قیام عاشورا است در حالی که جلوه ادبیات تعلیمی و انتقال آموزه‌های عاشورا به عنوان یک مکتب انسان ساز باید مورد توجه قرار گیرد باید به این امر واقف باشیم که عاشورا بزرگترین مکتب تعلیمی برای بشریت است و آموزه‌های آن از جمله ایثار، اخلاق مداری و رعایت حق الناس باید بین مردم رواج داده شود.

قیام در مقابل ظلم و فساد و احیای امر به معروف و نهی از منکر فراتر از ادبیات مرثیه است که باید در قالب‌های مختلف از جمله زبان هنر و ادبیات به مردم انتقال داده شود

رجبی تبیین جلوه سیاسی و اجتماعی قیام عاشورا را از دیگر راه‌های انتقال مفاهیم قیام امام حسین (ع) عنوان کرد و افزود: قیام در مقابل ظلم و جور، فساد و احیای امر به معروف و نهی از منکر فراتر از ادبیات مرثیه بوده تمامی این ابعاد درس زندگی برای بشریت است که باید در قالب‌های مختلف از جمله زبان هنر و ادبیات به مردم انتقال داده شود.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل اشعار آئینی و مداحی اردبیل را نمادی از ادبیات پایداری و مقاومت معرفی کرد و گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، مادحین و شعرای آئینی از اردبیل در جبهه‌های جنگ حضور یافته و با مداحی در سوگ اباعبدالله الحسین (ع) به روحیه دهی در حیطه ایثار و شهادت پرداخته و روحیه رزمندگان را با قیام عاشورا بیش از پیش پیوند زدند.

وی به ادبیات مکتوب مقاومت و پایداری در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: ادبیات مکتوب اعم از وصایای شهدا و دست نوشته آنان، یک سند تاریخی بسیار با ارزش با رنگ و بوی قیام کربلا برای ایران اسلامی است و در کنار آن داستان‌ها و خاطرات رزمندگان نمونه‌های بارز ادبیات پایداری و مقاومت به شمار می‌روند.

وی بزرگداشت مقام شهدا را از ویژگی‌های شاخص ادبیات پایداری عنوان کرد و اظهار کرد: ترسیم چهره مظلوم و ستمدیده مردم، ستایش سرزمین خود، ستایش آزادی و آزادگی، بزرگداشت مقام شهدا، بیان ظلم و جنایت و بی عدالتی و امیدوار کردن مردم به پیروزی از مهم‌ترین شاخصه‌های ادبیات پایداری و مقاومت است که شاعران و نویسندگان این حوزه باید به این موارد توجه ویژه داشته باشند.

کد خبر 5028020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha